در گزارش زیر طرز تهیه پولکی اصفهان را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پولکی مثل گز و بریان اصفهان یکی از مهم‌ترین سوغاتی‌ها و خوراکی‌های استان اصفهان است که احتمالاً آن را در کنار سینی چای همه اصفهانی‌ها پیدا می‌کنید. پولکی‌ها با طعم‌های مختلف و اندازه‌های متفاوتی تولید می‌شوند و درست کردن آن در خانه آن قدر راحت است که اگر طرز تهیه آن را بدانید، همین امروز برای درست کردن این پولکی‌های خوشمزه اقدام می‌کنید. در این مقاله می‌توانید طرز تهیه پولکی اصفهان با طعم‌های مختلف را درادامه یاد بگیرید.

مواد لازم

شکر: ۱ لیوان دسته‌دار

سرکه سفید: ۸ قاشق غذاخوری

آب: نصف لیوان دسته‌دار

کنجد خام: ۱ قاشق غذاخوری (برای پولکی کنجدی)

گل محمدی خشک: ۱ قاشق غذاخوری (برای پولکی با طعم گل محمدی)

لیمو عمانی خشک خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری (برای پولکی لیمویی)

پودر نارگیل: ۱ قاشق غذاخوری (برای پولکی با طعم نارگیل)

زعفران: نصف قاشق چای خوری


طرز تهیه
در اولین مرحله از طرز تهیه پولکی اصفهان باید زعفران را خوب بکوبید و ۳ قاشق غذاخوری آب جوش به آن اضافه کنید. سپس درب ظرف را روی آن قرار دهید تا زعفران دم بکشد. حالا آب را داخل یک قابلمه کوچک یا شیر جوش بریزید تا به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و شکر، سرکه و زعفران دم کره را به آب در حال جوش اضافه کنید. نیازی به هم زدن مواد نیست، تنها می‌توانید چند بار قابلمه را تکان دهید و اجازه دهید شکر به خوبی در آب حل شود.

طرز تهیه پولکی اصفهان با طعم‌های مختلف + نکات مهم خشک نشدن و شکرک نزدن

در دومین مرحله از طرز تهیه پولکی اصفهان باید مخلوط شکر، سرکه و آب را برای مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با شعله ملایم روی گاز بگذارید تا شکر به اصطلاح قوام بیاید. بعد از اینکه مواد کمی غلیظ شد باید تصمیم بگیرید که دوست دارید پولکی را با چه طعمی درست کنید. در این مرحله باید بسته به نوع پولکی که می‌خواهید درست کنید، کنجد، گل محمدی، پرک لیموعمانی، پودر نارگیل، انواع مغز تخمه و آجیل، پودر زنجبیل، پودر دارچین و یا هر طعمی را که دوست دارید به مواد پولکی اضافه کنید. قابلمه را کمی تکان دهید تا مواد با هم ترکیب شوند. سپس اجازه دهید مواد پولکی برای حدود ۵ دقیقه دیگر نیز بجوشد. زمانی که مخلوط پولکی شما به رنگ کاراملی درآمد، احتمالاً آماده است.

 

طرز تهیه پولکی اصفهان با طعم‌های مختلف + نکات مهم خشک نشدن و شکرک نزدن

برای این که مطمئن شوید پولکی شما آماده است، مقداری یخ بیاورید و کمی از مواد پولکی را روی آن بریزید. اگر مایه پولکی روی یخ سفت و ترد شد، پس پولکی شما آماده است. اگر هنوز پولکی نرم است بهتر است چند دقیقه دیگر آن را بجوشانید تا کاملاً ترد و شکننده شود.

 

در مرحله بعدی از طرز تهیه پولکی اصفهان و بعد از آماده شدن مواد پولکی باید روی یک سینی را با فویل بپوشانید. سپس با کمک قاشق مقداری از پولکی را بردارید و صورت سکه‌هایی گرد و کوچک روی فویل بریزید. توجه داشته باشید که اگر مواد پولکی را به اندازه بجوشانید، مایه روی فویل پخش نخواهد شد. اگر متوجه شدید که بعد از ریختن مواد پخش می‌شود، بهتر است چند دقیقه دیگر آن را روی گاز قرار دهید و بجوشانید تا به غلظت مناسبی برسد. زمانی که پولکی‌ها را روی فویل می‌ریزید، توجه داشته باشید که زیاد ضخیم نباشند تا در انتها پولکی‌های نازک‌تری داشته باشید.

طرز تهیه پولکی اصفهان با طعم‌های مختلف + نکات مهم خشک نشدن و شکرک نزدن

 

اگر دوست داشته باشید می‌توانید روی تمام انواع پولکی مقداری کنجد اضافه کنید تا ظاهر زیباتری پیدا کنند. بعد از ریختن همه مواد داخل سینی باید چند ساعت صبر کنید تا پولکی‌ها به طور کامل خشک شوند. سپس می‌توانید آن‌ها را از روی فویل جدا کنید و داخل ظرف مناسب قرار دهید.


بیشتربخوانید 

از جوجه ترش فسنجونی و پلو مراکشی تا کتلت نودل و برگر لبو با سالاد سیب‌زمینی


نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه پولکی اصفهان

*کم حرارت دادن مایه پولکی موجب شل شدن و زیاد حرارت دادن آن موجب ایجاد عطر و بوی سوختگی در آن می‌شود.

*هیچ‌گاه برای درست کردن پولکی از سرکه‌ای به جز سرکه سفید استفاده نکنید.

*چرا پولکی‌ها به هم می‌چسبد؟ جدا کردن پولکی‌ها به صورت گرم موجب چسبیدن آن‌ها به هم می‌شود.

*چرا پولکی شکرک می‌زند؟ اضافه کردن سرکه به پولکی موجب می‌شود پولکی شما شکرک نزند.

*شما می‌توانید این پولکی‌ها را با هر طعم و رنگی که دوست دارید درست کنید و به آن خلال پسته و بادام نیز اضافه کنید.

*طرز تهیه پولکی اصفهان با طعم دارچینی، لیمویی، با انواع مغز تخمه، زنجبیلی و حتی طرز تهیه پولکی بدون قند مرسوم و بسیار پرطرفدار است.

*چرا پولکی سفت و خشک می‌شود؟ برای این سفت نشود باید در ظرف درب‌دار نگهداری کنید.

*طرز تهیه پولکی رژیمی و بدون قند با استویا، شکر رژیمی یا عسل است.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۴ ۱۷ آبان ۱۴۰۱
سلام چرا پولکی ها خشک نمیشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۶ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
سلام از آموزشتان متشکرم چرا وقتی من پولکی را روی فویل می ریزم بعد از سرد شدن حالت چسبندگی دارد با اینکه ترد بود که مایه را برداشتم یعنی آماده بود ولی بعد سرد شدن احساس می کنم حالت آبکی و چسبندگی دارد