چندسالی است که اختلاف چندبرابری قیمت میوه از مبدا تا بازار به یک بحران جدی تبدیل شده که مسئولان وزارت جهاد تنها شعار حل این بحران را می دهند.

چرا میوه امسال یکباره گران شد؟/ دلالی هایی که تمامی ندارند!به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند سالی است که اختلاف چندبرابری قیمت میوه از مبدا تا بازار به یک بحران جدی تبدیل شده که مسئولان وزارت جهاد تنها وعده حل این مشکلات را می دهند و در نهایت وزارت خانه صمت و جهاد کشاورزی به بهانه های مختلف از وظایفشان شانه خالی می کنند و به یکدیگر پاس می دهند.

بررسی ها از سطح بازار نشان‌می دهد که اختلاف قیمت از باغ تا مصرف کننده و گاها عمده فروشی تا خرده فروشی به ۴ تا ۵ برابر می رسد که هر یک‌ از دست اندرکاران بخش کشاورزی دلایلی همچون سودجویی عوامل واسطه و دلال، بی توجهی به کشاورزی سفارشی، عدم شفافیت و همچنین نوسان قیمت نهاده های تولید را علت اصلی گرانی می دانند و معتقدند که با حذف یارانه نهاده ها و بالارفتن قیمت سموم، کود کشاورزی، مکانیزاسیون، هزینه های کارگری و بسته بندی افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت نسبت به مدت مشابه سال قبل امری بدیهی است، درحالیکه گرانی اقلام سبد خانوار هیچ تناسبی با درآمد اقشار ضعیف جامعه ندارد.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که نبود شفافیت بازار و قیمت از عمده فروشی تا خرده فروشی و همچنین مشخصات محصولات ممتاز، درجه یک و دو از یکدیگر زمینه را برای گران فروشی مهیا کرده است و کار را به جایی رسانده که در شرایط فعلی اقتصاد که بسیاری از صنوف در تعطیلی و نیمه تعطیلی به سر می برند، بسیاری از خانوارها میزان خرید خود را کاهش دهند که مصداق بارز این امر شب یلداست که به رغم فراوانی عرضه، استقبال چندانی در بازار نبود.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین دلایل اختلاف چندبرابری قیمت میوه از مبدا تا بازار و بی توجهی مسئولان امر به حل این بحران به منظور جلوگیری از کاهش سرانه مصرف با خبر شویم:

علت اختلاف قیمت میوه از مبدا تا بازار چیست؟

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، شفافیت قیمت و روشنگری را یکی از مسائل مهم در بخش کشاورزی اعلام کرد و گفت: علی رغم پتانسیل بالای تولید، اما اختلاف قیمت میوه از باغ تا بازار بالاست که روشنگری و شفافیت قیمت یکی از مهم ترین مسائل نظام صنفی کشاورزی برای کوتاه کردن دست واسطه و دلال است‌.

وی با اشاره به اینکه خصوصیات میوه ممتاز، درجه یک و درجه ۲ باید روشن و شفاف سازی شود، افزود: شاخص های میدان مرکزی میوه و تره بار باید مشخص شود و در قبال این شرایط قیمت گذاری صورت گیرد.

شادلو بازار محصولات کشاورزی را تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: اگر عرضه کم شود، قیمت به حدی بالا می رود که مصرف کننده در تامین دچار مشکل می شود و با ازدیاد عرضه، کشاورز از ناحیه افت قیمت متحمل زیان می شود.

نایب رئیس اتحادیه باغداران ادامه داد: با توجه به سودجویی عوامل واسطه و دلال، اختلاف قیمت از باغ تا بازار بسیار بالاست، درحالیکه با شفاف سازی قیمت در عمده فروشی، مغازه داران هم موظند بر مبنای درصد مشخص محصول خود را عرضه کنند‌.

به گفته وی، با تعریف خصوصیات میوه ممتاز، درجه یک و درجه ۲ از یکدیگر مغازه داران دیگر نمی توانند در عرضه سلیقگی عمل کنند.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران با بیان اینکه بخشی از التهابات بازار میوه تابع نوسان نرخ ارز است، گفت: امسال قیمت میوه تحت تاثیر نوسان نرخ ارز و گرانی نهاده های تولید بالا رفته است که به طور کلی افزایش قیمت تا حدودی شامل تمامی بخش های اقتصاد از جمله تولیدات کشاورزی است.

به گفته وی، با وجود افزایش قیمت نهاده های تولید همچون سم، بذر،کود، ماشین آلات در کنارحوادث غیرمترقبه تولید نظیر سرمازدگی، گرمازدگی، تگرگ، باران، سیل و .. که تهدید جدی برای بخش کشاورزی است، اما کشاورزان شانه خالی نمی کنند و معتقدند که امنیت غذایی کشور باید حفظ شود.

شادلو با بیان اینکه کار کشاورزی سخت و بسیار طاقت فرساست، گفت: با وجود انکه کار کشاورزی بسیار ریسک پذیر و بدون تعطیلی و ساعت کار است، به همین خاطر کشاورزان باید از درآمد حداقلی برخوردار باشند تا برای استمرار این شرایط ریسک پذیر انگیزه داشته باشند.

میوه در تولید گران نیست دلال ها تورم آفریدند!

محمدعلی مصطفی لو مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونی های باغبانی کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از اختلاف چند برابری قیمت میوه از باغ تا بازار اظهار کرد: امسال با وجود افزایش کرایه حمل، سبد، سموم و آزادسازی قیمت نهاده های تولید، قیمت تمام شده تولید نسبت به سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد یافته است.

وی افزود: سازمان مرکزی تعاون روستایی با بحث روستا بازار، حذف واسطه و دلال و عرضه مستقیم محصول بدنبال کاهش قیمت و اختلاف از مبدا تا بازار است.

مصطفی لو ادامه داد: با افزایش قیمت نهاده های تولید نسبت به سال قبل، درصدی از افزایش قیمت ها را باید مردم قبول کنند، اما متاسفانه تقاضای مردم برای شب یلدا نشان می دهد که افزایش قیمت منجر به کاهش سرانه مصرف شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه نداریم، بیان کرد: با توجه به اقلیم ۴ فصل و پتانسیل بالا، تولید میوه داخل مازاد بر نیاز کشور است که بخشی از آن باید به بازارهای هدف صادر شود. اما در کل با گرانی میوه و افت تقاضا برای خرید نگران کاهش سرانه مصرف هستیم.

وی با اشاره به اینکه گرانی میوه در مغازه ها ارتباطی به تولیدکننده ندارد، گفت: مسئولان ذی صلاح با اعمال نظارت دقیق باید از گرانفروشی جلوگیری کنند چرا که مغازه داران بر مبنای فاکتور موظف به اعمال سود مشخص هستند، هر چند ما قبول داریم که هزینه های مغازه دار اعم از اجاره و هزینه های کارگری نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونی باغبانی ادامه داد: با حذف یارانه نهاده های کشاورزی، قیمت سموم و کود چند برابر رشد داشته است به طوریکه باغدار هر کیسه کود را با قیمت ۵۰۰ هزار تومان باید خریداری کند که در قبال درآمدهای حداقلی خواب سرمایه زیادی می خواهد.

اجرای کشاورزی سفارشی راهی برای کنترل قیمت در بازار

 ‌علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جولن،  با اشاره به اینکه اجرای الگوی کشت امری مهم در کاهش قیمت میوه از مبدا تا بازار محسوب می شود، اظهار کرد: با وجود تنوع اقلیم و پتانسیل بالای تولید محصولات کشاورزی، نبود الگوی کشت، آمار دقیق و کشاورزی قراردادی ما را دچار مشکل می کند.

وی افزود: با وجود مشکلات متعدد نظیر سرمازدگی، خشکسالی، طوفان و سیل، اگر بدنبال کشاورزی قراردادی و سفارشی نباشیم، بازار تقاضا با مشکلاتی روبرو می شود.

خان محمدی ادامه داد: با اجرای کشاورزی قراردادی، عرضه محصولات در مقاطع مختلف بر مبنای خاص جامعه صورت می گیرد.
به گفته این مقام مسئول، با ایجاد زنجیره های تولید و تقویت تشکل ها مشکلات تولید مرتفع می شود.

مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در پایان اجرای کشاورزی قراردادی و حذف واسطه ها را امری مهم در کاهش اختلاف قیمت میوه در بازار برشمرد و گفت: با داشتن آمار دقیق تولید و مصرف و تولید بر مبنای ثبت سفارش، مشکلی در امر تنظیم بازار نداریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۷
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۸:۵۴ ۱۹ دی ۱۳۹۹
44 سال است که وعده دادیم دلالی میدان تره بار رو جمع کنیم ولی یادمان نبود دوستانمان اونجا هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۷ ۱۷ دی ۱۳۹۹
مردم دیگه بی حس شدن خیالتون راحت! اینقدر درد اومده اینم روش!!
Iran (Islamic Republic of)
محمد۳۱۵
۱۹:۰۴ ۱۷ دی ۱۳۹۹
مثلا لاستیک پارسال میخریدی،چارتا حدودسه میلیون
الان دونه ای سه میلیون
ولی اصلا هیچکس خببببببر نداره، مافقط میخریم نمیفهمیم که افزایش قیمت داشته!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۱۷ دی ۱۳۹۹
سلطانش رو بگیرید خخخ
Iran (Islamic Republic of)
روح الله
۱۶:۰۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
چدا باید دلالها تملمی داشته باشن وقتی ساز ملن بازرسی شهرداری ها همه دستشون با دلالها تو یه کاسه است دزد و دلال اصلی خود ساز مان بازرسی مکه میشه نفهمید که میوه پای باغ چند خریداری میشه و با چه فاکتور سازی های میوه رو چندین برابر میفروشن یه میوه فروش ساده تو محل ما میلیاردر شد دوتا فاکتور میدون بهش میدادن یکیش مال بازرسی بود یکیش حساب و کتاب اقایان بازرس هم قبل اومدن هماهنگ میکنن و میان قیمت ها رو با فاکتورهای سوری مطابقت میدن کار تو مملکت ما از دیشه مشکل داره و درست هم نمیشه فقط خدا جواب این بی عدالتی ها رو بده
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۵:۳۲ ۱۷ دی ۱۳۹۹
چی یهویی گرون نشد
به برکت دولت آقای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۳ ۱۷ دی ۱۳۹۹
علت گرانی همه چیز و نه فقط میوه اینه که خلایق هر چه لایق.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۱۷ دی ۱۳۹۹
تمام این گرانی‌ها برنامه ریزی شده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۱۷ دی ۱۳۹۹
بخاطر اینکه پوست ما کلف شد قبلا کم کم زیاد میکردن دیدن خبری نیست گفت میشه یهو زیاد کرد کسی به کسی نیست
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۴:۲۹ ۱۷ دی ۱۳۹۹
به نظر من دلال های متعددی که در مسیر باغ تا مغازه ایستادن عامل گرانی میوه است. اما نکته مهم خود این دلال ها اند که چه کسانی هستن؟ متاسفانه به نظر من این ها به سازمان های دولتی وصل هستن که هیچ اقدامی علیه شان نمی شود. مگر طرف مرض دارد که نون خودشو آجر کنه! فقط در حد همین شعار و حرف باقی می مونه که با گرانی و دلالی برخود میکنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۴:۱۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
به خاطر دلال ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۷ دی ۱۳۹۹
فهمیدنش خیلی سخت نیست!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۱۷ دی ۱۳۹۹
حالت خوبه ؟ چرا میپرسی؟ به همون دلیل که سایر چیزا گرون شد
Iran (Islamic Republic of)
امید
۱۳:۰۴ ۱۷ دی ۱۳۹۹
در کشور ما دلالها قیمت و وضعیت همه اجناس و مایحتاج مردم رو تعیین میکنند . و دولت و مجلس هم پشت میزهایشان فقط شعار میدهند. { البته اکثر دلالان از فرزندان و نزدیکان خودشان هست}
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۱۷ دی ۱۳۹۹
سلام
سالهای دیگر میوه گران تر می شود، چرا؟
من شمالیم، سال قبل زمین در محله ما نهایت 500 هزار تومان بود، الان شده 3 میلیون تومان یعنی 6 برابر
همه زمین ها را تهرانی ها می خرند برای ویلا سازی ؛ بچه های کشاورز نمی تونند زمین بخرن که یه آلونک بسازند؛ یه زمین برای ساخت 500 میلیون پول میخواهد
شما فرض کنید زمین خریدید اصلا با 500 هزار تومان یک درخت پرتقال حداقل 20 متر زمین می خواهد که حداقل زمین 10 میلیون تومان ،حالا این درخت خودکشی کند 500 تو مان محصول می دهد و با خرج و مخارش سودش کم تر از 200 تومان است !!
هیچ کس زمینی برای کشاورزی نمی خرد، یعنی نمی تواند بخرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۱۷ دی ۱۳۹۹
دلال کیه کدام دلال با کدام پول میتواند در بخش خودرو مسکن مواد غذایی دارو همه چی تعصیر بزاره دست بردارید بسه دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۷ دی ۱۳۹۹
Yjc تایید نمیکند احتمالا. بگذریم.
.
.
کلا گرانی و تورم ثانیه ای و آشفتگی ها سیاست خود نظام است و این یکی از راههای حکومت کردن است. اونایی که جامعه شناسی و رفتار شناسی خوندن خوب میدونن چی میگم. مطرح کردن دلال و واسطه و این موارد هم برای منحرف کردن ذهن عوام است.
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۲:۴۴ ۱۷ دی ۱۳۹۹
چی گرون نشده
Iran (Islamic Republic of)
هموطن
۱۲:۴۲ ۱۷ دی ۱۳۹۹
باید دید و خون گریست، از بابت این همه عدم کنترل و نظارت بر بازار، ستاد تنظیم بازار کجاست.
این همه دستگاه‌های اجرایی و عملیاتی و نظارتی و کنترلی و اطلاعاتی و بازرسی کجان؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۳۵ ۱۷ دی ۱۳۹۹
فکر کردین دلال کیست ؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۳۵ ۱۷ دی ۱۳۹۹
دلال
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۲:۳۱ ۱۷ دی ۱۳۹۹
نمی دونید چرا واقعا؟
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۲:۳۱ ۱۷ دی ۱۳۹۹
نظارت و بازرسی باید توسط دولت باشد اما نیست. حمایت از کشاورز و مشتری توسط دولت که بایستی باشد اما نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۷ دی ۱۳۹۹
ببخشید چه چیزی یکباره گران نشده؟ یا از قبل گران شدن آژیر کشیده!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۷ دی ۱۳۹۹
از مردم نظر بخواهید،فکرکنم مردم می دونند،دلیلش چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
میوه هم از لیست خرید خط خورد
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۴:۳۶ ۱۷ دی ۱۳۹۹
کلاخط خطی شد
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۱۵ ۱۷ دی ۱۳۹۹
پاسخ های زیادی داده شدحالامن پاسخ درست رابه شماعرض میکنم :
امسال میوه یک دفه گران شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۷ دی ۱۳۹۹
من میرم دنبال دلالی وقتی اینقدر راحت ازش پول ملیاردی در میاد کسی کاریشون نداره نه مالیات نه نظارت چه شغلی بهتر از این همه جا هم ازش میترسن بهش احترام میزارن...کشور به این عظمت با این همه بازرس مامور پلیس تعزیرات و دیگر مسئولین همه عاجز دلال هستن چه قدرتی داره این دلال
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۲:۰۵ ۱۷ دی ۱۳۹۹
توجه کردید چرا دلالها تو همه جا هستند از بورس و ماشین و سیمان طلا دلار خانه و........ چون قوانین و نظارت و شفافیت محکم نیست .چرا تو هیچ کجای دنیا دلال به این صورت وجود ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۷ دی ۱۳۹۹
یک کلام چون مملکت نظارت نداره..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
خدا لعنت کنه هرچی دلال زالو صفت رو به همراه اربابشون دولت تزویر و دروغ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۱۷ دی ۱۳۹۹
فقط مساله گرانی میوه نیست ! توی ای مملکت هر چیزی که قابل خرید و فروش باشد دچار این بلا و مصیبت شده است که حداقل 70 درصد انهم بی دلیل است . دلیل این اوضاع , بی بخاری و فشل بودن دستگاه عریض و طویل مدیریت کشور است . از حق هم نباید گذشت که پشت بسیاری از این گرانی های بدون دلیل دست خود دست اندر کاران دولتی دخیل است . بنا بر این بیجهت نباید به سازمانهای نظارتی صد تا یک غاز دلخوش بود !!!!
Iran (Islamic Republic of)
Ehsan
۱۱:۲۹ ۱۷ دی ۱۳۹۹
نوبتی هستش
الان خیار ۱۵ هزار تا ۲۰ هزار
سویا کم یاب شده
و این داستان ادامه داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۶ ۱۷ دی ۱۳۹۹
موز دانه ای 20 هزارتومن !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۱۷ دی ۱۳۹۹
دوست عزیز شما فقط یک مثال زدید باید مثالهای زیادی بزنید برید
میوه فقط موز نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس۹
۱۱:۲۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
تو رو خدا دیگه خجالت بکشید اینقد بی مسولیتی خودتون پای این اون نندازید میترسم بگید سن ازدواجم که بالا رفته تقصیر دلالاست
Iran (Islamic Republic of)
محمد.ن.ک
۱۰:۵۸ ۱۷ دی ۱۳۹۹
چه چیز یک باره گران و نایاب نشد که دست میذاری رو میوه.
yjc هر روز تیتر اینچنینی زیاد داری.
الآن هر چه می گردیم روغن گیر نمیاد..
آیا این از اثرات کمر شکن تحریم ها نیست که میگن تحریم رو ملت ایران تاثیری نداره.
تحریم جوری اثر میذاره که ممکنه روزی برسه دین و دیانتمان را هم از ما بگیره.
چون وقتی نتونی شکم زن و بچت رو سیر کنی خدای ناکرده حلال خدا را حرام و حرام را حلال جلوه می دهیم....
خدایا ظهور منجی ات را برسون که دیگه از کسی کاری بر نمیاد.
اللهم عجل لولیک الفرج
Poland
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۷ دی ۱۳۹۹
چی گرون نشد که میوه ارزون بشه. مملکت ما مسئول نداره. مردم خودشون دارن خودشون کشور رو اداره میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
تعجب نمیخوای قحطی تیزبرمیشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
تعجب نمیخوای قحطی تیزبرمیشود
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۱۴ ۱۷ دی ۱۳۹۹
پاسخ شماهم اشتباه بوداحتمالاشماهم برنده نشدی احتمالا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۷ دی ۱۳۹۹
چون مردم ب دلال ها رای داده اند..
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۱۲ ۱۷ دی ۱۳۹۹
پاسخ شمادرست بودولی بی ربط بودشماهم برنده نشدی
Iran (Islamic Republic of)
علیاری
۱۰:۲۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
۱_برای اینکه دولت تدبیر وامید ، ناکارآمد بوده و رفیق دزد و شریک قافله می باشد .
۲_ برای اینکه آقایان نمی خواهند این مشکل را حل کنند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۱۷ دی ۱۳۹۹
پاسخ شما کامل کامله .آفرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۱۷ دی ۱۳۹۹
داداش مثل روز روشنه فقط دوستان خودشو نا به خواب زدن و حالاحالا قصد بیدارشدن هم ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
واضح است که دولت برای جبران کمبود درآمد حاصل ازنفت، تمام کالاهای تولیدی آن هم نوع مرغوبش راداره صادر می کنه، وهمین باعث غیب شدن کالاها وگران شدن آنها شده!؟؟؟ ولاغیر!؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۷ ۱۷ دی ۱۳۹۹
چرا وچم چاره!؟؟ مگر فقط میوه گران شده!؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۱۷ دی ۱۳۹۹
جواب شما سوالیه بایدخبری باشه.
Russian Federation
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۷ دی ۱۳۹۹
دولتی که سر تا پاش دلالی و مافیا و فساد سیستماتیک باشه ازش چه انتظاری دارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۷ دی ۱۳۹۹
دقیقا
Iran (Islamic Republic of)
شایان
۰۹:۱۳ ۱۷ دی ۱۳۹۹
چون نظارت نیست
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۱۱ ۱۷ دی ۱۳۹۹
شماهم برنده نشدی
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۸:۵۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
امسال چی گران نشد نام ببر لطفا
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۱۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
شماهم برنده نشدی
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۸:۴۸ ۱۷ دی ۱۳۹۹
چون مسئولین و مقامات به فکر مردم مظلوم کشورشون نیستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۱۷ دی ۱۳۹۹
پاسخ شما تاحدودی درست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۱۷ دی ۱۳۹۹
قحطی روغن نباتی آمده
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۱۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
پاسخ شماهم بی ربط بودشماهم برنده نشدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۹ ۱۷ دی ۱۳۹۹
مگه توی ایران زندگی نمیکنین ؟ چرا میوه گرون شده یعنی چه؟ مگه گرونی توی ایران علت میخواد ؟ دقیقه به دقیقه چیزا گرون میشه هیچ دلیلی هم نداره کسی هم منشاءش رو نمیدونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۱۷ دی ۱۳۹۹
افرادی که باید بازار را تنظیم کنند خودشان به دلال تبدیل شده اند . وقتی متولیان امر اقتصادی کاربلد نباشند اقتصادو وضعیت بازار نابسامان میشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۷ دی ۱۳۹۹
پاسخ شمااشتباه بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۸ ۱۷ دی ۱۳۹۹
گرانی دلار
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۰۸ ۱۷ دی ۱۳۹۹
آفرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۲ ۱۷ دی ۱۳۹۹
واقعا نمی دونید چرا؟
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۰۷ ۱۷ دی ۱۳۹۹
نمیدونی یاخودتوزدی به اون راه
آخرین اخبار