استاد اپیدمیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بیان توضیحاتی درباره افزایش موارد مرگ و میر و ابتلا در سه استان مازندران، گیلان و گلستان پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، احسان مصطفوی استاد اپیدمیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت وگوی زنده شبکه خبر درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا در کشور گفت: بیش از ۱ سال است کل جهان که با کرونا درگیر شده که این امر هزینه و تبعات زیادی را برای مردم داشته است.

مصطفوی گفت: تا امروز هشتاد و دو میلیون تست pcr در دنیا انجام شده و چیزی حدود ۶۰۰ هزار مورد جدید ابتلا به کرونای قطعی در دنیا اضافه می‌شود. روند شیوع کرونا در جهان  همچنان افزایشی است. روند افزایش مرگ و میر در دنیا نیز یک روند افزایشی دارد و تاکنون چیزی حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار فوتی در روز رسیده ایم.

او با بیان اینکه آنچه در کشور ما اتفاق می‌افتد این است که روند موارد بستری در کشور  ۳ پیک بود ادامه داد:  پیک اول فروردین  ماه، پیک دوم در مرداد ماه  و اوایل شهریور ما یعنی همان فصل تابستان بود. اواخر شهریورماه کمی وضعیت بهتر شد و پیک سوم نیز که در آذر ماه بود که به بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مورد  بستری روزانه در کشور رسیدیم. امیدواریم هیچ گاه آن روز‌ها که به حدود ۵۰۰ نفر فوتی در روز رسیدیم برای مردم و سیستم درمانی بازنگردد.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه عوامل مختلفی در روند کاهش شیوع ویروس کرونا تاثیر گذار بود اظهار کرد: تقریباً از نیمه دوم آبان روند  بیماری کاهشی شد و امروز به رقم ۵۰۰ مورد بستری رسیدیم که به نسبت ۳ هزار و ۵۰۰ نفر خیلی رشد خوبی داشته ایم.

مصطفوی  درباره دلایل این کاهش مرگ و میر گفت:  برای بررسی این کاهش باید به اقدامات سه هفته قبل آن توجه کنیم. در کشور ما چندین ماه محدودیت‌ها اعمال شده، اوایل آبان ماه  ۴۳ شهر کشور وضعیت قرمز داشتند که محدودیت‌های شدید برای آن‌ها اعمال شد.   وقتی این محدودیت‌های اعمال می‌شود مردم رعایت شیوه نامه‌ها را جدی می‌گیرند و همراهی بیشتری اتفاق می‌افتد.   برای کنترل وضعیت شیوع کرونا این مداخلات مثل تعطیلی، محدودیت‌های تردد و مسافرت و همراهی مردم در این کاهش بسیار تأثیرگذار بود. از ابتدای آذرماه و اعمال سیستماتیک و منظم محدودیت‌ها بر اساس چهارچوب ستاد کرونا اعمال شد و رنگ بندی شهر‌ها مشخص شده است و سخت گیری‌های بیشتری اتفاق افتاده است. آن محدودیت‌های شدید تأثیرش در نیمه آذرماه گذاشت.

او ادامه داد: البته بیماریابی فعال نیز یکی از اقداماتی بود که در این زمینه انجام شد و فوق العاده موثر بود.   شناسایی بیماران در خارج از بیمارستان‌ها نیز در این مسیر موثر بود، زیرا شناسایی زودهنگام می‌تواند به افراد کمک کند که افراد زودتر درمان شوند و کمتر به بیمارستان مراجعه کنند. افزایش ظرفیت کشور برای تست‌ها و همکاری نهاد‌های مختلف باعث شد پیگ سوم ویروس را زودتر  پشت سر بگذاریم.

مصطفوی در ادامه با اشاره به اینکه  تاثیرگذاری مداخلات ستاد کرونا کاملاً مشخص و مشهود است افزود: هنوز برای قطع زنجیره کرونا راه داریم. موارد فوتی روند کند نزولی را طی می‌کند. انجام تست‌های روزانه از ۱۰ هزار در فروردین ماه به روزانه ۴۰ هزار تست روزانه در کشور اقدامی موثر بوده است.  

او در ادامه درباره اینکه چرا ۴ شهر استان مازندران قرمز شده است توضیح داد: مازندران و استان شمالی کشور تا حدودی وضعیتی متفاوت از کشور‌های دیگر را داشته اند. در پیک سوم روند تند نزولی ویروس کرونا را داشتیم، اما در استان مازندران موارد بستری روزانه همچنان افزایشی است و به روند نزولی نرسیده است.   موارد فوتی در استان مازندران نیز آن طور که باید و شاید کاهش پیدا نکرده است مازندران در پیک سوم کرونا است.   چهار شهر رامسر، ساری، سوادکوه و آمل قرمز هستند. چهار شهر دیگر نیز داریم که در حال طی کردن روند صعودی هستند و امکان اینکه آن‌ها هم قرمز شوند ادامه داد.  

مصطفی افزود: استان گیلان هم روند مرگ و میر صعودی است و اگر محدودیت‌های شدید اتفاق نیفتد امکان قرمز شدن این استان وجود دارد. گلستان هم وضعیت مشابهی دارد. در این استان هم روند نزولی طی نشده است. این امر یک زنگ خطر برای این است که روند نزولی در سه استان مازندران، گلستان و گیلان را شاهد باشیم.  

او با بیان اینکه سه استان شمالی ما زودتر از بقیه درگیر شدند ادامه داد: اگر دچار عادی انگاری شرایط شویم ممکن است آنچه در مازندران اتفاق افتاده در سایر استان‌ها رخ دهد.

این استاد اپیدومولوژیست در ادامه با بیان اینکه آیا امسال در کشور آنفولانزا داشتیم گفت: ویروس کرونا وقتی که یک فرد را آلوده می‌کند می‌تواند دو تا سه نفر را آلوده کند و وقتی ماسک را استفاده می‌کنیم و سایر مراقبت‌ها را نیز انجام بدهیم به سطحی می‌رسیم که یک نفر که آلوده می‌شود افراد کمتری را آلوده کند.   ویروس آنفولانزا عدد مولد نسلی یک و سه دهم است. در نتیجه با محدودیت‌های فعلی خیلی بهتر توانستیم به حد پایین ابتلا دچار شویم. اما در موارد مشکوک آنفلوآنزا و کرونا تست هر دو انجام می‌شود، ولی بر اساس آنچه که مقامات کشور اعلام کرده اند موارد آنفلوآنزا محدود است.

او درباره شیوع ویروس انگلیسی به کشور توضیح داد: ویروس‌ها می‌توانند دی آن‌ای ویروس یا آر ان‌ای ویروس باشند که ویروس کرونا آر‌ای آن ویروس است. در ویروس‌های آر‌ای آن امکان جهش و توالی بیشتر است. نتیجتا وقتی تکثیر ویروس اتفاق می‌افتد طبیعی است که ویروس جهش پیدا کند. اگر این جهش‌ها در جا‌های مهمی اتفاق بیفتد تکلیف روند اپیدمی را تغییر می‌دهد. در جایی بیماری زایی، در جایی سرایت پذیری و در جایی دیگر باعث ایجاد فرم‌های شدید‌تر ویروس می‌شود.  

او ادامه داد:اما آنچه درباره جهش ویروس در کشور انگلستان گزارش شده است و گفته شده که بر اساس گزارش‌های رسمی انگلستان حدود ۴ ماه در کشور گردش می‌کرده و تغییرات در منطقه جنوب شرقی انگلستان باعث شده ویروس سرایت پذیری بیشتری داشته باشد و در نتیجه فردی که آلوده می‌شود افراد بیشتری را آلوده می‌کند.  

این استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: وقتی موارد ابتلا بیشتر شود افراد حساس هم مبتلا و در نتیجه مرگ بیشتر را شاهد خواهیم بود. هنوز گزارشی از وجود این بیماری در کشور ما وجود ندارد، ولی عدم گزارش هم به معنی نبود ویروس انگلیسی نیست. در انستیتو پاستور مطالعاتی انجام شده، ولی ردی از ویروس انگلیسی در کشور مشاهده نشده است. اما با توجه به اینکه بعد از چهار ماه گردش ویروس انگلیسی در این کشور اعلام شده بعید نیست این ویروس به کشور ما هم نفوذ کرده باشد.  

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۵ دی ۱۳۹۹
خودشون رعایت نمی کنند 80 درصد ماسک نمی زنند همیشه دورهمی دارند بعد می ندازند گردن مسافرین استان
آخرین اخبار