مهدی بهزاد، عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: نگهداری تعمیرات در واحدهای صنعتی هزینه بزرگی را برای پتروشیمی، کارخانه فولاد، کارخانه صنایع غذایی و ... شامل میشود.
او افزود: سعی کرده ایم تا با بکارگیری روشهای جدید نگهداری و تعمیرات هزینههای ناشی از آن را در واحدهای صنعتی را کاهش دهیم.
بهزاد تصریح کرد: برای مثال جامعهای را در نظر میگیریم که تنها در مواقع ضروری به مراکز درمانی مراجعه میکند اما اگر آن را به گونهای تربیت کنیم که به صورت مرتب سلامت بدن را جدی بگیرد حتما از بروز اتفاقات ناگوار و هزینههای زیاد جلوگیری خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف درباره مشکلات و محدویتهای موجود در مقابل همکاری دانشگاهها با جامعه و صنعت گفت: به جز تعداد محدودی از همکاران هیئت علمی مابقی اعضا از بروز اتفاقات در صنعت خبر ندارند و تنها مباحث تئوری را آموزش میدهند. شاید در این حوزه مقالات عالی بنویسند و یا به نحو بسیار احسن دروس را به دانشجو یاد دهند، اما در اجرای مباحث عملی آن قدرت زیادی ندارند.
بهزاد با بیان اینکه اعضای هیئت علمی باید کاربرد مقالات خود را در حوزه صنایع کشور شناسایی کنند، تاکید کرد: بنابر دلایل گوناگون همکاران دانشگاهی برخی اوقات با صنعت همکاری ندارند یا گاهی وقتها هم صنایع از پذیرش دانشگاهها برای ارتباط روی بر میگردانند که این عامل یکی از گلوگاههای جدی ارتباط بین دانشگاه با صنعت است.
او درباره پیشنهادهای ارائه شده برای بهبود وضعیت کشور گفت: بالا بردن دانش فنی نگهداری تعمیرات در حوزه مرتبط با آن یا هر حوزه مربوطه میتواند وضعیت کشور را بهبود ببخشد، در واقع باید استانداردهایی را در کشور جاری کنیم تا به اینصورت با ضعف فرهنگی روبه رو نشویم.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اثربخشی دانشگاهها و مراکز علمی کشور در حوزه صنعت بیان کرد: وصل کردن دانشگاه به صنعت و برعکس، کاربردی کردن دروس دانشگاهی در جهت رفع نیازهای صنعت، جدی گرفتن کارآموزی دانشجویان فنی و جدی گرفتن اصل حضور استادان در صنعت به اثربخشی دانشگاهها و مراکز علمی کشور در حوزه ارتباط جامعه با صنعت، امری مهم و حیاتی است.
بهزاد با بیان اینکه دانشگاهها با صنعت فاصله زیادی دارند، تاکید کرد: ما نباید به هیچ عنوان همان فعالیتهای حوزه ارتباط با جامعه و صنعت که در کشورهای پیشرفته اتفاق میافتد را در کشورهای خودمان انجام دهیم، چرا که صنعت ما یک نیاز دیگر دارد و باید نیازهای خود را در شرایط ویژه بسنجیم و مرتبط با آن عملکرد نشان دهیم.
بیشتر بخوانید
او درباره نقش روشهای نوین و الگوهای موفق بین المللی برای افزایش تعاملات میان دانشگاهها با جامعه و صنعت گفت: لازم است تا با پیدا کردن یک مسیر بینابین راههای ارتباطی جامعه با صنعت را با روشهای نوین و الگوهای موفق بین المللی در کشورهای پیشرفته شناسایی کنیم و با ایجاد بومی سازی از فارغ التحصیلان دکتری و مهندسی کم کرده و نیاز صنعت را به این شیوه رفع کنیم.
انتهای پیام/