وزیر ارتباطات از اتصال ۳۵ روستای سیستان و بلوچستان به شبکه ارتباطی کشور خبر داد.

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه شورای اداری استان سیستان و بلوچستان با حضور استاندار، فرمانداران و مدیران اجرایی استان با تاکید بر اینکه هدف از ماموریت ائمه چیزی جز برقراری عدل و قسط نبوده است گفت: حکومت‌ها هم باید حقوقی را به مساوات و عدل برای مردم فراهم کنند که این مسئله به صراحت در قانون اساسی آمده است.

وی افزود: اگر در همه نقاط کشور این حقوق به صورت متوازن توزیع شود عدالت اجتماعی برقرار می‌شود و حکومتی موفق و مطلوب خواهد بود که بتواند عدالت اجتماعی را در جامعه تحقق بخشد. اگر در هر جایی عدم توازن و توزیع نابرابر شکل بگیرد عدالت از بین می‌رود.

آذری جهرمی با تاکید بر اینکه عدالت مولفه‌های مختلفی دارد گفت: امکان آموزش برای همه یکی از مولفه‌های عدالت است. آن کودک و نوجوانی که در روستا‌های دور افتاده سیستان و بلوچستان زندگی می‌کند هیچ فرقی با کودکی که در مناطق برخودار زندگی می‌کند ندارد و این وظیفه ماست که شرایط برابر تحصیل را برای همه دانش آموزان فراهم کنیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه ارتباطات و دسترسی مردم به آن هم امروز به عنوان حق الناس مطرح می‌شود گفت: امروز در عصر ارتباطات و البته در شرایط همه گیری کرونا، فرایند تبدیل شدن ارتباطات به عنوان یک حق طبیعی شهروندان در نقاط مختلف کشور تسهیل شده است، چرا که ارتباطات بستر آموزش، بستر تجارت و همچنین بستر بهداشت و درمان است.

وی افزود: برخی عادت دارند با استخراج یک تصویر از فضای مجازی آن را به کل این فضا تعمیم دهند و به طور کلی آن را زیر سوال ببرند؛ بنابراین ارتباطات را می‌شود با دو نگاه مورد توجه قرار داد، یکی اینکه ارتباطات را بستر پیشرفت بدانیم یا اینکه آن را مضر و مخرب قلمداد کنیم.

آذری جهرمی با بیان اینکه نمی‌توانیم دوگانه امنیت و پیشرفت در کشور درست کنیم گفت: امنیت زمانی محقق می‌شود که ما پیشرفت کنیم و در فضای مجازی همانند دنیای حقیقی ممکن است نواقصی وجود داشته باشد، اما واقعیت این است که امروزه در ساحت فضای مجازی امکان رشد و پیشرفت وجود دارد.

وی افزود: از ابتدای این دولت تلاش کردیم که دسترسی به شبکه ارتباطی را به صورت عادلانه برای مردم فراهم کنیم و یکی از شعار‌های اصلی ما عدالت ارتباطی بود. بعد از اینکه ارتباطات در کل شهر‌های کشور برقرار شد بحث توسعه ارتباطات روستایی را به طور جدی دنبال کردیم.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه مطابق قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات موظف است تا پایان برنامه، ۸۰ درصد روستا‌های بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ارتباطی متصل کند گفت: در استان سیستان و بلوچستان، سه هزار و ۴۴۲ روستای بالای ۲۰ خانوار داریم که ۷۳ درصد به نحوی به شبکه ارتباطی متصل هستند و حدود ۲۷ درصد روستا‌های استان متصل نیستند.

اتصال ۲۵۰۰  روستای استان سیستان و بلوچستان به شبکه ارتباطی

وی افزود: امروز ۲۵۰۰ روستای استان به شبکه ارتباطی متصل هستند، از آمار باقی مانده ۱۲۰۰ روستا را باید متصل کنیم و ما برنامه ریزی کرده بودیم که تا پایان سال تمامی این روستا‌ها را به شبکه ارتباطی متصل کنیم، اما با توجه به بزرگی استان و شرایط کرونا قطعا با روند فعلی نمی‌توانستیم این تعداد روستا را متصل کنیم.

آذری جهرمی ادامه داد: این پروژه اعتبار قابل توجه‌ای نیاز داشتف با رئیس جمهور در این باره صحبت کردم و ایشان با توجه به علاقه‌ای که به مردم استان دارند اعلام کرد هر کاری که لازم است انجام دهید و به نوبخت دستور داد که این موضوع ضروت دارد و باید انجام شود و خوشبختانه اعتبارات لازم تامین شد.

وی تصریح کرد: بر این اساس ما یک کارگروه ویژه‌ای را تشکیل دادیم و پروژه را به صورت ملی پیش بردیم و برای تک تک این ۱۲۰۰ روستا کد پروژه تعریف و یک برنامه عملیاتی در سه فاز تعریف کردیم و در فاز یک حدود ۲۱۹ روستا تا پایان دی ماه متصل خواهند شد و طی چهار، پنج روز اخیر ۱۲ سایت روشن و ۳۵ روستا به شبکه ارتباطی متصل شده اند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه وظیفه ما برنامه ریزی و تامین منابع است و در این پروژه زحمت بیشتر را جوانان و اپراتور‌های ارتباطی می‌کشند گفت: من فردا به تهران برمی گردم، اما تا پایان پروژه هر هفته یکی از مدیران وزارت ارتباطات در استان حضور خواهد داشت تا مدیریت پروژه را برعهده بگیرد و وعده‌ای که به مردم استان داده ایم محقق شود چرا که معتقدیم که وعده‌های بی سرانجام آفت بزرگی برای کشور است و باعث به وجود آمدن بی اعتمادی می‌شود.

وی افزود: تاثیر تحقق این پروژه و اتصال تمامی روستا‌های بالای ۲۰ خانوار استان سیستان و بلوچستان، بهره مندی تمامی دانش آموزان استان از امکان تحصیل مجازی است، در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار دانش آموز استان یعنی حدود ۱۲.۵ درصد دانش آموزان استان به دلیل عدم دسترسی به شبکه ارتباطی محروم از تحصیل هستند و ما چه می‌دانیم؟ شاید یکی از این دانش آموزان تبدیل به مریم میرزاخانی دیگری برای کشور شود.

وزیر ارتباطات در خاتمه گفت: این کار بزرگ را قطعا به تنهایی نمی‌توانیم به سرانجام برسانیم اگر دستگاه‌های اجرایی همکاری لازم را نکنند این برنامه با تاخیر مواجه خواهد شد؛ هر چند دل ما قرص است چرا که امروز مدیران اجرایی استان برای همکاری اعلام آمادگی کردند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار