به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق اعلام یکی از منابع رسمی خبری کشور چین، این کشور از اوایل ماه آوریل استفاده از تلسکوپ ۵۰۰ متری خود را برای جامعه منجمان جهان، امکان پذیر خواهد کرد. این تلسکوپ Fast نام دارد و بزرگترین تلسکوپ رادیویی کروی جهان خواهد بود که برای ردیابی اهداف پر انرژی در فضا مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین این خبرگزاری اعلام کرده است که دانشمندان خارجی میتوانند درخواست استفاده خود برای استفاده از تلسکوپ Fast را در وب سایت رصدخانه نجوم ملی چین ثبت کنند و پس از بررسی توسط تیم پشتیبانی سایت، امکان استفاده برای آنها فراهم خواهد شد.
تلسکوپ Fast به طور رسمی در ژانویه سال ۲۰۲۰ مورد استفاده قرار گرفت و تاکنون به وسیله این تلسکوپ حدود ۲۴۰ پالسار تصویربرداری شده است. یکی از مهمترین تصویرهای گرفته شده توسط این تلسکوپ به خوشه ستارهای Messier که از ۹۲ ستاره تشکیل شده است مربوط میشود و بر اساس اطلاعات موجود ستارههای موجود در این خوشه ستارهای از سرعت بسیار بالایی بهره میبرند که توانایی چرخش با سرعت ۳۱۶ دور در ثانیه به دور خود را دارند.
تسلکوپ SkyEye یا همان FAST یکی از تلسکوپهای فوق العاده کاربردی در دنیای نجوم و مطالعه فضا است و انتظار میرود بتواند جای تلسکوپ رصدخانه Arecibo که در پورتوریکو نصب شده بود را بگیرد. گفتنی است که تلسکوپ Arecibo به دستور بنیاد ملی علوم آمریکا از رده خارج اعلام شده است، اما در حال حاضر برخی افراد بر این باورند که پورتوریکو امکان باز سازی یا ساخت این تلسکوپ را دارد و برای انجام این کار حدود ۸ میلیون دلار سرمایه کنار گذاشته است.
با این حال باید منتظر بود و دید که تلسکوپ FAST امکان خدمات رسانی همزمان به منجمان سراسر دنیا را خواهد داشت یا قرار است خدمات رسانی آن به چند کشور محدود شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/