به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، پورباقری معاون مهندسی شرکت توزیع برق مشهد درباره مزیت نیروگاههای خورشیدی گفت: با نصب نیروگاههای خورشیدی، استفاده از انرژی پاک خورشید به عنوان یک منبع عظیم انرژی که کاملا رایگان و تجدید پذیر است و به دلیل شرایط خوب کشور و در خصوص داشتن روزهای آفتابی زیاد علاوه بر ایجاد منبع درآمدی مناسب برای مالک نیروگاه از تولید گازهای گلخانهای و آلودگیهای زیست محیطی و همچنین هدر رفت منابع انرژی فسیلی که امانت آیندگان دردست ما است جلوگیری خواهد شد.
او افزود: تاکنون در شرکت توزیع استان بیش از ۶۲۵ نیروگاه با مجموع قدرت ۵.۸ مگاوات و در شهرستان مشهد بیش از ۴۸۰ نیروگاه خورشیدی با مجموع قدرت ۶.۲ مگاوات نصب شده است همچنین نیروگاههای سطح استان عموما خانگی و با قدرت ۵ کیلوواتی بوده، ولی در شهرستان مشهد علاوه بر نیروگاههای خانگی نیروگاههای با قدرت بالاتر نیز نصب شده است.
بیشتر بخوانید
معاون مهندسی شرکت توزیع برق مشهد ادامه داد: هزینه خرید تجهیزات، نصب و راه اندازی هر نیروگاه خورشیدی خانگی ۵ کیلو واتی حدود ۷۰ میلیون تومان (شامل خرید پنل ها، اینورترو سایر تجهیزات مربوطه و سازههای فلزی عملیات نصب) نظر به اینکه عموما تجهیزات نیروگاهها گارانتی است (پنلها ۵ سال و اینورتر ۲ سال) هزینههای تعمیر و نگهداری نسبتا پایین بوده و سالانه حدود ۷۰۰ هزار تومان است که غالبا شرکتهای مجری نیروگاه در قالب قرارداد با مالک نیروگاه این خدمات را ارائه میکند.
پورباقری در پاسخ به این سوال که آیا برای نصب این پنلها کمک یا تسهیلاتی هم به افراد داده میشود، بیان کرد: متولی این امر سازمان بسیج بوده که دراین راستا مقرر شده به متقاضی ساخت نیروگاه مبلغ ۵۰ میلیون تومان به صورت تسهیلات بانکی پرداخت شود.
او تصریح کرد: تسهیلات وام بانکی با سود ۴ درصد و ۶ ماه تنفس اولیه از زمان پرداخت وام تا نصب و راه اندازی و درامد زایی نیروگاه است. اقساط وام ماهیانه که حدودا ۹۰۰ هزار تومان است از محل درآمد نیروگاه پرداخت خواهد شد.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که میزان درآمد ماهیانه نیروگاه چقدر است؟ گفت: درآمد ماهیانه یک نیروگاه ۵ کیلو واتی در سال اول ماهیانه حدود ۹۰۰ هزارتومان بوده و هر سال به دلیل افزایش حدود ۳۰ درصدی سالیانه مبلغ خرید انرژی تولیدی در آمد نیروگاه افزایش خواهد داشت. حدودا بازگشت سرمایه کل هزینه سرمایه گذاری برای نصب یک نیروگاه در مدت ۴ سال و نیم است ضمن اینکه از سال دوم درآمد زایی هم خواهد داشت.
پورباقری اظهار کرد: فضای مورد نیاز برای نصب هر کیلو وات پنل خورشیدی حدود ۸ متر مربع و برای یک نیروگاه ۵ کیلو واتی حدود ۴۰ تا ۵۰ متر مربع است. ضمن اینکه متقاضی نیروگاه حتما باید مالک منزل باشد و برای مجموعهها نیز توافق همه اعضا برای نصب نیروگاه ضروری و لازم است.
او به مناطقی که این طرح در آن اجرا میشود، اشاره کرد و افزود: طرح در همه خراسان رضوی و مشهد اجرا خواهد شد. اولویت اول با شهرستانهای گناباد و سبزوار در مشهد نیز اولویت با مناطق حاشیه شهر است.
انتهای پیام//م. م