سرمست گفت: پیگیری‌های لازم جهت اجرایی شدن ۲ سند راهبردی و مهم قم از جمله سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری و سند توسعه مهارت و فناوری انجام شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،بهرام سرمست استاندار قم در سی و هشتمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قم در تالار کرامت استانداری گفت: در شرایطی که در استان از نظر بیکاری نیرو‌های تحصیلکرده با مشکل مواجه هستیم از طرفی دیگر برای یک کارگر ساده و فنی نیز واقعا مشکل جدی داریم.

استاندار قم با بیان اینکه از بین نیرو‌های فنی برای کار در واحد‌های تولیدی قم متقاضی وجود ندارد افزود: در استان‌های دیگر و حتی در تهران نیز این مشکل است، ولی در قم یک مقداری حادتر است.

سرمست گفت: این موضوع از طرفی می‌تواند مایه خوشحالی باشد چرا که از نظر فضای تولید و کسب و کار و اشتغال آفرینی به سطحی رسیدیم که جلوتر از تقاضای کار حرکت می‌کنیم، اما از طرف دیگر در جامعه شاهد نیروی تحصیلکرده بیکار نیز هستیم.

او افزود: سیاست گذاری‌ها و فرهنگ سازی‌های اشتغال باید به گونه‌ای باشد که در دانشگاه‌ها برای بازار کار تربیت نیرو صورت بگیرد و در واحد‌های تولیدی نیز فرهنگ اشتغال اصلاح و مشوق‌ها اعلام شود تا از نیروی موجود بیکار به نحو بهتری در فضای تولید استفاده کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز در این جلسه با اشاره به افزایش سه هزار نفری تعداد بیمه شدگان اجباری در این استان عنوان کرد: در حالی که در آذرماه ۹۸ مجموع بیمه شدگان اجباری قم ۱۳۱ هزار تَن بوده این تعداد در آذرماه سال جاری به ۱۳۴ هزار تَن رسیده است.

مهرداد غضنفری افرود: این افزایش صورت گرفته به معنای فعال شدن کسب و کار‌ها و مشغول شدن نیروی کار است و این یکی از شاخص‌های ارزیابی بیکاری و اشتغال استان‌ها به شمار می‌آید.

معاون استاندار قم تصریح کرد: در آذرماه سال گذشته تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری استان بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ تَن بوده در حالی که در آذرماه امسال به ۲ هزار و ۱۰۰ تَن کاهش پیدا کرده است.

او افزود: هم اکنون سیستم تولید و پذیرش نیروی کار استان از تقاضای متخصصانی که باید کار کنند جلوتر است.

غضنفری با اشاره به اجرای طرح مهارت آموزی سربازان وظیفه به عنوان یکی از بسته‌های پیشنهادی به منظور توسعه اشتغال در استان عنوان کرد: مقرر شده حجم بالایی از این نیرو‌ها را از طریق اداره کل فنی و حرفه‌ای استان مهارت آموزی کنیم و دستگاه اجرایی که اعلام نیاز کرده نیز مکلف شده زمینه اشتغال را در واحد‌های تولیدی استان فعال کند.

معاون استاندار قم عنوان کرد: ما تصمیم داریم تا در ماه‌های پایانی سال این فرصت‌ها را دنبال کنیم، تقاضای نیروی کار به اشتغال در واحد‌های تولیدی استان در یک قسمتی بسیار کم و در یک بخشی نیز زیاد است و واحد‌ها متقاضی کارگر فنی هستند و رفع این معضل نیازمند یک کار جمعی و کمک واحد‌های تولیدی، فنی و حرفه‌ای و همچنین دفتر اشتغال و سرمایه گذاری استانداری است.

۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود ۹۰ درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است و حدود ۵۴ هزار تَن در واحد‌های صنعتی استان فعالیت می‌کنند.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خور آباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار