به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، رها کردن ته سیگار در طبیعت عادت مخرب تعداد زیادی از افراد است و کارشناسان این موضوع را تاکید کردند که ته ماندههای سیگار خسارتهای شدیدی را به محیط زیست وارد میکند، همچنین ته ماندههای سیگار شکل فراگیرتری از آلودگی پلاستیکی روی زمین هستند و هرساله چندین میلیارد ته مانده سیگار دور انداخته میشود.
جالب است بدانید فیلترهای سیگار معمولا از فیبر سلولز استات نوعی زیست پلاستیک تولید میشوند که تجزیه آنها چندین دهه طول میکشد، وجود تهماندههای سیگار در خاک، روند رشد جوانه و طول ساقه گیاه شبدر را به ترتیب ۲۷ و ۲۸ درصد کاهش میدهد. همچنین به گفته محققان تهماندههای سیگار وزن ریشه گیاه را حدود ۵۷ درصد کاهش میدهند.
سالانه چهار و نیم میلیارد تهسیگار در طبیعت رها شده و به آن آسیب میزند، گاهی اثر مواد موجود در ته سیگارها ماندگاری ۶۰۰ تا ۷۰۰ ساله در طبیعت به جای میگذارند و این از غم انگیزترین آثاری است که هر انسانی میتواند از خود به جای بگذارد.
همچنین هر ته سیگار رها شده در طبیعت به راحتی میتواند وارد آب شود و اگر ته سیگارهایی که در جوی آب رها میشوند به مخازن آب شهری راه پیدا کنند، ۱۲ ماه طول میکشد تا هر ته سیگار در آب تازه شکسته شود و در بین ممکن است این ماده مخرب غذای بعضی از آبزیان شود.
بیشتر بخوانید:
ایرانیها ۴ برابر مصرف جهانی، کیسه پلاستیکی مصرف میکنند
انتهای پیام/