به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،حمید رضا شیخ الاسلام مدیرکل آموزش و پرورش قم روز پنجشنبه در دهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه قم در تالار کرامت استانداری گفت: در سال ۹۲ تعداد دانش آموزان استان ۲۰۲ هزار تَن بوده، ولی در حال حاضر به ۲۷۳ هزار تَن رسیده است.
شیخ الاسلام با بیان اینکه هم اکنون قم از نظر فضاهای آموزشی بیست و ششمین استان کشور است تصریح کرد: از نظر کاربریهای آموزشی با چالش مواجه هستیم و باید در زمینه تعیین کاربریهای آموزشی شهر در بلوار غدیر، بلوار انسجام و شهرک قدس اقدام لازم صورت گیرد، چراکه در شعاع پنج هزار متری یک مدرسه هم نداریم.
مدیرکل آموزش و پرورش قم در ادامه تصریح کرد: اولیای دانش آموزان به لحاظ هزینه سرویس مدرسه و جا به جایی فرزندان خود فشار زیادی را متحمل میشوند.
شیخ الاسلام با بیان اینکه معضل کمبود فضای آموزشی در شهرک پردیسان تا حدودی حل شده است گفت: در هفت سال گذشته نزدیک به ۷۰ شیفت مدرسه در این شهرک ایجاد شده، ولی طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش مقرر بود ۹ قطعه زمین با کاربری آموزشی در اختیار آموزش و پرورش استان قرار بگیرد که تاکنون این امر محقق نشده است.
مدیرکل آموزش و پرورش قم همچنین با اشاره به تصویب و تایید طرح تنظیم مقررات مالی آموزش و پرورش توسط مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان گفت: طبق این قانون به ازای ساخت هر ۲۰۰ واحد مسکونی یک مدرسه نیز باید احداث شود سالهای قبل هم این قانون را داشتیم، اما ۱۹۹ واحد میساختند و دیگر مشمول این قانون نبودند.
او افزود: اگر این قانون بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ واحد مسکونی به اجرا گذشته شود دیگر کسی نمیتواند از ساخت مدرسه فرار کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این جلسه گفت: برخی از زمینهای موجود در قم دارای کاربری فرهنگی هستند، ولی بلاتکلیف باقی ماندند که باید تکلیف آن مشخص شود.
سید موسی حسینی کاشانی بیان کرد: برای تملک این واحدها باید یک ساز و کاری تعیین شود تا موسسههای فرهنگی بخش خصوصی این زمینها را به قیمت کارشناس فرهنگی از شهرداری خریداری کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم افزود: با توجه اینکه دولت از نظر مالی توانایی خرید و تملک این زمینها را ندارد ما نمیتوانیم این امر را محقق کنیم و این موضوع کاهش سرانه فرهنگی استان را در پی دارد.
انتهای پیام/ح