علیرضا سالمی مدیر کل پشتیبانی امور دام استان تهران در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به عدم تعیین قیمت تخم مرغ بسته بندی از سوی سازمان حمایت اظهار کرد: عدم تعیین قیمت تخم مرغ بسته بندی توسط سازمان حمایت باعث شده تخم مرغ با نرخ بالاتر عرضه شود به طوری که تخممرغ ۲۰ تایی بسته بندی با نرخ ۴۴ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
او افزود: سازمانحمایت باید روی تخممرغ بسته بندی قیمت گذاری کند که متاسفانه این وظیفه را به انجمن تخم مرغ شناسنامه دار واگذار کرده است و آنها با هر قیمتی که بخواهند، در بازار عرضه میکنند.
سالمی قیمت مصوب هر کیلو تخممرغ را ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان معادل شانهای ۳۱ تا ۳۲ هزار تومان اعلام کرد و گفت: سازمان حمایت باید نرخ تخم مرغ بسته بندی را اعلام کند چرا که ۳۰ تا ۴۰ درصد مصرف تخم مرغ تهران در فروشگاههای زنجیرهای عرضه میشود که تابع قیمت گذاری سازمان حمایت نیست.
بیشتر بخوانید
مدیرکل پشتیبانی امور دام استان تهران ادامه داد: قیمت تخم مرغ بسته بندی شناسنامه دار را انجمن برمبنای قیمت تمام شده و هزینههای تولید محاسبه میکند و بخش عمده تفاوت قیمت تخم مرغ با بازار به این دلیل است که قیمت تخممرغ بسته بندی را سازمان حمایت مشخص نکرده است، در حالی که نرخ گذاری از سوی سازمانحمایت از چندنرخی شدن قیمت خارج از نرخ مصوب جلوگیری میکند.
او با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد تخم مرغ میادین با نرخ مصوب تامین میشود، بیان کرد: روزانه ۷۰ تا ۸۰ تن تخم مرغ در میادین میوه و تره بار عرضه میشود، در حالی که در شرایط عادی این نیاز ۳۰ تا ۴۰ تن بوده است و هم اکنون به علت تفاوت قیمت، عرضه را افزایش دادهایم.
به گفته سالمی، ستاد تنظیم بازار و تعزیرات واحدهای تولیدی را وادار به عرضه تخم مرغ در شبکه توزیع میکنند تا بازار را به تعادل برسانند.
سالمی با بیان اینکه قیمتمرغ همچنان کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار است، گفت: در حال حاضر قیمت مرغ زنده در میدان بهمن، ۱۷ تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم در نقاط شمالی ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان و نقاط جنوبی ۱۸ تا ۱۸ هزار و ۲۰۰ تومان است که با جمع آوری مرغ مازاد از سطح بازار به دنبال تعادل قیمت در بازار هستیم.
مدیر کل پشتیبانی امور دام استان تهران با اشاره به اینکه کمبودی در توزیع نهاده نداریم، بیان کرد: در حال حاضر نهاده به میزان کافی در سامانه بازارگاه توزیع میشود و هیچ واحد تولیدی نیست که نهاده طلبکار باشد.
او درباره اینکه مرغداران به تخصیص نهاده تا سن ۴۰ روزگی اعتراضاتی دارند، بیان کرد: با توجه به آنکه بیشتر از ۴۰ روزگی ضریب تبدیل مصرف دان افزایش مییابد، از این رو نظر کارشناسان بر دوره پرورش ۴۰ روزه و حداکثر ۴۲ روزه است که مرغ ۱.۲۰۰ تا ۱.۸۰۰ گرم تولید میشود.
این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه بهترین زمان برای نگهداری مرغ گوشتی ۴۰ تا ۴۲ روزگی است، افزود: بنابر نظر کارشناسان بهترین دوره پرورش سن ۴۰ تا ۴۲ روزگی است که تعداد تلفات طیور کم است، به همین خاطر فرهنگ سازی برای مصرف مرغ سایز باید صورت گیرد.
مدیر کل پشتیبانی امور دام با اشاره به این موضوع که کمبودی در عرضه نهاده دامی نداریم، گفت: با توجه به تمهیدات تخصیص ارز در ۲ تا ۳ ماه اخیر، مشکلی در تامین نهادههای دامی به دامداران و مرغداران نداریم.
سالمی در پایان تصریح کرد: با توجه به قیمت کاذب نهادههای دامی در ماههای اخیر، هم اکنون با عرضه نهاده با نرخ مصوب حدود ۴۰ درصد قیمت کنجاله سویا در بازار کاهش یافته است.
انتهای پیام/