به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، دربی نود و چهارم روز دوشنبه هفته جاری برگزار میشود. از زمان برگزاری اولین دربی تا امروز، بیش از نیم قرن میگذرد و در این میان حواشی بسیاری نیز اتفاق افتاده است. تیم فوتبال استقلال توانسته است تا این جا برنده ۲۶ دربی باشد. سرخ پوشان پایتخت هم ۲۴ برد در کارنامه دارند و ۴۳ بازی از شهرآوردهای پایتخت با تساوی به پایان رسیده اند. در ادامه مروری بر دربیهای جنجالی و پر حاشیه پایتخت میکنیم.
نخستین دربی جنجالی تاریخ فوتبال ایران در تاریخ هفدهم بهمن سال ۱۳۴۸ برگزار شد. در آن مسابقه غلامحسین مظلومی گلزنی کرد تا استقلالیها یک گل از سرخ پوشان جلو بیفتند. اما در دقیقه ۸۲ چهارمین دربی تاریخ، نخستین جنجال تاریخ دربیهای استقلال و پرسپولیس رقم خورد. پرسپولیس در آن دقیقه گل مساوی را زد، گلی که پذیرفته نشد. عزیز اصلی دروازه بان پرسپولیسیها یکی از معترضترین بازیکنان پرسپولیس بود تا جایی که جلو رفت و به داور مسابقه سیلی زد. پرسپولیسیها اعتراض خود را با ترک زمین ادامه دادند تا چند روز بعد، فدراسیون فوتبال رای به پیروزی ۳ بر صفر تیم فوتبال استقلال بدهد.
دومین جنجال تاریخ دربی پرسپولیس و استقلال حدود یک سال بعد رقم خورد. ۲ تیم این بار در لیگ ایران مقابل هم به میدان رفتند.
سرخابیها تا دقیقه ۷۸ یک - یک مساوی و عباس مژدهی برای استقلال و حسین کلانی برای پرسپولیس گل زده بودند؛ اما دقیقه ۷۸ دومین جنجال بزرگ تاریخ دربی تهران استارت خورد. وقتی داور حسین کلانی و مهراب شاهرخی را اخراج کرد، پرسپولیسی ها پس از اعتراض شدید به داور زمین مسابقه را ترک کردند؛ یعنی دقیقا کاری که یک سال پیش هم انجام داده بودند. باز هم فدراسیون فوتبال رای مشابهی را صادر و استقلال را ۳ بر صفر برنده اعلام کرد. کلانی و شاهرخی نیز هر کدام با یک سال محرومیت از حضور در میادین فوتبال رو به رو شدند. همایون بهزادی و مهدی لواسانی هم که با یکدیگر زد و خورد کرده بودند، ۳ جلسه از همراهی تیمشان محروم شدند.
دربی شانزدهم در تاریخ پانزدهم اردیبهشت سال ۵۴ برگزار شد. این دیدار که از سری رقابتهای جام تخت جمشید بود با برتری ۳ بر یک استقلال همراه بود. غلامحسین مظلومی و عباس مژدهی گلزنان استقلال و صفر ایرانپاک نیز گلزن پرسپولیس بودند. این دربی، سومین دربی جنجالی تاریخ نام دارد. این بار جنجال نه از سوی بازیکنان که از سوی مدیران ۲ باشگاه رقم خورد. مدیران پرسپولیس مدعی شدند که بازیکنان استقلال دوپینگ کرده اند تا جنجال بزرگی رقم بخورد. با منفی بودن نتایج آزمایشها، مدیران پرسپولیس ۵ هزار تومان جریمه شدند.
بیست و دومین دربی که ۲۵ آبان سال ۵۸ برگزار شد، یکی دیگر از دربیهای جنجالی به شمار میرود. در این دیدار دوستانه، تیم فوتبال استقلال با گل غلامرضا فتح آبادی یک بر صفر به پیروزی رسید. این دیدار دوستانه به مناسبت بزرگداشت علی دانایی فر برگزار شده بود. در دقیقه ۷۵ ناگهان تماشاگران پرسپولیس به داخل زمین هجوم آوردند تا بازی متوقف شود. این دیدار اولین شهرآوردی بود که بازیکنان سرخابی در لغو آن دخالتی نداشتند.
در تاریخ ۳۰ دی ماه سال ۱۳۷۳، سی و هشتمین دربی تاریخ برگزار شد. مسابقهای که یکی دیگر از همان دربیهای جنجالی تاریخ بود. ۲ تیم استقلال و پرسپولیس در نیمه نهایی لیگ آزادگان به مصاف هم رفتند. صادق ورمزیار (از روی نقطه پنالتی) و ادموند اختر برای استقلال و فرشاد پیوس (از روی نقطه پنالتی) و بهزاد داداش زاده برای پرسپولیس گلزنی کردند. این دیدار با درگیری بازیکنان ۲ تیم و هجوم تماشاگران پرسپولیس به زمین مسابقه نیمه تمام ماند. بار دیگر فدراسیون فوتبال حکم به برتری ۳ بر صفر آبی پوشان داد.
پس از این مسابقه، فدراسیون فوتبال بازیکنان پرسپولیس را به محرومیتهای سنگینی محکوم کرد. مجتبی محرمی ۳ سال، احمدرضا عابدزاده ۲ سال، رضا شاهرودی یک سال، فرشاد پیوس، بهزاد داداشزاده، امیر قلعهنویی، محمود فکری، صادق ورمزیار و مسعود غفوری هر کدام ۶ ماه از بازی در میادین فوتبالی محروم شدند. امیر عابدینی مدیر، محمد پنجعلی سرپرست، و ۲ پزشک تیم پرسپولیس نیز هر کدام یک سال با رأی کمیته انضباطی محروم شدند.
تیم های استقلال و پرسپولیس در تاریخ نهم دی ماه سال ۷۹ برگزاری کننده دربی شماره ۴۹ بودند. از این دربی به عنوان یکی از جنجالیترین دربیهای تاریخ یاد میشود. در این دیدار مهدی هاشمی نسب به عنوان بازیکن استقلال مقابل تیم سابقش پرسپولیس قرار گرفت. او گل دوم استقلال را زد و پس از گلزنی، آن چنان از خود بیخود شد که غش کرد.
تصویر غش کردن او یکی از عکس های جاودانه تاریخ دربی ها است. گل اول استقلال را محمد نوازی زده بود. گل های پرسپولیس را هم بهروز رهبری فرد (از روی نقطه پنالتی) و علی کریمی زدند. جنجال بسیار بزرگی که در این دیدار رقم خورد به دلیل مشتی بود که پرویز برومند دروازه بان وقت استقلال به زیر چشم پایان رافت مهاجم پرسپولیس کوبید. پس از آن هم نوبت به حمید استیلی و محمد نوازی و مهدی تارتار و دیگر بازیکنان رسید که پس از سوت پایان بازی با مشت و لگد به جان یکدیگر بیفتند. این دعوا تاثیری بر نتیجه بازی نداشت، اما محرومیت هایی برای بازیکنان رقم زد و حتی شایعه شد که چند بازیکن هم چند شب را در کلانتری ماندهاند. داور این دیدار یانگ جو کیم بود.
پس از این دربی نیز دربی های جنجالی دیگری را شاهد بودیم، همانند دیداری که استقلال بازی ۲ بر صفر برده را با هت تریک ایمون زاید ۳ بر ۲ باخت و یا دربی ۸۳ که با درگیری کاپیتان های ۲ تیم یعنی رحمتی و حسینی همراه بود.
در دقایق پایانی سید جلال حسینی و سید مهدی رحمتی با یکدیگر درگیری لفظی پیدا کردند که این درگیری در ادامه به درگیری فیزیکی تبدیل شد. در نهایت با وساطت سایر بازیکنان، این درگیری به پایان رسید. پس از گل دوم سرخپوشان، رحمتی و حسینی بار دیگر با یکدیگر درگیری پیدا کردند که این موضوع در نهایت به اخراج دروازهبان استقلال از زمین منجر شد. در این دیدار علیرضا منصوریان سرمربی وقت استقلال ۳ تعویض خود را انجام داده بود و پس از اخراج سید مهدی رحمتی، سید مجید حسینی را به درون دروازه فرستاد. گل های استقلال را در این دیدار فرشید اسماعیلی،علی قربانی و کاوه رضایی به ثمر رساندند. گل های پرسپولیس نیز سروش رفیعی و سید جلال حسینی زدند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
همه میدونن همه وحشی گری ها تو تاریخ دربی از سوی طرفداران و بازیکنان لنگ شروع شده