به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعی کنید در فصل سرما غذاهایی بخورید که برای این فصل مناسب هستند؛ غذاهای سالم و مفیدی که مواد مغذی و آنتی اکسیدان های فراوانی را به خود اختصاص داده اند.
این غذاها باعث تقویت سیستم ایمنی شما میشوند و شما را در برابر هوای سرد محفوظ میکنند. چغندر، شلغم، هویج و سیبزمینی جزو آن دسته از سبزیجاتی هستند که در این فصل به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کنند.
سعی کنید به جای مصرف شیرینیجات و افزودن کالری بسیار زیاد، از مصرف این سبزیجات تازه و مفید برای تقویت سیستم ایمنی غافل نشوید.
چغندر
چغندر از آن دسته سبزیجاتی است که سرشار از قند بوده و هر فنجان آن حاوی ۵۰ کیلو کالری انرژی است. چغندر دارای رنگدانه گیاهی به نام بتاسیانین است که سلولهای بدن را از هجوم سلولهای سرطانزا حفظ میکند. این ماده غذایی پرطرفدار پتانسیل مقابله با تومورها را نیز در خود دارد. میتوانید چغندر را پخته و میل کنید، حتی میتوانید به سالاد نیز اضافه کنید.
هویج
هویج فرنگی یک ماده مغذی نشاسته دار، کم کالری و همچنین سرشار از فیبر است. هر نصف فنجان هویج فرنگی حاوی ۶۰ کیلو کالری انرژی است. در واقع هویج منبع ویتامین C، اسیدفولیک و پتاسیم محسوب میشود.
به خاطر طعم کم شیرینی که دارد به راحتی قابل استفاده در انواع سوپها است. همچنین میتوانید برای ایجاد تنوع هویج را جایگزین سیب زمینی یا دیگر سبزیجات نشاستهای قرار دهید.
سیب زمینی
در فصل سرما مصرف سیب زمینی را فراموش نکنید. این ماده غذایی منبع خوب ویتامین C، ویتامین B۶، پتاسیم و مواد معدنی دیگر است.
بیشتر مردم تصور میکنند اگر سیب زمینی بخورند، چاق میشوند. در واقع سیب زمینی سرخ کرده یا سیب زمینی با کره باعث چاقی میشود. سیب زمینی آبپز یا کبابی شده حاوی ۱۲۰ تا ۱۵۰ کالری، اندکی پروتئین و مقدار کمی چربی است. سیب زمینیهایی که بخارپز یا در فر پخته میشوند، بیشتر مواد مغذی خود را حفظ میکنند.
شلغم
شلغم یک ماده غذایی کم کالری، بسیار مغذی و منبع خوب ویتامین C و پتاسیم است. این ماده غذایی همچنین سرشار از سولفور است که با برخی از سرطانها مقابله میکند. میتوانید شلغم را آب پز کنید و یا این که در فر گذاشته و یا بخارپز کنید. شلغم را به سالاد، سوپ، آش و دیگر غذاهایی که به سبزیجات تهیه میشوند، اضافه کنید.
کلم
کلم سرشار از ویتامین C، ویتامین A، اسید فولیک و فیبر است. این ماده غذایی سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند، از رگها و قلب شما حفاظت میکند و علائم آسم را کاهش میدهد. همچنین میتواند با سرطان مقابله میکند. به افرادی که از سنگ کلیه رنج میبرند توصیه میشود از این گیاه مفید غافل نشوند.
پیاز قرمز
پیاز حاوی آدنوزین است که ایجاد لخته در خون را به تأخیر میاندازد و از سکته قلبی پیشگیری میکند. به نظر میرسد که پیاز خام باعث کاهش کلسترول میشود. مطالعات نشان میدهند که مصرف پیاز میتواند فشار خون بالا را نیز کاهش دهد. میتوان پیاز را به انواع غذاها مثل خورشها، سوپ و آش اضافه کرد. همچنین میتوانید از پیاز در تهیه انواع سالادها استفاده کنید. سالادهای سردی که با انواع کلمها و کرفس تهیه میشوند نیز با پیاز طعم بهتری خواهند داشت.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/