به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک با استناد به مقاله تحقیقاتی منتشره در مجله علمی The Lancet Respiratory Medicine، پژوهشگران آمریکایی و اسپانیایی در بررسی جدیدی دریافتند که بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشوند، بار زیادی از اختلال عملکرد مغز را تحمل میکنند.
این پژوهش که بزرگترین نمونه در نوع خود است، میزان ابتلا به هذیان و کما را در ۲۰۸۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ بررسی میکند که پیش از ۲۸ آوریل ۲۰۲۰ در ۶۹ واحد مراقبت بزرگسالان در ۱۴ کشور بستری شدهاند.
روانآشفتگی در بخش مراقبتهای ویژه، یکی از اختلالاتی است که امکان دارد پس از بستری شدن در بخش مراقبتهای ویژه برای فرد رخ بدهد. این اختلال، هزینههای بالاتر، خطر مرگ و میر بیشتر و زوال عقل بلند مدت را به همراه دارد. حدود ۸۲ درصد از بیماران این پژوهش، به طور میانگین ۱۰ روز در اغما بودهاند و ۵۵ درصد نیز به طور میانگین سه روز را در روانآشفتگی گذراندهاند.
اختلال عملکرد حاد مغزی، به طور متوسط تا ۱۲ روز به طول انجامید
پژوهشگران بیان کردند که شاید فرآیندهای بیماری کووید ۱۹، بیمار را در معرض بار بالاتری از اختلال عملکرد حاد مغزی قرار دهد اما این نکته را نیز متذکر شدند که به نظر میرسد تعدادی از عوامل مراقبت از بیمار که برخی از آنها به فشارهای ناشی از بیماری همهگیر مربوط هستند نیز نقش مهمی در این میان داشتهاند.
انتهای پیام /