به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، بهرنگ بابایی با پر اهمیت خواندن محوطه تاریخی، گفت: اوایل سال ۱۳۹۰ بود که بدنبال پی کنی یک واحد مسکونی در یکی از خیابانهای شهرستان قصرشیرین تعدادی مواد فرهنگی کشف شد.
او بیان کرد: پس از اعلام گزارش کشف مواد فرهنگی در این خیابان که معروف به خیابان ساحلی است، مواد فرهنگی بدست آمده در آن مورد بررسی قرار گرفت و طبق گمانه زنیهایی که انجام دادیم، مشخص شد که محوطه تاریخی بزرگی در این خیابان وجود دارد که طی سالیان گذشته هم ساخت و سازهای زیادی روی آن انجام گرفته است.
رئیس اداره میراث فرهنگی قصرشیرین افزود: زلزله بزرگ سال ۱۳۹۶ باعث شد تا بخشهایی از دیوارهای این محوطه تاریخی نمایان شود و از این سال بنا به دستور پژوهشگاه وزارت میراث فرهنگی هرگونه ساخت و ساز، اجرای عملیات عمرانی و پی کنی در این محوطه تاریخی ممنوع شد.
او با بیان اینکه براساس مواد فرهنگی بدست آمده بنظر میرسد که این محوطه تاریخی مربوط به دوره ساسانی باشد، تاکید کرد: در نظر داشتیم سال گذشته عملیات کاوش و گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی، نوع معماری و کاربردهای آن را انجام دهیم، اما شیوع بیماری کرونا و عدم تخصیص اعتبار مانع از اجرای پروژه شد.
بابایی یادآورشد: اکنون با اختصاص اعتبار مورد نیاز، تا پیش از پایان سال این پروژه را عملیاتی خواهیم کرد.
او در ادامه از انجام برنامه ریزی برای ساماندهی محوطه تاریخی عمارت "بان قلعه" شهر قصرشیرین هم خبر داد و گفت: تاکنون هیچگونه عملیات کاوشی در این محوطه تاریخی انجام نشده و در گذشته تنها اطراف آن را حصارکشی کردهایم.
رئیس اداره میراث فرهنگی قصرشیرین بیان کرد: البته باتوجه به اینکه بخشهایی از سازه این عمارت باستانی به مرور ایام از خاک بیرون افتاده، براساس بررسی نوع مصالح و معماری آن که همگون با بنای تاریخی عمارت خسرو است، به نظر میرسد قلعهای متعلق به دوره ساسانی باشد.
انتهای پیام/ز