به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اتفاقات اخیر کنگره آمریکا را، که در جریان آن ۴ نفر کشته شدند، میتوان به عنوان یکی از بدترین روزهای سیاسی آمریکا نام برد.
با وجود اینکه در نهایت و با اعلام کنگره آمریکا نتایج انتخابات ریاستجمهوری با اعلام پیروزی بایدن تأیید شد، اما حمله طرفداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره تصویری زشت را از نظام سیاسی کشوری به نمایش گذاشت که همواره خود را به عنوان مهد دموکراسی نوین و جامعهای تکثرگرا و متحد در برابر جهانیان معرفی میکرد.
رابرت اشمول (Robert Schmuhl)، کارشناس مسائل داخلی آمریکا، معتقد است که رفتار و سخنان دونالد ترامپ باعث تحریک هوادارانش شده و علت اصلی این اتفاقات را تنها در رفتارهای خارج از عرف سیاسی ترامپ باید جستجو کرد.
رابرت اشمول، رئیس دانشکده والتر اچ آننبرگ ـ ادموند پی. جویس (Walter H. Annenberg-Edmund P. Joyce) در رشته مطالعات آمریکا دانشگاه نوتردام (University of Notre Dame) در آمریکاست. اشمول در حوزه مسائل داخلی آمریکا مانند انتخابات و ایرلندیهای آمریکا تحقیقات و مقالات بسیاری را به رشته تحریر درآورده است. وی در گفتگو با ایکنا در مورد اتفاقات اخیر کنگره آمریکا صحبت کرد.
اشمول در پاسخ به سؤالی در مورد ریشه این تنشها گفت: از زمان انتخابات نوامبر گذشته، ترامپ به هواداران خود گفته که برای او بجنگند تا بتواند در کاخ سفید بماند. علت هرج و مرج و شورش در پایتخت را میتوان مستقیماً در سخنان رئیسجمهور و طرفداران برجسته وی جستجو کرد. رئیسجمهور هر بار که در مورد تقلب انتخاباتی و انتخابات دزدیدهشده صحبت میکرد سبب ایجاد انگیزه در پیروان خود برای دفاع از او و انکار واقعیت میشد.
بیشتر بخوانید
این کارشناس آمریکایی در مورد شکاف گستردهای که در عرصه سیاسی آمریکا بعد از انتخابات به وجود آمده است، تصریح کرد: سیاست در آمریکا چنان حزبی و دوقطبی شده که بسیاری از ناظران سیاسی، ایالات متحده را به عنوان یک کشور قبیلهای توصیف میکنند. حوادث چند روز گذشته نشان داد که حتی اختلافات شدیدی در یکی از این قبایل وجود دارد: حزب جمهوریخواه. سیاست در اینجا به نوعی ورزش خونین تبدیل شده و جهان روز چهارشنبه عمق این درگیری و خطرات واقعی آن را دید.
استاد دانشگاه نوتردام در توصیف آینده سیاسی ترامپ اظهار کرد: دونالد ترامپ همچنان چهره مهمی در زندگی سیاسی آمریکا خواهد بود، اما دشوار است که رشد به اصطلاح «جنبش» وی را در آینده ببینیم. آنچه در پایتخت اتفاق افتاد، به وضوح توسط رئیسجمهور تحریک شد و رفتار یک گروه خشن بود و اعتراض سیاسی شهروندان خیرخواه نبود. حاکمیت اوباش و دموکراسی با هم تناقض دارند و سؤال اینجاست که رهبر این جمعیت چه مدت طرفداران جدی خواهد داشت؟
اشمول در پایان، کار بایدن را در عرصه سیاست خارجی با توجه به مسائل روز گذشته دشوار خواند و گفت: پس از حوادث روز چهارشنبه، بایدن به عنوان رئیسجمهور منتخب کار دشواری در پیش دارد و باید به جهان اطمینان دهد که «آمریکای دونالد ترامپ» آنچه دیدیم، نیست. کار رئیسجمهور جدید با شورش و هرج و مرج، که رسوایی ساختمان کنگره را در پی داشت و جایگاه آمریکا را در جهان به شدت مخدوش کرد، بسیار دشوارتر شده است.
منبع:ایکنا
انتهای پیام/