به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، غذای هندی شاهی کورما یک غذای «سلطنتی» هندی و مغولی است که ترکیبات اصلی آن مرغ پخته شده در یک سس تند خامهای است و با آجیل و کشمش سرخ و طلایی تزیین میشود. همچنین ادویههای هندی تند و معتدل به کار رفته در آن، طعم منحصر به فردی به شاهی کورما میدهد. شاهی کورما به طور سنتی در سس سفید پخته و با یک ورق نقره فوقالعاده نازک معروف به «vark» در آشپزخانه مغولها و برای امپراطورها سرو میشده است. این دستور پخت، یک نسخه جذاب از نسخه سنتی است و در رستورانهای هند به همین شیوه طبخ میشود. در این مطلب طرز تهیه خورش هندی شاهی کورما یا شاهی قورمه را با ادویههای تند و عطر فراوان برای شما آماده کردهایم. با ما همراه باشید.
مواد لازم
ران مرغ بدون استخوان و بدون پوست یا سینه مرغ: ۱ کیلوگرم
زنجبیل ریز خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
سیر پوست کنده و له شده: ۴ حبه
آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
میخک: ۲ عدد کامل
دانههای فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
هل: ۳ غلاف
دانههای رازیانه: ۱/۲ قاشق چایخوری
بادام هندی بدون نمک: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
آب مرغ: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
روغن زیتون: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
شکر: ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین: ۱/۲قاشق چایخوری
پودر زیره: ۱/۴ قاشق چایخوری
زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
دانه گشنیز: ۱/۲ قاشق چایخوری
چیلی خشک خرد شده: ۱ قاشق چایخوری
گراماسالا: ۱ قاشق غذاخوری
هل: ۱/۴ قاشق چایخوری
روغن زیتون: ۱/۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
استخدام سفیر در افق کوروش
شیر نارگیل یا خامه سنگین: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
ماست ساده: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
پنیر: ۱۷۰ گرم
کشمش طلایی: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
جعفری تازه خرد شده: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه خورش هندی شاهی کورما یا شاهی قورمه
برای پخت این خورش هندی خوشمزه ابتدا مرغ را به مکعبهای بزرگ برش دهید، در یک کاسه بزرگ یا پاکت پلاستیکی زیپدار قرار دهید. زنجبیل، سیر، آب لیمو و روغن زیتون را در مخلوط کن یا غذاساز بریزید و آنقدر به هم بزنید تا خمیر غلیظی به دست آید. سس را روی مرغ را بریزید، آن را برای چند ساعت یا ترجیحا به مدت یک شب در یخچال قرار دهید تا طعم ادویهها کاملا به خورد گوشت برود.
در دومین مرحله از طرز تهیه خورش شاهی قورمه هندی باید میخک، دانههای فلفل، هل و دانه رازیانه را با آسیابکن، پودر کنید. در مخلوط کن، ادویههای تازه آسیاب شده را با بادام هندی، آب مرغ و روغن زیتون ترکیب کنید. این کار را تا وقتی انجام دهید که مواد کاملا یکدست و نرم شوند. شکر، دارچین، زیره، دانه گشنیز، تکههای فلفل گراماسالا آسیاب شده را نیز اضافه کنید و بعد از اینکه به خوبی ترکیب شدند، کنار بگذارید.
پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد کنید و در یک تابه با روغن مایع یا کمی روغن زیتون تفت دهید تا طلایی و شفاف شوند. مرغ را اضافه کنید تا وقتی که سرخ شود. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه دهید رب گوجه هم سرخ شده و طعم خام آن گرفته شود.
در آخرین مرحله از طرز تهیه خورش هندی شاهی کورما، مخلوط آب مرغ را به همراه شیر نارگیل یا خامه سنگین و ماست اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود ۱ ساعت بپزد. وقتی سس غلیظ شد، پنیر، کشمش، بادام هندی، سبزیجات و گشنیز را اضافه کنید. مواد را هم بزنید، پخت را برای ۱۵ دقیقه دیگر ادامه دهید. وقتی همه مواد با هم پختند، نمک شاهی کورما را تست کرده و در ظرف مناسب سرو کنید.
خورش هندی شاهی کورما یا شاهی قورمه با برنج و سبزی تازه سرو میشود.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/