به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اوری دی هلث، گرفتن رژیم بدون چربی یا محصولات حیوانی اضافه شده، یکی از راههای تلاش برای کاهش وزن است. در مطالعهای که در نوامبر سال ۲۰۲۰ در JAMA Network Open منتشر شد، این روش به افراد دارای اضافه وزن و چاقی کمک کرد تا طی ۱۶ هفته به طور متوسط ۵.۹ کیلوگرم (حدود ۱۳ پوند) وزن کم کنند.
این مطالعه به طور تصادفی ۲۴۴ فرد دارای اضافه وزن و چاق را موظف به شروع رژیم غذایی گیاهی کم چربی و یا پیوستن به یک گروه کنترل که هیچ تغییری در رژیم غذایی انجام نداده اند، کردند.
افرادی که از رژیم وگان استفاده میکردند با آشپزی و حمایت از تغذیه در کلاسهای هفتگی شرکت میکردند و ضمن پرهیز از افزودن چربی و محصولات حیوانی، به مصرف سبزیجات، میوهها، غلات و حبوبات نیز توصیه میشدند.
در حالی که شرکت کنندگان در هر دو گروه در طی دوره آزمایشی ۱۶ هفتهای کالری کمتری نسبت به قبل از شروع آزمایش مصرف کردند، افرادی که رژیم گیاهخواری دارند میتوانند به طور متوسط ۳۵۵ کالری روزانه بیشتر از افراد گروه کنترل کاهش دهند.
نویسنده ارشد مطالعه، دکتر هانا کالئووا، میگوید، احتمال دارد که افراد تا حدی وزن کمتری داشته باشند، زیرا غذاهای پرچرب و پرکالری کمتری مصرف میکنند و بخشی نیز غذاهای گیاهی سالم را جایگزین محصولات حیوانی میکنند.
دکتر کالئووا میگوید: از بین بردن غذاهایی که سرشار از چربی و کلسترول هستند و جایگزینی غذاهای گیاهی غنی از فیبر و آنتی اکسیدان است هر دو نقش مهمی در بهبود سلامت قلب و عروق دارند.
فاکتورهای خطرناک کاردیومتابولیک مانند سطح قند خون، سطح کلسترول و فشار خون میتوانند خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته را افزایش دهند. افرادی که از رژیم وگان استفاده میکنند در این مطالعه سه عامل اصلی را کاهش میدهند: آنها حساسیت به انسولین را بهبود میبخشند و یا اینکه بدن به راحتی قندها را به انرژی تبدیل میکند. آنها متابولیسم بعد از غذا را افزایش میدهند و مقدار چربی جمع شده در داخل سلولها را کاهش میدهند.
دکتر کالئووا میگوید: مطالعه ما نشان داده است که این رژیم به طور همزمان به سازوکارهای اساسی چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی میپردازد اما از این مطالعه مشخص نیست که چگونه این نوع رژیم غذایی میتواند بر کاهش وزن طولانی مدت تأثیر بگذارد.
آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا (AAND) در دسامبر ۲۰۱۶ دستورالعملهایی را پیشنهاد کرد که رژیمهای گیاهی را به عنوان راهی برای کاهش خطر چاقی، بیماریهای قلبی و برخی سرطانها توصیه میکند.
بر اساس دستورالعملهای AAND، پیروی از یک رژیم غذایی وگان، که شامل گوشت و ماهی و همچنین محصولات حیوانی مانند تخم مرغ و شیر و در بعضی موارد عسل نمیشود، میتواند خطر بیماری قلبی را ۲۹ درصد، خطر ابتلا به دیابت را ۶۲ درصد و خطر ابتلا به سرطان را ۱۸ درصد را کاهش دهد.
مطالعهای که در Diabetes Care منتشر شده است حاکی از آن است که رژیم وگان برای کاهش وزن موثرتر از سایر روشهای غذا خوردن است. این مطالعه شاخص توده بدنی (BMI) و عادات غذایی بیش از ۲۲۰۰۰ مرد و بیش از ۳۸۰۰۰ زن را بررسی کرد.
وگان، کمترین میانگین BMI - ۲۳.۶ را در دامنه ۱۸ تا ۲۴.۹ نشان میدهند که یک وزن طبیعی یا سالم محسوب میشود. گروههایی که رژیمهای غذایی دیگری دارند، همه BMI متوسط در محدوده اضافه وزن از ۲۵ تا ۹/۲۹ داشتند: گیاهخوارانی که لبنیات و تخم مرغ میخورند، میانگین BMI ۷/۲۵ بود. گیاهخوارانی که ماهی میخوردند میانگین BMI آنها ۲۶.۳ بود و افراد غیر گیاهخوار میانگین BMI ۲۸.۸ داشتند.
کارشناسان بهداشت میگویند، اگر ایده منع مصرف گوشت، ماهی، پنیر و تخم مرغ به یک باره از رژیم شما، غیرممکن به نظر میرسد، منطقی است که با تغییرات کمتر شروع کنید.
انتهای پیام/