محمدیانی‌نژاد گفت: کلید درمان میگرن تغییر ساده در شیوه زندگی است که اگر انجام شود حتی نیازی به مراجعه به پزشک وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیداحسان محمدیانی‌نژاد فوق تخصص مغز و اعصاب در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه میگرن ترکیب و مجموعه‌ای از علائم میگرن است که زندگی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اظهار کرد: اگر افراد دچار سردردی در ناحیه پیشانی و گیجگاه باشند و  همراه با موارد ضربان‌دار با حالت تهوع، حساسیت به نور، صدا باشد باید افراد در یک جای تاریک و ساکت قرار گرفته و استراحت کنند.

او ادامه داد: افراد باید سعی داشته باشند در مواجهه با باد سرد مراقب بوده تا به سردرد‌های سینوس دچار نشوند، زیرا این موارد با گرسنگی و عقب افتادن وعده غذا و حتی پرخوری و در خانم‌ها با تغییرات هورمونی بدن این سردرد‌ها به همراه خون دماغ تشدید پیدا می کند.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه میگرن بیماری است که علائم گسترده و متنوعی دارد، عنوان کرد: میگرن از نظر مکانیسم این بیماری به گونه ای است که رگ‌های مغز دچار تغییراتی شده و در سیگنال‌های مغز یک مکانیسم عصبی و عروقی دارد، به طورکلی اصل این بیماری ریشه در ژنتیکی دارد.

محمدیانی‌نژاد با تأکید بر اینکه مهمترین بخش درمان‌های میگرن، درمان‌های غیردارویی است، اظهار کرد: اکثر موارد درمان میگرن با تغییرات ساده در شیوه زندگی انجام خواهد شد، ۱۲ درصد جمعیت عمومی را ۲۰ تا ۳۰ درصد بانوان و ۱۰ درصد آقایان را تشکیل می دهد، البته این بیماری در اکثر موارد با راهکار‌های غیردارویی ساده قابل کنترل است.

او ادامه داد: با اصلاح رفتار‌های غلط در زندگی می‌توان بخش عمده‌ای از میگرن‌ها را کنترل کرد، همچنین بانوانی که استراحت کمی دارند و وعده صبحانه و نهار را یکی کرده بیشتر مستعد ابتلا به میگرن هستند.


بیشتر بخوانید


این فوق تخصص مغز و اعصاب اضافه کرد: فقدان فعالیت فیزیکی می‌تواند میگرن را تشدید کند، لذا ما روزانه با انجام ۳۰ دقیقه ورزش هوازی که ضربان قلب و تنفس را بالا ببرد را توصیه می‌کنیم. البته نباید از استفاده زیاد از تلفن همراه، استفاده از نور‌های درخشان و چشمک‌زن، نور‌های فلئورسنت و فلش‌ها نیز از عوامل تشدیدکننده میگرن است.

محمدیانی‌نژاد در خصوص رژیم غذایی این افراد نیز توصیه کرد: مصرف غذا‌هایی که حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند، غذا‌های کنسرو شده و فست‌فودها، غذا‌های خیلی چرب و سرخ‌کردنی و ترامین ماده‌ای که در پنیر‌های مانده و ترشیجات وجود دارد. نیترات که در گوشت‌های فرآوری شده وجود دارد همه از عوامل تشدید میگرن هستند.

او در پایان توضیح داد: گاهی نیز میگرن همراه با پیش‌درآمد‌هایی از جمله دیدن جرقه‌های نورانی، مورمور کردن دست یا سنگین شدن زبان و سرگیجه است. در اغلب موارد میگرن کنترل می‌شود، اما ریشه‌کن نمی‌شود و بیمار در طول زندگی باید رعایت کند، تعداد کمی از میگرن‌های مقاوم به درمان در برخی از نقاط دنیا جراحی می‌شود، اما طرفداران کمی دارد و اکثریت متخصصان معتقد هستند که تزریق بوتاکس و استفاده از بلوک عصب بیش از ۵۰ درصد به بیمار کمک می‌کند، اما همه بیماران کاندید آن نیستند و این درمان ویژه میگرن‌های مزمن است.

انتهای پیام/

برچسب ها: میگرن ، سردرد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار