به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، این روزها خبرها حکایت از
بازگشایی تالارهای عروسی با ظرفیت محدود در شهرهای زرد بر اساس تصمیمات ستاد ملی کرونا است، خبری که بسیاری از زوجهای جوان برای شروع زندگی مشترک منتظر شنیدن آن بودند.
این موضوع از جهات مختلف قابل تأمل و بررسی است. هم از جهت تأثیر آن بر افزایش و یا حتی ثبات آمار کرونا (به جهت جلوگیری از برگزاری مراسم در مکانهای بدون نظارت) میتوان این موضوع را تحلیل کرد.
از طرفی با بازگشایی تالارها با یک سوم ظرفیت و برگزاری مراسمها بعد از ایام فاطمیه مردم و شهروندان باید چه رفتار منطقی و معقولی داشته باشند تا از ابتلاء خود و خانوادههایشان به کرونا جلوگیری کنند و از طرف دیگر بتوانیم همچنان آمار شیوع کرونا را پایین نگه داریم.
مردم: منتظر شرایط بهتری هستیم
خسرو ابراهیمینیا رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی در تاریخ ۲۱ دی ماه گفته بود با بیان اینکه در دوران بسته بودن تالارهای پذیرایی مردم مجبور به برگزاری مراسم در مراکز غیربهداشتی و غیرمجاز شدند، در یک سال گذشته ما شاهد برگزاری مراسم در کارواشها و یا برخی دفترخانههای عقد بودیم.
او با بیان اینکه تالارهای پذیرایی در هر حال ملزم به رعایت نکات بهداشتی هستند، افزود: از امروز، این واحدها با رعایت همه دستورالعملهای بهداشتی از جمله فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از یک سوم ظرفیت، استفاده از لوازم یک بار مصرف مانند: قند، شکر، نمک، فلفل و استفاده از ماسک و دستکش برای همه کارکنان بازگشایی میشوند.
از آنجایی که بیشتر شهرهای خراسانجنوبی در وضعیت زرد (شهرهایی که بازگشایی تالارها در آن بلامانع است) قرار دارند، این موضوع را از شهروندان و متولیان امر در استان پرسیدیم.
حیدریفر از شهروندان خراسانجنوبی که ماهها است فرزندش در دوران عقد است، گفت: برای برگزاری جشن ازدواج منتظر بهبود وضعیت شیوع کرونا و باز شدن تالارهای عروسی بودیم.
اقوام در شرایط کرونایی به جشنمان نمیآیند
او اظهار کرد: البته باز شدن
تالارهای عروسی زمانی خانوادهها را مجاب به برگزاری جشن میکند که از لحاظ شیوع کرونا نیز جامعه در وضعیت مناسبی باشد، چون در غیر این صورت حتی اگر جشنی بگیریم خیلی از اقوام نزدیک نیز ترجیح میدهند، شرکت نکنند.
زهرا خدابخشزاده که به تازگی به خانه بخت رفته است، نیز در این زمینه گفت: مراسم ازدواج ما قبل از تعطیلی تالارها در مکانی برگزار شد که بیرون از آن آلاچیقهایی در فضای باز برای خانوادهها تعبیه شده بود و هر خانواده در یک آلاچیق بود.
او گفت: تقریباً از اول تا پایان مراسم هر خانواده از ترس کرونا در همان آلاچیق بود و شام خود را هم در همان آلاچیق صرف و مراسم تمام شد.
بیشتر بخوانید
این شهروند خراسانجنوبی افزود: این در حالی است که اصولاً فلسفه جشن ازدواج این است که به بهانه یک وصلت فامیل و آشنایان در کنار هم شاد باشند و جشن بگیرند که این اتفاق در شرایط شیوع کرونا رخ نمیدهد.
علیزاده، رئیس اتاق اصناف خراسانجنوبی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در شهرهای زرد طبق مصوبه ستاد ملی کرونا تالارهای عروسی میتوانند با یک سوم جمعیت فعالیت خود را آغاز کنند.
مجوز رزرو مجالس عروسی در تالارهای خراسان جنوبی
او بیانکرد: از این جهت مجوز دادهایم که تالارهای عروسی برای بعد از ایام فاطمیه میتوانند رزرو برگزاری مراسم را داشته باشند.
رئیس اتاق اصناف خراسانجنوبی ادامهداد: تا قبل از بازگشایی تالارهای عروسی مردم در مکانهایی بدون نظارت نهادهای ذیربط، چون باغهای اطراف شهر، خانهها و …جشن عروسی را برگزار میکردند که خود عاملی جهت شیوع کرونا بود.
او افزود: گاه مردم در منازل شخصی و معمولی با جمعیت بالا جشنهای عروسی را برگزار میکردند که نه فاصله گذاری اجتماعی و نه گاه حتی استفاده از ماسک و سایر پروتکلهای بهداشتی رعایت نمیشد که تأسفآور بود.
گشت مشترکی بر رعایت دستورالعمل ها در تالارها نظارت خواهند کرد
علیزاده با اشاره به اینکه با برگزاری مراسم عروسی در تالارها میتوان نظارت کافی در راستای برگزاری پروتکلهای بهداشتی داشت، گفت: بعد از شروع فعالیت تالارها در یک گشت مشترک با نهادهای مرتبط بر رعایت مسائل بهداشتی به ویژه ضرورت رعایت استفاده تنها از یک سوم ظرفیت نظارت خواهیم کرد.
او یادآور شد: مردم مطمئن باشند که اگر تالاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی سهل انگاری و یا تخطی کرد، حتماً با او برخورد میشود.
رئیس اتاق اصناف خراسانجنوبی افزود: البته متولیان تالارها معتقدند برگزاری مراسم با جمعیت کم توجیه اقتصادی ندارد و الان کار را شروع میکنند تا در صورت مساعد بودن شرایط در نوروز و تابستانی بتوانند به وضعیت سابق برگردند.
علیزاده گفت: شکی نیست در بازگشایی تالارها در مناطق زرد مسائل اقتصادی، چون جلوگیری از بیکار شدن کارگران فعال در این تالارها نیز مد نظر بوده است.
حسین محمود آبادی رئیس اتحادیه رستورانها و تالارهای پذیرایی بیرجند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برگزاری مراسم در تالارهای بزرگ با جمعیت زیر ۳۰۰ نفر توجیه اقتصادی ندارد و نباید تصور کنیم این بازگشایی نفع چندانی برای متولیان تالارها دارد.
تالارهایی که کرونا آن را تعطیل کرد!
او با اشاره به خسارتهای کرونا بر تالارهای عروسی بیانکرد: شیوع کرونا باعث شد در شهرستان بیرجند یک تالار عروسی در میدان ابن حسام تعطیل و تبدیل به مجموعه مرغداری و یک تالار عروسی نیز در شمس آباد بیرجند تعطیل شوند.
رئیس اتحادیه رستورانها و تالارهای پذیرایی بیرجند ادامهداد: باید به این نکته هم توجه کنیم که بازگشایی تالارهای عروسی به دنبال خود فعال شدن چند صنف دیگر، چون آرایشگاهها و قنادیها را به دنبال دارد که ارزشمند است.
اوگفت: البته باید این نکته را در نظر داشت که حمایت از تالارهای عروسی و مراسم نباید به بازگشایی آن محدود شود، بلکه در شرایط کرونایی که ماهها است این تالارها هیچ مجلسی نداشتهاند باید در حوزههایی، چون مالیات نیز حمایت شوند.
غلامرضا شریفزاده، دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسانجنوبی نیز در این زمینه گفت: بازگشایی تالارهای عروسی در شهرهای با وضعیت زرد مصوبه ستاد ملی کروناست و ما نیز تابع ستاد ملی کرونا هستیم.
سهل انگاری نکنیم
او افزود:، اما از نظر شخصی و به عنوان یک کارشناس هر نوع تجمعی را عاملی در جهت شیوع کرونا میدانم به ویژه اینکه ضمانتی بر رعایت استفاده از حدأکثر یک سوم ظرفیت تالارها وجود ندارد و شاید تالاری در این راستا مراعات دستور العمل ها را نکند.
دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسانجنوبی گفت:، اما در هر حال در شرایط فعلی و با بازگشاییها خود مردم باید نسبت به حفظ سلامتی خود و خانوادههایشان حساس باشند و در هیچ تجمعی شرکت نکنند.
او اظهار کرد: هر چند آمار شیوع کرونا در یکی – دو هفته اخیر به شدت کاهش پیدا کرده است، ولی هر نوع سهل انگاری میتواند شیوع کرونا را مجدد افزایش پیدا کند.
اقدامی مطلوب برای حفظ سلامت جامعه
شاید مسئولان از بازگشایی مجدد تالارها اهدافی، چون جلوگیری از آسیب اقتصادی بیشتر به متولیان این صنف و بیکاری کارگران فعال در تالارهای عروسی و پیشگیری از برگزاری مراسم عروسی در مکانهایی بدون نظارت اصناف در راستای رعایت دستور العمل های بهداشتی داشته باشند، اما به نظر میرسد اگر خانوادهها بتوانند تا ثبات بهتر شرایط برگزاری مراسمشان را به تعویق بیندازند، این اقدام قدمی بهتر و مطلوبتر در راستای حفظ سلامت جامعه و عزیزانشان است.
امید است مردم همچنان در هر مکان چه در سوپرمارکت محله و چه در مراسم در تالارها به هیچ وجه از رعایت پروتکلهای بهداشتی فاصله نگیرند تا خدای نکرده شاهد آمار دردناک فوت و بستری کرونا در ماههای آبان و آذر نباشیم و این روند کاهشی آمار همچنان حفظ شود.
فراموش نکنیم در همین شرایط شیوع کرونا بسیاری از زوجهای جوان برای حفظ سلامت جامعه و البته تمایل به ازدواج آسان بدون برگزاری جشن و با حضور صرفاً خانوادههایشان زندگی مشترک خود را آغاز کردند. اقدامی که بی شک جای تقدیر دارد.
منبع :مهر
انتهای پیام/ک