جعفریان گفت: فرایند و زمان دریافت و تمدید پروانه کسب کاهش پیدا کرد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس مصوبه ستاد تسهیل کمیته ملی کرونا  کاهش فرایند و زمان دریافت و تمدید پروانه کسب با تسهیل در اجرای ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم اجرایی شد.

محمدرضا جعفریان مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران در خصوص ابهامات ایجاد شده در مورد ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم گفت: بر اساس ماده ۱۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم، یکی از مراحل دریافت یا تمدید پروانه کسب، استعلام بدهی مالیاتی متقاضی از سازمان امورمالیاتی است که با توجه به مشکلات متعددی که شیوع بیماری کرونا برای فعالیت‌های صنفی پیش آورده است و با پیگیری‌های اتاق اصناف ایران، ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، مصوبه‌ای جهت تسهیل در اجرای این مرحله داشته است.


بیشتر بخوانید:


او بیان کرد: تمامی کارآفرینان صنفی برای دریافت یا تمدید پروانه کسب باید استعلام گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیات‎ها را از طریق ثبت نام در سامانه ایرانیان اصناف، از سازمان امور مالیاتی دریافت می‌کردند.

جعفریان ادامه داد: بر اساس آمار درگاه ملی مجوز‌های کشور، پاسخ ۹۴ درصد این استعلام‌ها در کمتر از ۴ روز صادر می‌شد و تنها ۶ درصد متقاضیانی که بدهی مالیاتی از سایر فعالیت‌های اقتصادی داشتند باید به سازمان امور مالیاتی مراجعه می‌کردند تا تکلیف تسویه یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی آن‌ها مشخص شود. با این حال بر اساس بند ۷ مصوبه چهل و پنجمین جلسه ستاد ملی کرونا، تا پایان سال ۱۳۹۹ برای صدور یا تمدید پروانه کسب نیازی به این گواهی مالیاتی نیست.

مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران تصریح کرد: متقاضیان دریافت یا تمدید پروانه کسب کافی است تا در سامانه کد اقتصادی سازمان امور مالیاتی ثبت نام و تا مرحله ۴۴ انجام دهند و دیگر نیازی به طی مرحله ۴۵ ندارند. پس از طی این مراحل اطلاعات متقاضی به طور خودکار به سازمان امور مالیاتی انتقال می‌یابد و بلافاصله و در همان لحظه جواب مثبت استعلام در سامانه ایرانیان اصناف ثبت می‌شود. به عبارت دیگر سامانه ایرانیان اصناف برای صدور و تمدید پروانه کسب منتظر اظهار نظر سازمان امور مالیاتی نخواهد بود و صرفا استعلام کرده و اطلاعات متقاضی را انتقال می‌دهد. لازم به ذکر است که انجام تمامی مراحل ثبت‌نام در سامانه کد اقتصادی نیاز به کمتر از ده دقیقه زمان داشته و روشی ساده دارد.

جعفریان گفت: بر اساس آمار‌های به دست آمده در پی اجرای این مصوبه بعنوان مثال در روز شنبه ۲۰ دی بیش از ۲۱۴۴ استعلام به این ترتیب انجام شد و در روز ٢١ دی ٢١٣٣ و روز ٢٢ دی ٢٠٣٢ و روز ٢٣ دی نیز ١۴٠٣ استعلام ماده ١٨۶ به صورت سیستمی در تعامل بین سامانه ایرانیان اصناف وزارت صمت و سامانه سازمان مالیاتی انجام پذیرفته و ۱۰۰ درصد استعلام‌ها به استناد مصوبه ستاد ملی کرونا بدون هیچ معطلی انجام شد و همان لحظه پاسخ مثبت دریافت کردند. شایان ذکر است به استناد این مصوبه ستاد کرونا، روال موصوف تا پایان سال ١٣٩٩ ادامه دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار