علی اکبر صفوی، مدیر کارگروه تخصصی آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره امکان پذیر بودن برگزاری آزمونهای دانشگاهی و آزمونهای سراسری و استخدامی به صورت از راه دور با توجه شیوع ویروس کرونا، گفت: از تکنولوژی امکان برگزاری بسیاری از آزمونهای دانشگاهی و سراسری با نظارت کامل وجود دارد به این معنا که میتوان در محل حضور هر فرد دوربینها و میکروفونهای متعدد نصب کرد و فرد ازمون را با نظارت کامل انجام دهد. اما این عملا نیازمند وجود این امکانات برای هر فرد یا تعداد زیادی از آنها در هر مکان هست که از نظر منطقی و عملی قابل توجیه و شدنی در زمان حاضر نیست و لذا در هیچ کجای دنیا الان چنین کاری نمیشود؛ لذا باید توجه کرد که وجود امکان تکنولوژیکی به معنی امکان اجرای عمومی و سراسری نخواهد بود؛ لذا عملا در حال حاضر هیچ کشوری چنین آمادگی را ندارد.
مدیر کارگروه تخصصی آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم ادامه داد: در شرایط کنونی هر دانشگاه با استفاده از نرم افزارهای خاصی آزمونها را با نظارت تصویری و یا بدون نظارت تصویری متناسب با شرایط درس و تعداد دانشجویان و امکانات دانشجویان به پیش میبرد.
او گفت: نیاز به اینکه یک نرم افزار بخصوص که بخواهد در یک زمان واحد پذیرای یک میلیون داوطلب باشد نیستیم و در حالت کلان مدلهای نرم افزارهای توزیع شده میتواند مشکل تعداد نفرات در ازمونهای با تعداد بالا را حل کند، اما همچنان بحث نظارت مناسب فعلا شدنی نیست.
او درباره برگزاری دروس عملی به صورت مجازی گفت: دروس عملی به هر نحوی که امکان پذیر بوده در دانشگاهها برگزار شده، اما کیفیت برگزاری آن با هم متفاوت است.
رئیس انجمن یادگیری الکترونیکی ادامه داد: برای بخشی از دروس عملی امکان آموزش به صورت مجازی وجود دارد. برخی از دانشگاهها برای آموزش درس فیلم ضبط کرده و برای دانشجویان ارسال میکنند که حداقل کاری است که میتوان انجام داد، اما مطلوب نیست.
صفوی با بیان اینکه دانشجو باید با درس درگیر شود، ادامه داد: به عنوان مثال برای دامپزشکی فیلم تهیه کردن حداقل کار است، اما برخی دانشگاهها به همین شیوه کارهای خود را پیش برده اند.
او افزود: دروس عملی را میتوان به صورت آزمایشگاههای مجازی و یا شبیه سازی شده از راه دور ارائه کرد. نرم افزارهای شبیه سازی وجود دارد و در حال راه اندازی سایتی هستیم که تمام دانشگاه بتوانند از نمونه امکانات آموزش مجازی دروس عملی در آن برخوردار شوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز توضیح داد: ۱۰ تا ۲۰ درصد دروس عملی نیز وجود دارند که در هر صورت باید حضوری برگزار شوند، اما باز هم میتوان به دانشجو از ۱۰۰ درصد محتوای دروس عملی ۷۰ درصد اطلاعات را به صورت مجازی منتقل کرد و دانشجویان در زمانهایی که امکان حضور دانشجو وجود داشته باشد، به صورت طبقه بندی شده به دانشگاه مراجعه کنند.
باور برگزاری کلاسهای عملی به صورت مجازی هنوز برای بسیاری وجود ندارد
مدیر کارگروه آموزشهای الکترونیکی وزارت علوم اظهار کرد: امکان برگزاری کلاسهای عملی به صورت مجازی وجود دارد، اما باور، دانش و جدیت آن در خیلیها وجود ندارد.
صفوی درباره اقدامات دانشگاهها برای کمک به دانشجویانی که از امکانات آموزش مجازی مثل گوشی و یارانه برخوردار نیستند، گفت: دانشگاهها اغلب وقتی دانشجو نیاز مالی داشته باشد به آنها کمک میکنند، اما باید دقت کنیم که فقر در کشور جدی است و امکان اینکه برخی از دانشجویان گوشی نداشته باشند وجود دارد. تنها راهکار برای کمک به این دانشجویان هم این است که کمکهای مالی برای تهیه این امکانات به آنها ارائه شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
چه برسه که بخوادمجازی بشه
لطفاً فکرکنید بعد حرف بزنید
پارسالم نزدیک کنکور همین ماجرابود یه عده پیدامیشن که باروح وروان کنکوریا بازی کنن
گناه دارن این بچه ها نکنید این کارارو
کنکور مجازی دیگه چه مدلشه واقعا
خیلی مسخرست
وضعیت آزمون های آنلاین دانشگاه هارو این اقا میدونه که دانشجو پول میده کسای دیگه براش امتحان میدن
همین کنکور پارسال که حضوری بود به خاطر شرایط کرونا خیلی ها رتبه برترای سالهای قبلو گریم کردن جای خودشون فرستادن سرجلسه اگر آنلاین بشه دیگه دردسر گریم کردن ندارن این متقلبا
۴ تا آدم بی سواد بیاد دور خودش با پول ۲ تا آدم جمع کنه و همه سوالا رو بزنه . همین الان امتحانا نوبت اول ما داریم تقلبی میکنیم چه برسه یه کنکور