متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مصرف برخی مواد غذایی برای پیشگیری از مضرات آلودگی هوا مفید است.

افسون تیزویر، متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: آلودگی هوا نه تنها بر سیستم تنفسی در بیماران آسماتیک و سایر بیماری های تنفسی تاثیر می گذارد بلکه بر سلامت پوست، پیری زودرس، افزایش سرطان ها،سلامت قلب و نیز تاثیر دارد.

متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که می توانند باعث ایجاد التهاب و تغییرات نامناسب در فرایند رشد و تکثیر سلول شوند و آنتی اکسیدان ها این توانایی را از آن‌ها می گیرد مثل ویتامین ث یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان ها است که در میوه و سبزی تازه مثل فلفل،پرتقال، کیوی وجود دارد.

تیزویر گفت: موادغذایی که دارای آنتی اکسیدان هستند از جمله ویتامین E که در روغن زیتون، امگا ۳ در بذر کتان، بتا کاروتن در سبزیجات قرمز رنگ، اسفناج و سیب زمینی می‌توان اشاره کرد.

او با اشاره به این که شهروندان باید در طول روز آب فراوان میل کنند افزود: حتما  از منابع ویتامین D و مصرف شیر را در برنامه غذایی خود داشته باشند و نسبت به مصرف سیر، پیاز و تره فرنگی  که  برای محافظت از مخاط دستگاه تنفسی مفید است توجه خاصی داشته باشند.

متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز  با بیان این که شهروندان  از مواد غذایی مثل کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو، نارنگی، پرتقال و برگ سبز کاهو که غنی از ویتامین C هستند، استفاده کنند، گفت: میوه‌هایی مانند پرتقال که سرشار از پکتین هستند، برای کاهش عوارض آلودگی هوا نیز مفید هستند.

متخصص آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به این که  شهروندان باید در مقابل آلودگی هوا  مصرف مواد غذایی از قبیل جوانه گندم، روغن‌های گیاهی، جگر و سبزی‌های که دارای برگ سبز هستند را باید در برنامه غذایی خود داشته باشند،گفت: همچنین مصرف مواد غذایی که حاوی سلنیوم مانند غذاهای دریایی، مرغ، نان ، آجیل و مواد غذایی حاوی بتاکاروتن مثل انبه، کدو حلوایی، فلفل، اسفناج و کلم را در روزهایی که با آلودگی هوا مواجه هستیم به شهروندان توصیه می شود.

انتهای پیام /ر  .ن 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار