یک مطالعه جدید و گسترده در ژاپن نشان می‌دهد که کنار گذاشتن وعده شام می‌تواند منجر به افزایش وزن و افزایش احتمال چاقی شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از بیزنس اینسایدر، سال‌ها، تحقیقات انجام شده، حذف صبحانه را با افزایش شاخص (BMI) مرتبط دانسته اند، در حالی که مطالعات کمی در مورد تأثیر سایر وعده‌های غذایی برای سلامت بدن انجام شده است.

با این حال، محققان دانشگاه اوزاکا، که در مطالعه ای عادات صبحانه، ناهار و شام را ارزیابی کردند به این نتیجه رسیده اند که نخوردن شام، شاخص مهمی برای افزایش وزن و چاقی است.

این مطالعه ۱۷ هزار و ۵۷۳ دانشجوی پسر و ۸ هزار و ۸۶۰ دانشجوی دختر بالای ۱۸ سال را که به طور متوسط سه سال در دانشگاه اوزاکا ثبت نام کرده بودند، مورد بررسی قرار داد و به عنوان بخشی از معاینه‌های سالانه، از دانشجویان پرسیده شد که چند بار صبحانه، ناهار و شام خورده اند.

محققان همچنین در این مطالعه زمان غذا خوردن، تغییر عادات غذایی شرکت کنندگان در طول دوره مطالعه و یا عوامل سبک زندگی مانند خواب، سیگار و نوشیدن را در نظر گرفتند.

تعداد دانشجویانی که گفتند بعضی اوقات از شام صرف نظر می‌کنند کم بود، اما محققان دریافتند کسانی که این کار را به طور مرتب یا بعضی اوقات انجام می‌دهند بیشتر مسن بوده، دارای اضافه وزن هستند، سیگار می‌کشند، برای مدت زمان کوتاه تری می‌خوابند و سایر وعده‌های غذایی را حذف می‌کنند و به طور معمول شام را آخر وقت می‌خورند.

محققان دریافتند که کنار گذاشتن شام به میزان قابل توجهی با اضافه وزن به میزان ۱۰ ٪ یا بیشتر و با داشتن شاخص توده بدنی بیشتر از ۲۵ مرتبط است که به عنوان اضافه وزن یا چاقی طبقه بندی می‌شود.

در این مطالعه آمده است: نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که حذف وعده غذایی شام ارتباط بیشتری با افزایش وزن / چاقی نسبت به حذف وعده صبحانه دارد.

محققان اظهار داشتند که حذف وعده شام می‌تواند منجر به افزایش وزن شود، زیرا باعث گرسنگی بیشتر افراد شده و سبب می‌شود در پایان روز بیشتر غذا بخورند.

توضیح دیگر محققان برای چاقی ناشی از حذف شام این است که شام یک وعده غذایی همراه باغذا‌های مغذی مانند پروتئین‌های بدون چربی و سبزیجات است، بنابراین حذف شام ممکن است به مفهوم داشتن رژیم غذایی با کیفیت پایین باشد.

محققان تاکید کردند که مطالعه آن‌ها دارای محدودیت‌هایی بوده و مستلزم تکرار مطالعه برای ارزیابی حامعه آماری وسیع‌تر است. آن‌ها همچنین عواملی مانند ورزش، استرس یا افسردگی را نیز در نظر نگرفته اند.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

برچسب ها: کاهش وزن ، رژیم غذایی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۱ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
سلام دراین مطالعه بایداززمان خوردن ومقدارصبحانه هم سوال میشد چون ازقدیم گفته اند
«صبحانه راتنها بخور ،ناهاررابادوستت بخور ،شام رابده به دشمنت»
سبک وروش زندگیهاعوض شده ،نوع وزمان خوردن غذاهاهم عوض شده !!!خلاصه همه چیزبه هم ریخته است
Iran (Islamic Republic of)
جعفری
۲۳:۱۱ ۰۳ بهمن ۱۳۹۹
منم بعنوان یک نمونه اضافه کنید. با قد 168 وزنم 77 کیلو بود با خوردن سبزیجاتی مثل کاهو و حتی برخی مواقع نخوردن شام وزنمو به 68 کیلو در عرض 3 هفته رسوندم
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۲۰:۴۶ ۰۳ بهمن ۱۳۹۹
سلام ،

در مسجد قبلی که می رفتم امام جماعت در سخنرانی یک آیه قرآن خواند و
گفت نباید شب شام بخوریم ، یادم نیست آن آیه چیست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۹
بنظر درست نمیاد ولی من روایتی شنیدم که درست نقطه مقابل همین کلام شماست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۹
در اسلام مستحبه شام رو در ساعات اولیه شب و خیلی سبک بخوریم. و اتفاقا روی غذای نیمروز که ناهار باشه خیلی اصرار نکرده