احمد ابوالغیط از اجرای مجدد پیمان منع تسلیحات هسته‌ای استقبال کرد و آن را بخشی مهم در نظام خلع و منع گسترش سلاح‌های اتمی عنوان کرد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی عربی، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب، از لازم الاجرا شدن پیمان منع تسلیحات هسته‌ای به عنوان یک افزودنی مهم به سیستم خلع سلاح و منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در جهان استقبال کرد.

او ابراز امیدواری کرد که این پیشرفت مرحله جدیدی را افتتاح کند و کاتالیزوری برای تشدید تلاش‌های بین‌المللی برای دستیابی به هدف عالی یعنی از بین بردن دائمی و برگشت ناپذیر سلاح‌های هسته‌ای باشد.

منبعی مسئول در دبیرخانه اتحادیه عرب اعلام کرد: با وجود تحریم اسرائیل و امتداد سیاست‌های مخالفت با خلع سلاح هسته‌ای و مقابله با تلاش‌های بین‌المللی با هدف آزادی جهان از سلاح‌های هسته‌ای به ویژه در منطقه خاورمیانه، کشور‌های عربی همواره از تلاش‌های بین‌المللی در روند این معاهده حمایت کردند.

این منبع تأکید کرد: اکنون زمان افزایش تلاش‌های بین‌المللی برای ایجاد منطقه‌ای عاری از سلاح هسته‌ای در خاورمیانه فرا رسیده است که کاملاً با اهداف این پیمان سازگار است.

منبع مذکور هشدار داد که توجه بین‌المللی برای اینکه کشور‌های دیگری به پیمان منع سلاح‌های هسته‌ای بپیوندند، به هیچ وجه به این معنا نیست که کشور‌های عربی تعلل بیشتری در دستیابی به جهانی بودن پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در منطقه خاورمیانه به دلیل سازش ناپذیری اسرائیل در پیوستن به آن را بپذیرند.

این منبع افزود: اسرائیل باید تاسیسات هسته‌ای خود تحت نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درآورد و این موضوع همانطور که برخی ادعا می‌کنند یک خواسته بین‌المللی و نه عربی است.

منبع مسئول در اتحادیه عرب تأکید کرد که پیمان منع تسلیحات هسته‌ای از سیستم خلع سلاح هسته‌ای پشتیبانی و مکمل آن است و جایگزینی برای آن نیست.

پیمان استارت نو که آخرین و تنها پیمان کنترل تسلیحاتی باقیمانده میان آمریکا و روسیه است، در ۵ فوریه (۱۷ بهمن) به پایان می‌رسد و کاخ سفید روز پنج‌شنبه اعلام کرد که قصد دارد این پیمان را به مدت ۵ سال تمدید کند.

این در حالی است که دونالد ترامپ اعلام کرده بود در صورت باقی ماندن در منصب ریاست جمهوری، آمریکا را از این پیمان خارج خواهد کرد.

پیشتر آمریکایی‌ها برای تمدید این معاهده پیش شرط‌هایی را تعیین کرده بودند که با مخالفت مسکو مواجه شد. از جمله این پیش‌شرط‌ها می‌توان به ورود چین به معاهده به عنوان طرف سوم و باقی ماندن موشک‌های آمریکایی در کشور‌های اروپایی مجاور روسیه اشاره کرد.

پیمان اصلی استارت به زمان جنگ سرد بازمی‌گردد که پس از فروپاشی شوروی دوباره میان روسیه و آمریکا ایجاد شد و دو کشور ۱۰ سال پیش معاهده‌ای با هدف کاهش و محدودسازی تسلیحات راهبردی هسته‌ای به امضا رساندند که به معاهده استارت جدید معروف شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Czechia
reza
۱۰:۴۳ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
البته اگر رژیم منحوس صهیونیستی اسرائیل هم در این تعهد خلع و منع استفاده از تسلیحات کشتار جمعی هسته ای دیده شود و تسلیحاتش خنثی سازی شود.....
اگر چه در جنگ های آینده ناخواسته یک موشک یا راکت نقطه زن به نقطه حساسی از تاسیسات دیمونای اسرائیل اصابت کند کل اسرائیل و ساکنان صهیونیستش از روی نقشه محو خواهند شد و تا سالیان سال منطقه غرب آسیا آلوده خواهد شد............
آخرین اخبار