به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، پرورش زالو از جمله مشاغلی است که این روزها بسیاری از افراد بهخصوص جوانان جویای کار کشور را به سوی خود کشانده است.
در پرورش زالو داشتن صبر و حوصله از نکاتی است که هر فرد قبل از ورود به آن باید به آن آگاهی داشته باشد. همانند هر حرفه دیگری، داشتن پشتکار و تخصص از جمله پارامترهای اصلی این کار به حساب میآید.
پرورش زالو را میتوان شغلی مولد به حساب آورد چرا که این شغل در کنار خود، بهصورت مستقیم و غیرمستقیم مشاغل بسیاری را درگیر کرده و به کسب و کار آن مشاغل نیز رونق میدهد.
کشورهای خارجی و بهویژه اروپایی، این روزها بهطور تخصصی روی طب سنتی به وسیله زالو فعالیت میکنند که از این روی کشور ما نیز میتواند با پرورش زالو وارد این عرصه شده و حتی زمینه صادرات آن را به کشورهای دیگر فراهم آورد.
از جمله خواص درمانی زالو میتوان به درمان سردرد، سینوزیت، میگرن و بیماریهای عفونی اشاره کرد. علاوه بر طب سنتی از زالو در تولید لوازم آرایشی بهداشتی نیز استفاده میشود که این مسئله بر فراوان بودن مصرف زالو و اشباع نشدن بازار آن دلالت دارد.
مقداد شریفی از جوانان پرتلاش لارستانی است که توانسته از دو سال پیش تاکنون از طریق پرورش زالو کسب درآمد کند و در زمینه ایجاد اشتغال گامهایی بردارد، گفتگویی را به منظور معرفی این شغل و همچنین ترغیب علاقه مندان برای ورود به این عرصه ترتیب داده است.
او، با اشاره به اینکه پرورش زالو در سالیان اخیر به دلیل استقبال بیش از پیش مردم به سمت طب سنتی و درمانهای مرتبط با زالو، مورد توجه بیشتری قرار گرفته، گفت: در گذشته از این زالوها برای درمان به شکل صید سنتی مورد استفاده قرار میگرفت اما با افزایش مصرف زالو، نیاز بیشتری به این گونه جانوری احساس شد به گونهای که حتی کشورهای پیشرفته با پی بردن به فواید این موجود، طب مدرن نیز به این نوع درمان روی آورده است.
مقداد با تاکید بر اینکه زیستگاه اصلی زالو به دلیل کاهش بارندگیها و استفاده از کودهای شیمیایی، این گونه جانوری در معرض انقراض قرار دارد، بیان کرد: برای جلوگیری از انقراض این گونه جانوری، تلاش برای پرورش مصنوعی زالو رونق گرفته و باعث ایجاد درآمد شده است.
این جوان کارآفرین لارستانی با بیان اینکه با توجه به علاقه شخصی به موضوع تولید، امکانات کم، نیاز به فضای فیزیکی کم و همچنین سرمایه اولیه ناچیز به نسبت سایر کارهای تولیدی برای شروع به کار پرورش زالو، پس از طی مراحل آموزشی کوتاه و انجام تحقیقات وارد این عرصه شده است، تصریح کرد: برای تغییر مداوم قیمت اجناس و نیز تورم موجود در بازار نمیتوان نرخ قطعی برای شروع به کار پرورش زالو تعیین کرد اما به شکل تقریبی نزدیک به ۸۰ میلیون تومان را می توان تخمین زد.
شریفی، سرمایه اولیهای که خود برای شروع به کار صرف کرده را ۲۰ میلیون تومان برشمرد و ادامه داد: کارگاه بنده به شکلی اتوماتیک و آکواریمی بوده و اگر از بانکهای شیشهای استفاده شود، هزینه راهاندازی را کاهش خواهد داد.
او، با تاکید بر اینکه فروش زالو، کار سخت و پیچیدهای نیست و تا کنون در زمره نیازهای بازار قرار دارد و از طرفی تولید در این زمینه کم است و خریداران نیز به دنبال تولیدکنندگان هستند، افزود: اگر قیمتها به شکلی منصفانه تعیین شود، میتوان زالوهای تولیدی را به شکل عمده به فروش رساند.
این کار آفرین بهرهگیری از فضای مجازی در بازاریابی را یکی از راهکارهای مناسب برای فروش محصولات دانست و اضافه کرد: هر چقدر در مسیر فروش بتوان دلالان را حذف کرد و به عبارتی با زالودرمانها در ارتباط بود، به طور قطع درآمد بیشتری نصیب تولیدکننده میشود.
او، با اشاره به اینکه سه نوع زالو به عنوان زالوهای طبی شناخته میشوند که برای درمان مورد استفاده قرار میگیرد، اظهار کرد: زالوی عریان تالیس ایرانی به لحاظ کیفیت با بهترین بزاق در صدر زالوها قرار دارد، زالوی مدیسینیالیس اروپایی و زالوی وربنو آمریکایی که بیشتر در ایران نوع ایرانی و اروپایی آن پرورش داده میشود.
شریفی، گفت: از زالودرمانها برای درمان دردهای پا و کمر، واریس، رفع جوش صورت، پشت گوش، مرگ مغزی، گرفتگی عروق و رفع لختی خون در قلب و از خشک شده زالو نیز برای تهیه روغن در زمینه مصارف درمانی استفاده می شود.
این جوان لارستانی درخصوص نحوه پرورش زالوها، بیان کرد: برای زالوهای پرورشی از زالوهای مولدی که در طبیعت صید شدهاند استفاده میشود و در هر پیله ۱۵ تا ۲۰ لارو یا بچه زالو وجود دارد که این زالوها با خون دهی و غذا پرورش داده میشوند که زالوهای صیدی در آبگیرها و برکهها در طبیعت وجود دارند.
او، قیمتهای زالو در بازار را بسیار متغیر دانست و تصریح کرد: اگر زالوها وارداتی باشند که قیمت آن براساس نوسات ارزی متغیر بوده و راساس فصول سال نیز نرخ زالوها متفاوت میشود که در زمستان به دلیل کمیابی ارزش آن بیشتر شده و نمیتوان قیمت قطعی برای آن مشخص کرد و در حال حاضر نیز قیمت هر عدد زالوی بالغ بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان در تک فروشی و در عمدهفروشی ۱۰ هزار تومان در زمستان و هفت هزار تومان در تابستان و لارو زالو ۱۵۰۰ تومان است.
این کارآفرین ادامه داد: پرورش زالو آسان و به نوعی زودبازده نیست، و افرادی که در این عرصه وارد میشوند در سال نخست سختی مخصوص به خود را دارند و به تدریج با کسب تجربه و حرفهای شدن، میتوان کارها را راحتتر پیش برد و آنچه باید به آن توجه داشت، آن است که این حرفه تعطیل بردار نیست و روزانه نیاز به رسیدگی مستمر دارد.
شریفی، درخصوص بازدهی کار پرورش زالو نیز، افزود: اگر پرورشدهنده حرفهای باشد و توانایی بازاریابی مناسب در روزهای اولیه شروع به کار را برای خود فراهم کند، در ماههای نخست میتوانند درآمدزایی مناسبی داشته باشند.
او، با بیان اینکه برای بازدهی بهتر و زودتر زالوها میتوان از زالوهای نیمهبالغ بهرهگیری کنند تا بتوان با تغذیه آنان در پرسه سه تا شش ماهه به نتیجه برسند ، اضافه کرد: اگر زالوهای مولد را بگیرند و خودشان قصد تکثیر کردن آن را داشته باشند، نیاز به یک سال زمان برای فروش زالوهای تولیدشده دارند، و در صورت فراهم شدن زیرساختهای صادرات زالو به خارج از کشور، میتوان ارز مناسبی را برای کشور به ارمغان آورد.
شریفی، اشاره به اینکه برای پرورش زالو مناسب با حجم پرورش آن بین ۲۰۰ تا یک هزار مترمربع زمین لازم است، گفت: بسیاری از افراد به عنوان شغلهای خانگی در اتاقهای منزل به حرفه پرورش و تکثیر زالو ورود کردهاند.
این کارآفرین لارستانی با تاکید بر برگزاری دو دوره کلاس آموزشی برای ۵۰ نفر و ایجاد کسب و کار به شکل تئوری و عملی در شهر لار، بیان کرد: علاقه مندان برای ورود به هر عرصهای، پیش از ورود به آن به دقت تحقیق و بررسی کرده و حتی مدت کوتاهی به صورت رایگان کار کنند.
او، با توصیه به علاقه مندان پرورش زالو مبنی بر فعالیت مناسب در حوزه بازاریابی، تصریح کرد: اصل سود تولید مربوط به فروش است و با کنار زدن دلالان به سود سرشاری دست خواهند یافت که این کارها با تلاش و اراده به نتیجه میرسد و تا زمانی که عملگرا نباشیم، ثمره کار را نمیبینیم.
شریفی، با اشاره به اینکه بسیاری از افراد بزرگترین معضل خود را سرمایه میدانند که این خطای بزرگی است، ادامه داد: اگر فردی تحقیقات لازم را انجام داد و دورههای آموزشی را پشت سر گذاشت و حتی کار خود را با سرمایه ناچیز شروع کرد، میتواند با پشتکار، تجربه مناسب را به دست آورده و با جذب سرمایههای که به بانکها به سپرده شده، علاوه بر ایجاد شغل و رونق تولید، به سود مناسب دست یابد.
منبع: فارس
انتهای پیام/ت