به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی در جلسه هماهنگی تشکیل ستاد انتخابات استان با بیان این که ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران مانند رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی هر کدام به نحوی با رای مردم تعیین میشوند، اظهارداشت: انتخاباتها مقطعی هستند که رای و تصمیم مردم را در سطح مدیریت کشور حاکم میکنند و از این نظر در میان کشورهای منطقه مردمسالاری به شکل مناسبی در ایران اجرا میشود.
نماینده عالی دولت تدبیر و امید در استان فارس با اشاره به این که در انتخابات پیش رو کشور با چند ابرچالش روبرو است و هرچه استانها بزرگتر هستند بیشتر از این چالشها متاثر میشوند، ادامه داد: تحریم یکی از ابرچالشهای پیش روی کشور است که سفره مردم را کوچکتر کرده و مشکلاتی را برای جامعه پدید آورده است.
او با تاکید بر این که ایجاد تحریم خواست هیچ یک از مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران نبوده و توسط دنیای استکبار بر کشور تحمیل شده است، افزود: مسئولان همه تلاش خود را برای رفع تحریمها به کار میگیرند و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند حتی اگر یک ساعت زودتر بتوانیم باید تحریمها را لغو کنیم.
استاندار فارس با بیان این که شیوع ویروس کرونا دیگر ابرچالش پیش روی انتخابات است که سلامت مردم را تهدید کرده و خمودگی و کم تحرکی را حاکم کرده است، اظهارداشت: در دورههای قبلی انتخابات، برگزاری جلسات و همایشهای انتخاباتی، جنب و جوش و شور قابل قبولی را ایجاد میکرد؛ اما در شرایط فعلی باید تدابیری اندیشیده شود که با محدودیتهای کرونا بتوانیم گرمای انتخابات را ایجاد کنیم.
رحیمی تصریح کرد: باید راهکارهایی بیندیشیم که نامزدهای انتخاباتی بتوانند خودشان را به جامعه معرفی و برنامههای شان را تشریح کنند.
نماینده عالی دولت تدبیر و امید در استان فارس با اشاره به این که برای کنترل بیماری کرونا، همه روشهای پیشگیری و درمان را تجربه کرده ایم و ایران در این زمینه به گواهی آمارها یکی از موفقترین کشورها بوده است، گفت: از این پس با توصیه متخصصین باید موضوع واکسیناسیون در دستورکار قرار گیرد.
او ادامه داد: شیوع کرونا یک تغییر دیگر را هم ایجاد کرده است و آن هم انتقال مرجعیت سیاسی از احزاب، گروههای سیاسی و شخصیتهای ذی نفوذ به فضای مجازی است که باید این موضوع را هم مورد بررسی و توجه قرار داد.
استاندارفارس عدم مشارکت را دیگر ابرچالش پیش روی انتخابات در کشور دانست و تصریح کرد: کاهش مشارکت مردم قدرت عرض اندام و چانه زنی کشور در عرصه بین الملل و مقبولیت نظام در عرصه داخلی را تضعیف میکند و باید تلاش کنیم با ایجاد نشاط در مردم و افزایش رضایتمندی، مشارکت در انتخابات را افزایش دهیم که نظام تقویت شود.
رحیمی با بیان این که وظیفه وزارت کشور تنظیم اقدامات و مجوزها به گروههای سیاسی و احزاب برای فعالیتهای انتخاباتی است، اما تقویت مشارکت و ایجاد شور انتخاباتی وظیفه حاکمیت و مردم است که متاثر از برخی ملزومات و مقدمات است، گفت: رضایت مندی عمومی و رقابت دو شرط جلب مشارکت مردم در انتخابات است.
او با اشاره به این که حضور نامزدهایی که افکار مردم را نمایندگی میکنند در صحنه انتخابات باعث افزایش مشارکت مردم میشود، اظهارداشت: اگر مشاهده کنند که رئیس جمهور منتخب شان به عنوان نفر دوم کشور مورد حمایت همه نهادها و ارکان قرار دارد و گزارش خدمات و عملکرد دولت به خوبی اطلاع رسانی میشود انگیزه مضاعفی برای شرکت در انتخابات پیدا میکنند.
نماینده عالی دولت تدبیر و امید در استان فارس با بیان این که وظیفه وزارت کشور برگزاری انتخابات سالم، ایمن و قانونمند است، افزود: این که چه کسی در انتخابات برگزیده میشود به مردم مربوط است و ما نمیتوانیم سلیقه سیاسی خود را در انتخاب مردم دخالت دهیم چنان که در انتخابات گذشته مجلس شورای اسلامی نیز این موضوع را نشان دادیم.
او با بیان این که آموزش عوامل برگزاری انتخابات دارای اهمیت بسیار زیادی است، ادامه داد: همه نیازها و کمبودهای برگزاری انتخابات باید احصا و به وزارت کشور اعلام شود و به ویژه در زمینه فناوری اطلاعات باید امکانات و تجهیزات مورد نیاز تکمیل شود.
استاندارفارس با اشاره به این که چالشهای حقوقی انتخاباتهای پیش رو از هم اکنون باید بررسی و مرتفع شود، افزود: برای رفع نیازهای سخت افزاری انتخابات باید از امکانات و توانمندیهای همه دستگاهها استفاده شود.
رحیمی تصریح کرد: تجربه انتخاباتهای گذشته نشان میدهد که نظام جمهوری اسلامی با هر انتخابات رو به تکامل رفته و دولتهای یکدیگر را تکمیل کرده و خدمات خوبی به مردم ارائه کرده اند.
انتهای پیام/