حجتالاسلام و المسلمین سید هاشم حسینی معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران، درباره فعالیت های فرهنگی اجتماعی این مجموعه در سال جاری، به خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: امسال شرایط ویژه و خاص اقتصادی، گردشگری، اجتماعی و ... برای مردم بود. به نظرم در دوران کرونا فاصلهگذاری اجتماعی لفظ فیزیکی و شاید هم اشتباه است؛ زیرا منظور اصلی فاصله گذاری بهداشتی با حفظ همدلی های گذشته است.
وی افزود: با توجه به شرایط جامعه، ما نمی توانستیم در بقاع متبرکه مثل سال های گذشته عمل کنیم و لازم بود که تدابیر متناسب با شرایط کرونایی را ارائه کنیم. یکی از ضرورت های مهم در دوران کرونا حفظ نشاط جامعه است؛ به هر حال مردم نشاط را از دست داده اند و نگرانی های شدید رفت و آمدها باعث فشار روانی مضاعف بر آنها شده است. بنابراین حفظ نشاط جامعه در کنار کمک های مالی و بهداشتی برای ما اولویت دارد.
حجت الاسلام حسینی اظهار کرد: همیشه مردم می آمدند به امامزاده و حالا با توجه به شرایط، ما تصمیم گرفتیم که امامزاده ها را به دل مردم ببریم. بنابراین کاروان های شادی را در عید غدیر، نیمه شعبان و نیمه ماه رمضان به سراسر محله ها گسیل کردیم. این کاروان ها با خواندن سرود و مداحی توانستند مردم را تاحدودی شاد کنند. در ماه محرم هم علاوه بر اینکه فضای آزاد بقاع متبرکه برای مراسم ها اختصاص داده شد، مراسم چهارپایه خوانی که یکی از سنت های قدیمی مردم تهران است، در نقاط مختلف برگزار شد. برگزاری مراسم تعزیه و نصب پرچم در کوچه ها هم از دیگر فعالیت های اداره اوقاف استان تهران بود.
وی در خصوص برنامه های اوقاف تهران در ایام دهه فجر توضیح داد: اگر شرایط کرونا به ما اجازه دهد در بقاع متبرکه در ایام الله فجر برنامه اجرا می کنیم. برنامه هایی را پیش بینی کرده ایم اما چنانچه این امکان را از دست دادیم، غیر از طرح های حمایتی، باز هم برنامه حضور در محله ها را خواهیم داشت.
این مقام مسئول یادآور شد: هر چیزی که باعث تجمع نشود، قابل اجراست. طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، در همه برنامه ها باید مخاطبان در تردد باشند؛ مگر اینکه فضای باز با فاصله گذاری های مناسب تعریف شده باشد.
انتهای پیام/