بعد از گرانی مرغ و تخم مرغ، گوشت به عنوان یکی دیگر از محصولات پروتئینی برای جانماندن از قافله افزایش قیمت با نوساناتی در بازار روبه‌رو شد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای اخیر بعد از گرانی مرغ و تخم مرغ، گوشت به عنوان یکی دیگر از محصولات پروتئینی برای جانماندن از قافله افزایش قیمت با نوساناتی در بازار روبه‌رو شد.

این در حالی است که مسئولان بارها اعلام کرده‌اند که کمبودی در عرضه وجود ندارد و به سبب مازاد تولید، دام روی دست دامداران مانده است و باید اجازه خروج یک میلیون راس دام صادر شود. با توجه به این شرایط انتظار می رفت در حوزه دام و گوشت در کشور آب از آب تکان‌ نخورد.

بررسی ها از سطح بازار نشان می‌دهد که قیمت هر کیلو شقه گوسفندی به ۱۴۰ تا ۱۴۵ هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان، گوشت گوساله ۱۳۰ هزار تومان و سردست گوساله ۱۴۰ هزار تومان رسیده که نسبت به هفته‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است.

بسیاری از مسئولان قاچاق دام و کاهش ورودی دام  به استان را علت اصلی افزایش قیمت مطرح می‌کنند و معتقدند که با توجه به سرمای اخیر و اختلال در تردد، میزان ورودی دام به استان‌ها کاهش یافته  که همین امر زمینه را برای التهاب قیمت دام و گوشت در بازار فراهم‌ کرده است.

این پایان ماجرا نیست چرا که همه ساله در ایام پایانی سال، بازار گوشت متشنج می‌شود که امسال از ۵۰ روز مانده به شب عید دچار نوسان شده  است. اگر مسئولان امر از پدیده شوم قاچاق جلوگیری نکنند، گرانی‌ها همچنان دامن گیر خانوارها خواهد بود که از این موضوع در نهایت سودی عاید تولیدکننده و مصرف کننده نمی‌شود.

حال به سراغ مسئولان این حوزه می‌رویم تا از آخرین جزئیات بازار گوشت و دلایل گرانی در روزهای اخیر و راهکارهای کنترل قیمت با خبر شویم:

خیز قیمت گوشت در بازار؛ قیمت شقه گوسفندی به ۱۳۰ هزار تومان رسید

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت گوشت در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۱۱۰ تا ۱۱۵ هزار تومان به مغازه دار و با احتساب ۱۰ درصد سود ۱۳۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود.

او افزود: بنابر اطلاعات مقداری دام در حال قاچاق از کشور است که این امر زمینه را برای افزایش چشمگیر قیمت در بازار فراهم کرده است.

ملکی با بیان اینکه تعداد ورودی دام به استان‌ها کاهش یافته است، گفت: قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی از ۲۷ دی تاکنون ۱۰ هزار تومان افزایش داشته است.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی ادامه داد: با توجه به برودت و سرمای هوا و اختلال در ترددها ناشی از بارش‌های اخیر، میزان ورودی دام به استان‌ها کاهش یافته است.

او کمبود علوفه را یکی از عوامل گرانی گوشت در بازار اعلام کرد و گفت: با وجود کمبود علوفه روزانه دامداران برای تهیه خوراک مورد نیاز ۵ هزار تومان باید هزینه کنند که این امر بر قیمت تمام شده می‌افزاید.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه واردات گوشت صرفه اقتصادی ندارد، بیان کرد: امسال با وجود معضلات ارزی، واردات صرفه اقتصادی ندارد، هر چند تغذیه مردم باید به نحوی تامین شود، ضمن آنکه در کنار آن شرایطی ایجاد شود تا دامدار بتواند به تولید ادامه دهد.

او با بیان اینکه دام‌های پیش بینی شده برای سال ۹۹ رو به پایان است، گفت: داشته‌های فعلی را تا ورود بره نو در بازار باید داشته باشیم تا مشکلات کمتر شود‌ و در کنار آن هم باید مقداری گوشت برای تنظیم بازار وارد شود، البته مقدار آن نباید در حدی باشد که به تولید داخل ضربه بزند.

مدیریت بازار تنها راهکار کنترل قیمت گوشت

 سعید سلطانی سروستانی مدیر عامل اتحادیه دامداران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از اختلاف چشمگیر قیمت گوشت از دامداری تا بازار اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تفاوت قیمت گوشت از دامداری تا بازار به ۵۵ درصد می‌رسد، درحالی که کل زنجیره از کشتار تا عرضه به مصرف کننده، حداکثر ۴۸ ساعت است.

او افزود: با وجود زحمات فراوان تولید، دامدار به سود منطقی نمی‌رسد، در حالی که با اعمال مدیریت صحیح التهابی در بازار ایجاد نمی‌شود.

سلطانی سروستانی مدیریت را تنها راهکار کنترل قیمت گوشت در بازار برشمرد و گفت: این درحالی است که به علت فقدان نظارت بر بازار، قیمت دام و به طبع گوشت در مناسبت‌های مختلف همچون عید قربان به علت سودجویی دلالان و عوامل واسطه ۲۰ درصد گران تر می‌شود، در حالی که با اتخاذ مدیریت صحیح نباید بگذاریم از نقطه ضعف مردم سو استفاده شود.

قیمت هر کیلو دام سبک دام سبک ۴۲ هزار تومان

مدیر عامل اتحادیه دامداران قیمت تمام شده هر کیلو دام سنگین را ۴۵ تا ۴۶ هزار تومان و قیمت تمام شده هر کیلو دام سبک را ۵۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر هر کیلو دام سبک با نرخ ۳۸ هزار تومان و دام سبک ۴۲ هزار تومان عرضه می‌شود که با این وجود دامداران همچنان در زیان هستند.

اتخاذ تصمیم نادرست مسئولان علت اصلی گرانی گوشت در بازار

منصور پوریان رئیس شورای صادرکنندگان دام‌کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،ت جارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  با اشاره به دلایل گرانی گوشت قرمز در بازار اظهار کرد: اتخاذ تصمیم نادرست مسئولان در حوزه دام و گوشت کشور مبنی بر واردات ۳۳ هزار تن گوشت منجمد و تعیین نرخ در ستاد تنظیم بازار، نوساناتی در قیمت گوشت ایجاد کرد.

او با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلو گوشت منجمد وارداتی را ۷۲ تا ۱۲۰ هزار تومان تعیین کرده است، افزود: اتخاذ تصمیم‌ اخیر منجر به افزایش قیمت در بخش گوسفند و گوساله شد.

پوریان از کاهش ۴۰ تا ۴۵ درصدی مصرف گوشت در بازار خبر داد و گفت: با توجه به نبود بازار مناسب، مصرف گوشت به میزان ۴۰ تا ۴۵ درصد کاهش یافت که متاسفانه تصمیم اخیر دولت منجر به ایجاد هیجان در بازار گوشت شد، اما این وضعیت پایدار نخواهد بود.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده ادامه داد: با توجه به کاهش توان خرید حتی برای مراکز پرمصرف، قیمت‌های موجود باید اصلاح شود، ضمن آنکه در کنار واردات بستر برای صادرات گوشت هم باید فراهم شود چرا که با افزایش قیمت، بازار به سمت جهش قیمت رو به جلو تحریک می‌شود.

او با تاکید بر عرضه گوشت با قیمت مناسب در بازار گفت: عرضه گوشت با قیمت مناسب موجب شده مردم‌ رغبت بیشتری برای خرید داشته باشند که در نهایت این امر علاوه بر خروج بازار از رکود موجب شده تا افراد این‌ محصول پروتئینی را سر سفره ببرند‌.

پوریان با بیان اینکه تعیین قیمت از سوی ستاد تنظیم بازار منتج به تحریک بازار می‌شود، گفت: بنابر بررسی‌های صورت گرفته، در نیمه دوم سال اتفاق خاصی در حوزه گوشت رخ نداده ‌ و بحث مربوط به نوسان قیمت نهاده و تاثیر آن در بازار گوشت به نیمه اول سال باز می‌گردد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور از رکود حاکم بر بازار گوشت خبر داد و گفت: با توجه به قیمت غیرواقعی گوشت در بازار و افزایش قیمت، خرید و فروش چندانی از ابتدای هفته در حوزه دام و گوشت نداشته‌ایم.

پوریان در پایان قیمت هر کیلو گوساله زنده را ۳۵ تا ۳۸ هزار تومان و هر کیلو گوسفند زنده را ۴۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قبل از گرانی‌ها قیمت هر کیلو لاشه گوساله ۷۰ هزار تومان و قیمت هر کیلو لاشه گوسفند ۹۰ هزار تومان بوده است که متاسفانه با افزایش قیمت دام، نرخ فعلی لاشه در بازار غیرمنطقی است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضاصمدی فروشانی
۱۲:۵۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
سلام چراقمیت مرغ 23000تومان تخم مرغ یک شانه 43000تومان گوشت گوسفند 170000تومان است لطفن پیگیری شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
قیمت علوفه را کاهش دهید بعد اظهار نظر کنید تو شهر ما قیمت گوشت خرید از دامدار با قصاب چندان تفاوت نداره ۱۰۰دامدار ۱۱۰قصاب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۸ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
شرایط حال حاضر شهر رفسنجان دامدار سود کمتر از بانک داره با توجه به اینکه تلفات نداشته باشه و مریضی سمت گله نیاد با این همه دردسر و سختی و مشکلاتی که بین دوره پرواربندی به وجود میاد در مجموع این وسط نفعش تو جیب قصاب لاشه گوساله ۸۰ میخرن ۱۳۰ میفروشن جدا از اجزای دیگه گوساله مثلا جیگر و پوست و قلب و شاخی و قلم کلی اجزای دیگه که جدا میفروشن واقعا عدالت کجاست چرا مسولان میبینن چشماشون میبندن من خودم پرواربندی دارم چقدر باید دیگه این وضع تحمل کنم هرکجا میزنیم صدامون کسی نمیشنوه
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۹:۵۷ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
بنده دامدارم قیمت خوراک دام سرسام اوره قیمت داروهای دامپزشکی سرسام اوره بیشتردامداران درحال ورشکستگی هستن
Iran (Islamic Republic of)
عبدالله
۱۵:۵۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
لطفا یکی به این مسولین بگه پدر مارو درآوردید بااین کاراتون الان جو کیلو۶۰۰۰تومن ذرت کیلویی۴۵۰۰کاه کیلویی۲۳۰۰یونجه۵۰۰۰ بعد شما فقط هزینه خوراک دام حساب کنی بااین قیمت ها فقط دامدار ضرر میکنه مصرف کننده م پولش نمیرسه بخره فقط سودش میرسه به دلال ها لطفا شما بعنوان رسانه این مشکلات رو نشر بدید شاید کسی کاری کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۰ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
حتما گرانی بیشتر در انتظار مردم اعمال می شود.
به دامدار مراجعه می کنی می گه دارم ورشکست می شم نهادهها قیمتهای نجومی پیداکرده.به هرکس مراجعه می کنی خبراز بدبختی وبی نظارتی می دهند.فقط دلالها سود را راحت می برند.
Germany
ناشناس
۱۴:۵۷ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
سلام دام زنده هرکیلو بره الاندر میدان دام یا خرید از دامدار حداقل ۵۲ هزار تومان هست الکی۴۲ را از کجا اورده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
واقعا که ....
United States of America
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
هیچ کار مثبتی برای مصرف کننده انجام ندادن وهزینهایشان از جیب مصرف کننده پرداخت میشود
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۴۳ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
کار برادران قاجاقچی هست تمام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
تا کی آدرس غلط داده شود همیشه عدم نظارت را مطرح میکنید ولی هیچ کس به سیستم توزیع غلط هیچ اشاره ای نمیکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۲ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
بابا بسه دیگه خسته شدیم هی گرونی وگرونی ،نبود نظارت ونبود نظارت. چرا نظارتی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۲ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
دلالی شغلی مناسب و در آمد زا تو ایران است چون دولت ، مجلس و قوه قضاییه هم ازش حمایت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۷ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
ای بابا ۴۰ سال انقلاب کردیم ۴۰ سال همش می گن نظارت نیست این داستان نظارت کی باید درست کن
بوررس نظارت نیست
بازار ارز و طلا نظارت نیست
بازار خودرو نظارت نیست
مسکن نظارت نیست
مواد غذایی نظارت نیست
جلسات دولت به جای تدوین برنامه های راهبردی تبدیل شده به جلسات تخم مرغ و روغن بابا این مردم هم تا یه حدی می تونن تحمل کنند بخدا زیر بار این همه فشار داریم نابود می شیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۶ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
فقط میگوییدگوشت گران شده چرا نمیگید داروهای دامپزشکی درطی هشت ماه چهار الی دوازده برابر شده یا نهاده ها که دویاسه برابر
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۰۱:۳۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
قیمت دلار حتی صوری هم شده یه مدت پایین بیاد مشکلات حل میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
حالا مرتب برای فرزند آوری تبلیغ کنید. فکر نمی کنید چگونه باید شکمش راسیرکرد.؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
واقعا که
Netherlands
مهدی
۰۰:۴۵ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
دست دلال‌ها رو از زندگی مردم قطع کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۸ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
نظارت کنید به خاطر خدا
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۰۰:۲۴ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
منتظر گرانیهای بیشتر باشید
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۰:۲۳ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
گرانی کمرمان را شکست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۱ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
نظارت چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
مگه میشه کشورو بحال خود رها کرد وقتی آسم آمار میاد میگن هزاران نفر توبخش نظارت شاغلند اووقت در عملکرد وخروجی میگن کمبود نیروی انسانی!!!
این موضوع ازدوحال خارج نیست یا عمدا کشورو بحال خود رها کردن یا ناظرين بنابه هردلیلی چشم خودرا بسته وتخلفات را نادید میگیرند که دراینصورت درجرم اونا شریکند واین خود خیانت بمردم است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۸ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
ب چی نظارت هس ک ایی باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
نظارت وجود ندارد
والسلام
آخرین اخبار