به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، محمد موقری پور، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان با اشاره به اینکه تقریبا ۱۰ درصد از موارد بستری کودکان در بیمارستان به علت مسمومیت و آن هم مسمومیت دارویی بوده است، گفت: از ابتدای مهرماه تاکنون ۱۳ کودک به علت مسمومیت در بیمارستان های سیرجان بستری شدند.
او افزود: با توجه به اینکه عمدهترین موارد مسمومیت در کودکان در اثر خوردن داروها، مواد شیمیایی، مواد آرایشی بهداشتی و فرآوردههای شوینده، سفید کننده، لوله باز کن، لاک پاک کن و گیاهان آپارتمانی سمی بوده، این موضوع لزوم نظارت والدین را بیش از پیش ضروری کرده است.
نرجس خراسانی، کارشناس بررسی مرگ کودکان معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان نیز در این رابطه گفت: والدین در هنگام بیماری کودکان خود مراقب باشند تا دوز تکراری دارو به کودکان ندهند و از همه مهمتر اینکه داروهای مصرفی افراد خانواده را دور از دسترس آنان نگه دارند.
او بیان داشت: اگر به کودک خود دارو میدهید به او تفهیم کنید که این دارو است و از کلماتی مانند آبنبات، شکلات و یا خوراکی استفاده نکنید.
خراسانی تصریح کرد: مواد شیمیایی، شوینده، سفید کننده که در منزل نگه داری میکنید را در کمدهای دارای قفل و دور از دسترس کودکان قرار دهید.
او با اشاره به اینکه متاسفانه نگهداری شربت متادون ترک اعتیاد در ظرف خالی نوشابه و شیشه خالی، منجر به مسمومیت ناخواسته و مرگ کودکان شده است، گفت: از ابتدای مهرماه تاکنون مسمومیت با این ماده شیمیایی باعث بستری شدن ۳ کودک در بیمارستانهای سیرجان شده است.
کارشناس بررسی مرگ کودکان معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان با اشاره به اینکه در صورت مصرف بیش از اندازه ویتامین ها، آهن و استامینوفن امکان خطر مرگ برای کودک، وجود دارد، افزود: در بین ویتامینها ویتامین A، ویتامین D و آهن یکی از پر خطرترین مسمومیتها را ایجاد میکنند که در صورت مسمومیت با آهن در کودکان کوچک تر، در عرض چند ساعت میتوانند باعث نارسایی کبدی شده و حتی باعث مرگ کودک شود.
او تاکید کرد: مصرف زیاد آنتی هیستامینها میتواند ناراحتیهای خونی، تشنج، توهم و تاری دید را ایجاد کند. همچنین مصرف بیش از اندازه استامینوفن باعث آسیب به کبد شده و در موارد نادری به مرگ میانجامد.
این کارشناس بهداشت با اشاره به اینکه مسمومیت با گیاهان هم در بین کودکان شایع و حائز اهمیت است، بیان داشت: گیاهانی مانند گزنه، خرزره، دیفن باخیا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران، کرچک و کالادیوم میتواند کشنده باشد؛ بنابراین در صورت مسمومیت با این گیاهان، بیمار را در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کرده و یا با اورژانس تماس بگیرید.
او از مردم خواست از نگهداری گیاهان تزیینی که دارای میوه و ظاهری جذاب برای کودکان هستند و ممکن است سمی باشند، در منزل خود خودداری کنید.
انتهای پیام/ م