به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تکنیکهای مدیریت استرس می تواند به دو دسته مسئله محور و همچنین احساس محور تقسیم شوند و اساسا، هدف راهبردهای مقابله با استرس مسئله محور( راه حل محور) و احساس محور, ازبین بردن منابع استرس یا کار کردن روی عوامل استرس زا است.
تکنیکهای مقابله با استرس احساسات محور به شما کمک میکنند تا از نظر عاطفی نسبت به عوامل استرس زا واکنش کمتری نشان دهید چرا که این موارد نحوه تجربه کردن این شرایط را تغییر میدهند و تاثیر متفاوتی روی شما میگذارند.
مقابله کردن با احساسات منفی مستلزم تنظیم واکنشهای عاطفی منفی به استرس مانند اضطراب، ترس، غم و عصبانیت است که این نوع مقابله ممکن است هنگامی مفید باشد که عامل استرس زا چیزی باشد که شما نتوانید تغییر دهید.
بسیاری از مردم، عمدتا به راهبردهای مقابلهای متمرکز بر راه حل به عنوان بهترین راه برای کنترل استرس فکر میکنند که در این میان، باید توجه کرد که حذف مواردی که به نظر میرسد باعث استرس ما میشوند به این معنی است که نیازی نیست یاد بگیریم که چگونه واکنشهای خود در برابر عوامل استرس زا را تغییر دهیم.
بیشتر بخوانید:
بهترین خود باشید؛ ۷ کلید برای داشتن شخصیت مثبت
به طور کلی، حذف کردن تمام استرس از زندگی امکان پذیر نیست چرا که برخی از عوامل موجود در شغل، روابط یا سبک زندگی ما به راحتی مستعد ایجاد چالش هستند و در حقیقت، ازبین بردن تمام عوامل استرس زا حتی اگر امکان این کار باشد کار خوب و سالمی نیست. زیرا مقدار مشخصی از استرس برای سلامت فرد بد نیست.
مزایا
این بخشی از دلیل مقابله با احساسات متمرکز است که میتواند بسیار ارزشمند باشد و تغییر در چگونگی تجربه استرسهای احتمالی در زندگی میتواند باعث کاهش تاثیر منفی آنها شود.
با روشهای مقابله با استرس احساس محور، نیازی نیست که منتظر تغییر زندگی خود باشیم و یا برای تغییر یک امر اجتناب ناپذیر تلاش کنیم. چرا که ما میتوانیم به سادگی راههایی برای پذیرش آن چه که اکنون با آن روبرو هستیم را پیدا کنیم و اجازه ندهیم که این مسئله ما را آزار دهد و این میتواند باعث کاهش استرس مزمن شود. زیرا به بدن فرصتی میدهد تا از شرایط استرس بیش از حد خارج شود.
یکی دیگر از مزایای تکنیکهای کاهش استرس احساس محور این است که به ما امکان میدهد با وضوح بیشتری فکر کنیم و به راه حلهایی دست پیدا کنیم که در صورت احساس خستگی بیش از حد ممکن نیست.
بیشتر بخوانید:
چند راهکار ساده برای کاهش استرس
از آن جا که افراد تحت فشار همیشه موثرترین تصمیمها را نمیگیرند، روشهای احساس محور میتواند یک استراتژی برای ورود به چارچوب ذهنی بهتر، قبل از کار روی تکنیکهای مسئله محور باشد.
از این طریق، تکنیکهای احساس محور هم میتواند به احساسات و هم به راه حل کمک کند و از این طریق، دو نوع استراتژی مقابله با استرس میتوانند به خوبی مکمل یکدیگر باشند.
در حالی که استراتژیهای مسئله محور باید عوامل استرس زای خاصی را برطرف کنند، تکنیکهای احساس محور با اغلب عوامل استرس زا به خوبی کار کرده و صرفا نیازهای فردی یک شخص را برآورده میکنند.
پیدا کردن راهکارهای مقابله با استرس احساس محور برای سبک زندگی و شخصیت شما میتوانند ابزاری حیاتی برای کاهش فشار روانی را در اختیار شما قرار دهند و شما را قادر سازند تا به سلامت جسمی و عاطفی بیشتری دست پیدا کنید.
مدیتیشن
اگرچه مدیتیشن میتواند به شما کمک کند تا از فکرهایتان رها شوید، اما در این میان, به استرس خود نیز واکنش نشان دهید. بنابراین، شما میتوانید به جای این که در واکنش به ترس و اضطراب خود زیاده روی کنید، به راحتی با استرس خود درگیر نشوید و واکنش مناسبی را برای آن پیدا کنید.
نوشتن اتفاقهای روزانه
مدیتیشن به شما امکان میدهد که بدن خود را آرام کنید که این میتواند پاسخ استرس شما را نیز معکوس کند و افرادی که مدیتیشن انجام میدهند تمایل دارند که در برابر استرس واکنش کمتری نشان دهند. بنابراین، مدیتیشن کاملا ارزش قرار گرفتن در تمرین روزانه را دارد.
نوشتن اتفاقهای روزانه به شما امکان میدهد که از چند طریق احساسات را مدیریت کنید و این موضوع میتواند یک فضای عاطفی را برای احساسات استرس زا فراهم کند و همچنین میتواند شما را قادر سازد که برای حل مشکلاتی که با آن روبرو هستید فکری کنید.
این کار به شما کمک میکند تا احساسات مثبت بیشتری را پرورش دهید تا استرس کمتری داشته باشید و فراموش نکنید که نوشتن میتواند مزایای دیگری برای سلامتی و مدیریت استرس به ارمغان آورد و آن را به یک روش مقابله با استرس احساس محور تبدیل کند.
بیشتر بخوانید:
۱۳ روش برای ایجاد نشاط در شخصیت شما
تشکیل مجدد چارچوب
تشکیل مجدد چارچوب شناختی به شما امکان میدهد تا نحوه مشاهده و مقابله خود با یک مشکل را تغییر دهید که در واقع، میتواند تفاوت بین استرس داشتن یا نداشتن شما هنگام روبرو شدن با آن موضوع را نشان دهد.
تکنیکهای تغییر چارچوب این نیست که خود را با استرس فریب دهید و یا این که وانمود کنید عوامل استرس زا وجود ندارد چرا که تشکیل دوباره چارچوب، بیشتر درمورد مشاهده راه حل ها، مزایا و دیدگاههای جدید است.
تحریفهای شناختی
براساس شناخت روشی، ذهن ممکن است به طور طبیعی، آن چه که میبینیم و تجربه میکنیم را تغییر دهد و این، از جمله روشهایی است که در طول آن ممکن است ناآگاهانه به مشکلات خود کمک کنیم چرا که این روش به ما امکان تغییر این الگوها را میدهد. بنابراین، از تحریفهای شناختی رایج مطلع و آگاه شوید. زیرا هنگام انجام این کار میتوانید خود را بهتر درک کنید و همچنین دیگران را بشناسید و به درک درستی از آنها دست پیدا کنید.
تفکر مثبت
خوش بین بودن موضوعی است که شامل روش خاصی برای درک مشکلات میشود که این روشها باعث به حداکثر رسیدن قدرت شما در یک موقعیت میشوند و شما را با گزینهها و موارد خوبی در ارتباط نگه میدارند به طوری که این موارد میتوانند باعث کاهش تجربه استرس شما شوند و همچنین به شما کمک کنند که در موقعیتهای غرق کننده, احساس قدرت داشته باشید.
با تمام مواردی که بیان شد باید توجه کنید که همه مشکلات قابل حل شدن نیستند و شما نمیتوانید رفتار شخص دیگری را تغییر دهید و در حقیقت، باعث ازبین رفتن و حذف مشکلات شوید، اما موضوع مهمی که وجود دارد این است که میتوانید احساس خود درمورد مشکلی که سر راهتان قرار گرفته است را تغییر دهید. بنابراین، با استراتژیهای مقابلهای متمرکز بر احساسات مختلف به خود کمک کنید تا متوجه شوید که کدام یک از آنها میتوانند باعث کاهش اضطراب در شما شوند تا احساس بهتری داشته باشید.
بیشتر بخوانید:
چگونه استرس خود را مدیریت کنیم؟
انتهای پیام/
افسردگی تو جامعه داره همه گیر میشه مثل کرونا،،