مشخصات فنی سایپا شاهین و پژو 207 صندوق‌دار اتوماتیک در این گزارش آمده است تا به کمک آن‌ها بتوانید خودرو مناسب مورد نظر خود را انتخاب کنید.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،سایپا شاهین و پژو ۲۰۷ صندوق‌دار اتوماتیک، دو سدان جمع‌وجور و نسبتا جدید از بزرگ‌ترین خودروسازان داخلی هستند که توجهات فراوانی را در همین مدت ‌کوتاه حول خود گرد آورده‌اند. در گزارش پیش رو این 2 خودرو را مقابل هم قرار داده‌ایم و به مقایسه سایپا شاهین و پژو 207 صندوق‌دار اتوماتیکیک پرداخته‌ایم.

معرفی سایپا شاهین

مقایسه سایپا شاهین و پژو 207 صندوق‌دار اتوماتیک از نظر

گفته شده است شرکت سایپا با خریداری پلتفرم خودرو گریت وال ولکس سی ۳۰ و انجام برخی اصلاحات روی آن، مدل شاهین را خلق کرده است. هرچند سایپا این قضیه را تایید نمی‌کند؛ اما با این حال، شباهت‌های ظاهری میان شاهین و ولکس سی۳۰ در نمای بغل می‌تواند گواهی بر این مدعا باشد. به هر حال، سایپا شاهین بر یک پلتفرم بومی‌سازی‌شده موسوم به sp100 توسعه یافته است و در سال ۹۷ با نام رهام از آن رونمایی شد. کمی بعد نیز نام آن به جهت حفاظت از گونه شاهین ایرانی به شاهین تغییر کرد.

ابتدا قرار بود سایپا شاهین با پیشرانه برلیانس h330 به دست مشتریان داخلی برسد؛ اما به دلیل شروع تحریم‌ها و برخی مشکلات دیگر، مهندسان سایپا نمونه توربوشارژ موتور هشت‌سوپاپ تیبا را به سینه شاهین پیوند زدند. البته گفته می‌شود که از سال ۱۴۰۳ پیشرانه جدیدی برای شاهین در نظر گرفته خواهد شد که تمامی استانداردهای روز را شامل می‌شود. ناگفته نماند که شرکت سایپا قرار است در زمستان ۹۹ اولین سری خودروی شاهین را به متقاضیان تحویل دهد.

معرفی پژو ۲۰۷ صندوق‌دار

مقایسه سایپا شاهین و پژو 207 صندوق‌دار اتوماتیک از نظر

شرکت ایران خودرو در سال ۸۶ نسخه سدان پژو ۲۰۶ را با حواشی فراوان معرفی کرد و رفته‌رفته این خودرو به یکی از پرفروش‌ترین خودروهای اقتصادی در بازار انحصاری ایران بدل شد.

 

حدود ۱۰ سال بعد گروه صنعتی ایران خودرو نمونه فیس‌لیفت پژو 206 SD یعنی مدل صندوق‌دار پژو ۲۰۷ را نیز به سبد تولیدات خود اضافه کرد که اولین سری آن در سال ۹۷ به مشتریان تحویل داده شد. این خودرو از لحاظ فنی تفاوتی با نسخه هاچ‌بک 207 ندارد و در بخش انتقال نیرو نیز تنها با جعبه‌دنده اتوماتیکیک به دست مشتریان داخلی رسیده است.

مقایسه سایپا شاهین با پژو 207 صندوق‌دار اتوماتیک از نظر طراحی 

طراحی بدنه پژو 207 صندوق دار اصولا تفاوت زیادی با پژو ۲۰۶ ندارد و صرفا چهره آن تا حدودی به‌روزتر شده است؛ بنابراین باید گفت که پژو ۲۰۷ علی‌رغم آن‌که جدیدا وارد بازار ایران شده است، اما حرف چندانی از نظر زیبایی ظاهری برای گفتن ندارد و همان المان‌های نسبتا قدیمی پژو ۲۰۶ صندوق‌دار را به نمایش می‌گذارد.

از سوی دیگر، سایپا شاهین را می‌توان نسخه فیس‌لیفت ولکس سی۳۰ دانست که البته معیارهای به‌روزتری را ارائه کرده است و زبان طراحی آن در مقایسه با پژو ۲۰۷ صندوق‌دار مدرن‌تر ارزیابی می‌شود. انحناهای ملایم به‌کاررفته در نمای جانبی و همچنین طراحی خوشایند چهره این خودرو، سبب شده است تا سایپا شاهین از هر لحاظ، وجهه زیباتری نسبت به پژو ۲۰۷ صندوق‌دار ارائه دهد.

در مورد طراحی داخلی نیز باید گفت که نمای کابین این خودروها چندان مدرن نیست و تقریبا ساده و بی‌آلایش به نظر می‌رسد. با این حال، کابین سایپا شاهین جزییات بیشتری را به نمایش گذاشته است و تقریبا جذاب‌تر به نظر می‌رسد. کیفیت متریال کابین هر دو خود نیز عموما در یک سطح ارزیابی شده و پلاستیک خشک با کیفیت متوسط فضاهای مختلف کابین را به تسخیر خود درآورده است.

از طرف دیگر، فاصله بین محور چرخ‌های سایپا شاهین بسیار بیشتر از پژو ۲۰۷ صندوق‌دار است و درنتیجه سرنشینان ردیف عقب محصول جدید سایپا محیطی راحت‌ و وسیع‌تر را در اختیار خواهند داشت. هم‌چنین صندوق عقب سایپا شاهین معادله ۴۲۰ لیتر فضا را در اختیار وسایل سرنشینان قرار می‌دهد که حجم نسبتا مناسبی برای خانواده‌های ۴ تا ۵ نفره به حساب می‌آید. این در حالی است که صندوق ۳۲۵ لیتری پژو ۲۰۷ صندوق‌دار خیلی وسیع و مناسب خانواده‌های چهار یا پنج نفره برآورد نمی‌شود.

درمجموع، باید گفت طراحی سایپا شاهین چه در نمای بیرونی و چه در بخش کابین، نسبت به پژو ۲۰۷ صندوق‌دار تا حدودی برتر است و می‌تواند به عنوان برنده این قسمت شناخته شود.

مقایسه سایپا شاهین با  پژو 207 صندوق‌دار اتوماتیک از نظر فنی

همان‌طور که اشاره شد، فعلا شرکت سایپا به یک پیشرانه ۸ سوپاپ توربوشارژ جهت تأمین قوای محرکه شاهین بسنده کرده است. موتور m15T سایپا قادر به تولید ۱۱۰ اسب‌بخار قدرت و ۱۶۵ نیوتن‌متر گشتاور است که نسبت به پیشرانه tu5 تنفس طبیعی شانزده سوپاپ پژو ۲۰۷ صندوق‌دار با قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور ۱۴۲ نیوتن‌متر، اندکی برتر ظاهر شده است.

از لحاظ شتاب و چالاکی نیز باید گفت که به دلیل قدرت موتور بیشتر و همچنین بهره‌مندی شاهین از جعبه‌دنده ۵سرعته دستی در مقایسه با گیربکس ۴سرعته اتوماتیکیک پژو ۲۰۷ صندوق‌دار، انتظار می‌رود محصول سایپا اندکی چالاک‌تر از پژو ۲۰۷ صندوق‌دار اتوماتیک ظاهر شود. البته گویا تکنولوژی قدیمی سرسیلندر ۸ سوپاپ این خودرو سبب شده است تا طبق برخی تست‌های غیررسمی، شتاب صفرتاصد شاهین به‌ رقمی بیش از ۱۳ ثانیه برسد که از لحاظ چالاکی، این دو خودرو برتری چندانی نسبت به یکدیگر ندارند.

مدل خودرو

پژو 207i صندوق‌دار

سایپا شاهین

پیشرانه 

4 سیلندر 

4 سیلندر

حجم موتور

1587 سی‌سی

1503 سی‌سی

حداکثر قدرت

105 اسب بخار

110 اسب‌بخار

حداکثر گشتاور

142  نیوتن‌متر

165  نیوتن‌متر

گیربکس

چهارسرعته اتوماتیکیک 

پنج‌سرعته دستی

مصرف سوخت(ترکیبی)

7.3 لیتر در صد کیلومتر

اعلام نشده

شتاب صفرتاصد

12.6 ثانیه

13.3  ثانیه (غیررسمی)

حداکثر سرعت

189  کیلومتر برساعت 

اعلام نشده

190 کیلومتر برساعت(تقریبی)

مقایسه سایپا شاهین با  پژو 207 صندوق‌دار اتوماتیک از نظر امکانات رفاهی

گرچه لیست امکانات رفاهی سایپا شاهین و پژو ۲۰۷ اختلافات معدودی نسبت به یکدیگر دارند، اما هر دو خودرو از این حیث چندان سطح بالا ظاهر نمی‌شوند. به‌ویژه در مقایسه با سدان‌های چینی نظیر چری آریزو ۵ نمی‌توان به آپشن‌های این دو خودرو خیلی افتخار کرد.

در این بین، سایپا شاهین به سانروف، استارت و ورود بدون کلید به همراه اتولایت مجهز شده است و پژو ۲۰۷ فاقد این آپشن‌ها است؛ بنابراین، باید گفت که محصول سایپا از لحاظ آپشن‌های رفاهی بر پژو ۲۰۷ صندوق‌دار تا حدی برتری دارد.

     

مقایسه سایپا شاهین و پژو 207 صندوق‌دار اتوماتیکیک از نظر ایمنی 

با توجه به این نکته که پژو 207 صندوق‌دار توسط موسسات معتبر بین‌المللی مورد آزمون ایمنی قرار نگرفته‌، بنابراین نمی‌توان به طور دقیق نسبت به امنیت آن اظهارنظر کرد. با این حال پژو ۲۰۶ در سال ۲۰۰۰ چهار ستاره ایمنی از موسسه یوروانکپ در بخش حفاظت از امنیت سرنشین بزرگسال کسب کرده که نمره بسیار مناسبی به شمار می‌رود و با توجه به تشابه پلتفرم آن با پژو ۲۰۷ می‌توان انتظار داشت که استحکام شاسی و بدنه پژو ۲۰۷ صندوق‌دار نیز نسبتا متقاعدکننده ظاهر شود.

همچنین اگر شایعات درست باشند و پلتفرم سایپا شاهین با یکی از نسل‌های تویوتا یاریس یکسان باشد، انتظار می‌رود ایمنی شاسی و پلتفرم این خودرو نیز قابل‌قبول باشد. به ویژه که این خودرو موفق شده تاییدیه استاندارد ایمنی ECE R95 اروپا در تست تصادف جانبی (یکی از استانداردهای شش گانه جهت دریافت مجوز فروش خودرو در قاره سبز) را نیز کسب کند. در جدول زیر تمامی امکانات ایمنی سایپا شاهین و پژو ۲۰۷ صندوق‌دار را مشاهده خواهید کرد.

مدل خودرو 

پژو 207i صندوق‌دار

سایپا شاهین

چراغ

چراغ مه شكن جلو و عقب، قابليت تنظيم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل خودرو، چراغ جديد عقب، چراغ مشایعت، چراغ جلو مجهز به چراغ روز (Daylight)

چراغ مه شكن جلو و عقب دیلایت، اتولایت، چراغ مشایعت

سیستم‌های مالتی مدیا 

سيستم مالتي مديا ، USB، GPS ، DVD  و بلوتوث موبايل، 4 عدد بلندگو، 2 عدد توييتر، خروجي آمپلي فاير، پورت ورودي سيستم صوتي اضافي، آنتن اكتيو

دارد

صفحه نمایش 

صفحه نمايش 7 اينچي لمسي

صفحه نمايش 7 اينچي لمسي –

رینگ

185/65 R14 _ رینگ آلومینیومی یا فولادی

15 اینچی آلومینیومی –

185/65 R15

آینه

آينه هاي جانبي تاشونده برقي گرمکن دار

آينه هاي جانبي تاشونده برقي گرمکن دار

تهویه مطبوع

تنظيم اتوماتیکيك

سیستم تهویه اتوماتیکیک

صندلی 

صندلي راننده 6 حركته دستي و صندلي شاگرد 4 حركته دستي، صندلي عقب تاشو دوتكه(1/3-2/3)، پشت سري جلو و عقب قابل تنظيم

تنظیم دستی

شیشه 

شیشه‌بالابرهای برقی جلو و عقب

شیشه‌بالابرهای برقی تمام درها

سیستم هشدار دهنده

سنسور هشدار مانع در عقب و ورود غیرمجاز

 سنسور دنده عقب

سایر امکانات

فرمان برقی مجهز به كليدهاي كنترل، كروز كنترل، دسترسي به صندوق عقب، اسپويلر عقب، كليد قفل كن و باز كن در صندوق عقب، دماسنج روي داشبورد، دروبین عقب

فرمان برقی مجهز به كليدهاي كنترل، دوربین عقب

مقایسه سایپا شاهین با  پژو 207 صندوق‌دار اتوماتیک از نظر تجربه رانندگی

ايرانخودرو

فضای کابین پژو ۲۰۷ صندوق‌دار اندکی فشرده به نظر می‌رسد و این مورد می‌تواند افراد درشت‌جثه را کمی ناراحت کند. همچنین ستون‌های ضخیم جلو نیز سبب می‌شود تا برخی نقاط کور در پشت فرمان این خودرو وجود داشته باشند که به‌ویژه هنگام دور زدن، دید راننده را مقداری محدود می‌کند.

 عملکرد نسبتا نرم پیشرانه این خودرو به همراه گیربکس ۴ سرعته اتوماتیکیک AL4 چندان مهیج به نظر نمی‌رسد؛ حتی گاهی اوقات ممکن است دقت واکنش‌های گیربکس اتوماتیکیک نسبت به فرمان‌های صادر شده از سوی پدال گاز چندان مطلوب نباشد؛ اما با این حال در رانندگی‌های عادی پژو ۲۰۷ صندوق‌دار اتوماتیکیک می‌تواند رضایت راننده را به‌ویژه برای مصارف خانوادگی جلب کند.

پایداری این خودرو نسبت به نسخه هاچ‌بک خود ارتقا یافته و راننده با اطمینان بیشتر می‌توانند از مسیرهای منحنی شکل و پیچ‌ها عبور کند. از سوی دیگر قدرت ترمزهای دیسکی پژو ۲۰۷ صندوق‌دار کاملاً خرسندکننده برآورد شده و توانایی مناسب جهت بازداری خودرو از حرکت را ایجاد خواهند کرد.

اما پیشرانه سایپا شاهین مقداری ناآرام‌تر از پژو 207 به نظر می‌رسد و نفوذ صدای موتور هشت سوپاپ توربوشارژ به درون کابین اندکی بر آرامش سرنشینان تاثیر منفی خواهد داشت. میزان چالاکی این خودرو چندان برتر از 207 به نظر نمی‌رسد، اما به نوبه خود می‌تواند در رانندگی‌های شهری و جاده‌ای احتیاجات شما نسبت به شتاب و سرعت را برآورده سازد. پایداری و تعادل شاهین حین عبور از پیچ، به‌واسطه طراحی مناسب شاسی و عملکرد متناسب سیستم تعلیق، نسبت به 207 صندوق دار مقداری برتری دارد. همچنین سیستم تعلیق شاهین با جذب مطلوب ضربات جاده، لذت سواری بیشتری را به سرنشینان خود ارایه می‌دهد.

مقایسه سایپا شاهین با  پژو 207 صندوق‌دار اتوماتیک  از نظر شرایط بازار 

در هنگام نگارش این مقاله هنوز سایپا شاهین به طور گسترده راهی بازار کشور نشده است؛ بنابراین گرچه نمی‌توان به طور دقیق شرایط بازار آن را مورد بررسی قرار داد، اما استقبال بسیار مناسب متقاضیان در طرح‌های فروش شرکت سایپا از این خودرو نوید بازاری نسبتاً گرم و پرحرارت را برای سایپا شاهین می‌دهد.

از سوی دیگر پژو ۲۰۷ صندوق‌دار که یکی دو سال است در بازار ایران حاضر شده، یکی از گران‌قیمت‌ترین تولیدات اقتصادی شرکت ایران خودرو به شمار می‌رود و با توجه به بهره‌مندی از گیربکس اتوماتیکیک توانسته مشتریان نسبتا ثروتمندتر را که به دنبال یک سدان اقتصادی هستند، به سوی خود جلب سازد. هنوز نمی‌توان شرایط بازار این خودرو را با سایپا شاهین مقایسه کرد، اما به احتمال قوی سایپا شاهین دنده‌ای با قیمت خودرو کمتر، پس از ورود گسترده به بازار بتواند شرایط معاملاتی قوی‌تری نسبت به پژو ۲۰۷ صندوق‌دار اتوماتیکیک برای خود دست‌وپا کند.

جمع‌بندی

207

در اینجا باید به یک نکته اشاره کرد و آن اینکه افراد خواهان یک سدان جمع‌وجور و خوش‌قیمت اتوماتیکیک، حداقل تا زمان ورود شاهین اتوماتیک به بازار، راهی جز انتخاب پژو ۲۰۷ صندوق‌دار ندارند. از طرف دیگر انتظار می‌رود قیمت نسخه دنده‌ای سایپا شاهین نسبت به پژو ۲۰۷ صندوق‌دار کمتر باشد و به دلیل بهره‌مندی آن از آپشن‌های رفاهی بیشتر و همچنین طراحی ظاهری و داخلی زیباتر به همراه کابین و صندوق عقب جادار، بتواند مشتریان بیشتری را به سوی خود جلب سازد.

تنها ضعف این خودرو در مقایسه با پژو ۲۰۷ پیشرانه ۸ سوپاپ آن است که چنگی به دل نمی‌زند و برای خودرویی در این سطح اصلا برازنده به نظر نمی‌رسد. در غیر این صورت می‌توان سایپا شاهین را با کمی ارفاق برنده مقایسه با پژو ۲۰۷ صندوق‌دار اتوماتیکیک اعلام کرد.

 

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسنی
۰۹:۵۰ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
اصلا نمیدونه چی رو داره با چی مقایسه میکنه..
یک خودرو اتومات با یک سدان معمولی. اصلا قابل مقایسه است !!!؟

یکدفعه بگو بازاریاب سایپا هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۷ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
واقعا که
-
حمید
۰۸:۰۳ ۱۲ بهمن ۱۳۹۹
چرا همه اش نوشتین اتوماتیکیک؟
تا اینو درست نکنین آروم نمی گیگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
شاهین هنوز هیچ ترددی تو خیابونای کشور نداشته و میشه گفت هنوز وجود خارجی نداره. چرا اصلا باید مورد مقایسه قرار بگیره آخه؟
آخرین اخبار