به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،لوکوم یا لوقما که به آن راحتالحلقوم هم گفته میشود، یک شیرینی یا دسر پرطرفدار ترکی است که در شهرها و کشورهای ترک زبان بسیار مورد استقبال قرار میگیرد. در ضمن در طرحها و طعمهای متنوع تهیه میشود که هر کدام جذابیتهای خود را دارند و رنگهای شاد آنها، حسابی اشتهاآور است. مثل لوکوم پرتقال، لوکوم انار، لوکوم زنجبیل و پسته و…، لوکوم هویج یکی از انواع لوکومهای موجود در بازار است که به راحتی میتوان آن را در خانه تهیه کرد و در پذیرایی از مهمانها به کار برد. این دسر همچنین در کنار چای و به جای قند سرو میشود. در این مطلب از مجله کوروش، با طرز تهیه راحت الحلقوم یا باسلوق یا لوکوم هویج ترکیهای خانگی به روش بازاری با شما هستیم.
مواد لازم
هویج: ۱ کیلوگرم
شکر: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
فندق یا مغز دلخواه: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
آرد (نشاسته گندم یا ذرت): ۵ قاشق غذاخوری
وانیل: ۵ گرم
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه لوکوم هویج ترکیهای
هویجها را به خوبی بشویید و پوست آنها را بگیرید. بعد از اینکه به قطعات دلخواه خرد کردید، آنها را به همراه یک لیتر آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. بعد از نرم شدن و پختن، اجازه دهید کاملا سرد شود و از دما بیفتد. هویج و آبی را که در آن پخته است، در مخلوطکن یا گوشتکوب برقی بریزید و پوره کنید. باید کاملا نرم باشند.
پوره را به قابلمه یا تابه برگردانید و روی حرارت بگذارید. نشاسته و شکر را به آنها اضافه کنید و به هم بزنید. به هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا به غلظت کافی برسند. حرارت را کم کنید و وانیل و فندق خرد شده را (هر مغزی که در دسترس دارید) اضافه کنید. دوباره مخلوط را به هم بزنید که مغزها به صورت یکدست بین لوکوم هویج قرار بگیرند.
یک ظرف پیرکس بردارید. ترجیحا شکل مربع یا مستطیلی داشته باشد تا برشهای آن زیباتر دربیاید. آن را خیس کنید و آب اضافی را بیرون بریزید، ولی با دستمال خشک نکنید. این کار باعث میشود لوکوم به راحتی از ظرف خارج شود. مواد آماده شده لوکوم را به مدت ۴ ساعت در فریزر بگذارید.
میتوانید آن را برای یک شب تا صبح در یخچال قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد. ظرف را از یخچال بیرون بیاورید و لوکوم را از آن خارج کنید. روی سطح، پودر نارگیل و پودر قند بریزید و لوکوم را بعد از برش دادن، در نارگیل و پودر قند بغلتانید. دوباره آنها را در ظرف بچینید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال نگه دارید.
فوت و فنهای طرز تهیه لوکوم هویج
*در این شیرینی اصلا از روغن یا کره استفاده نمیشود پس خیالتان راحت باشد که چربی اضافه به بدنتان وارد نمیکنید.
*در طرز تهیه لوکوم هویج میتوانید از مغزهای مختلف استفاده کنید. در بهترین حالت از چهارمغز استفاده میشود، ولی شما میتوانید از یک مغز هم استفاده کنید.
*مغزی یا مغزهایی را که در دستور پخت لوکوم هویج به کار میبرید، حتما نیمکوب کنید. لازم نیست آنها را به شکل پودر شده در آورید.
*لوکوم ترکیهای به باسلوق و مسقطی ایرانی بازاری و خانگی شباهت زیادی دارد و بافت آنها به هم نزدیک است، ولی طرز تهیه مسقطی و باسلوق با لوکوم ترکی کمی متفاوت است.
*اگر میخواهید لوکوم میوهای داشته باشید، باید در طرز تهیه آن از ژله میوههای مختلف و دلخواه خود، همراه با ژلاتین استفاده کنید.
*در ضمن میتوانید لوکوم را به شکل یک شیرینی رولت هم درست کنید. در این حالت لایه نازکی از لوکوم را در قالب میریزید و بعد از اینکه خودش را گرفت، روی آن را پودر نارگیل و قند میپاشید. آنها را به صورت مستطیلی برش دهید و به شکل رولت بپیچید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/