فوتبال ایران معدن جوانان با استعداد است، جوانانی که گاهی به حق خود در این رشته ورزشی نمی‌رسند.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،  لیگ هر کشور آیینه‌ تمام نمای فوتبال آن کشور است و می‌توان امیدوار بود که در آن بازیکنانی بزرگ متولد شوند. بازیکنانی که بتوانند تفاوت را برای تیم‌های ما در مسابقات بزرگ جهانی و ملی ایجاد کنند.

البته برای رشد چنین بازیکنانی در فوتبال باید از میان جوانان و نوجوانان استعدادهای درخشان را پیدا کنیم و با قرار دادن آن‌ها در مسیر درست آینده‌ای مطمئن را برای فوتبال خودمان  تضمین کنیم.

در این میان باید به موضوع استعداد بازیکنان نیز اشاره کرد. تمام بازیکنان بزرگ کشور ما علاوه بر تلاش، برنامه ریزی و باشگاه‌های که عضو آن هستند نیاز به استعداد هم دارند. ویژگی که می‌توان گفت در کشور ما بسیار وجود دارد.

البته خیلی از استعدادها در ایران به دلیل نداشتن برنامه برای استعدادیابی از بین می روند. در گذشته بودند جوانانی که مطرح شدند و خود را یکی از استعداد‌های فوتبال مطرح کردند، اما هر کدام به نوعی اسیر حاشیه شدند و از فوتبال کنار رفتند.

شاید زمان زیادی از مطرح شدن نام بازیکنان جوانی مانند پیام صادقیان، یعقوب کریمی،  آرش افشین و محسن مسلمانی  نگذشته باشد. بازیکنانی که خیلی زود به اوج رسیدند و خیلی هم سریع از مستطیل سبز و ذهن فوتبال دوستان پاک شدند.

این جوانان بازیکنانی بودند که آن‌ها را استعداد فوتبال خود می‌دانستیم، اما هر کدام از آن‌ها به دلایلی آن مسیری که انتظار داشتیم در دوران فوتبال خود طی کنند را نرفتند و استعداد سوخته فوتبال ایران نام گرفتند.

حسین عبدی پیشکسوت فوتبال و سرمربی تیم ملی نوجوانان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: معمولا بازیکنانی که در سطح بالایی بازی می‌کنند یک رویه درستی را طی می‌کنند. یعنی به ترتیب در تیم‌های ملی نوجوانان، جوانان و باشگاه‌های سطح پایین‌تر بازی می‌کنند و کم کم به باشگاه‌های بزرگ می‌روند و به بازیکنی کلیدی تبدیل می‌شوند.

او ادامه داد: البته بعضی از بازیکنان نیز از این قائده جدا هستند و در سال‌های بزرگسالی، خود را به عنوان بازیکنان سطح بالایی معرفی می‌کنند و به تیم‌های بزرگ حتی اروپایی کوچ می‌کنند.

او افزود: اگر بتوانیم استعدادهایی که در ایران داریم را هدایت کنیم و آنها به حال خودشان رها نکنیم مطمئنا آینده فوتبالی خوبی خواهیم داشت. در کشور ما در بیشتر مواقع استعداد‌ها روی یک جرقه و اتفاق نمایان می شوند و این خود بازیکنان هستند که بعضی از اوقات با تلاش زیاد، خودشان را به تیم‌های بزرگ باشگاهی معرفی و اثبات می‌کنند.

کارشناس فوتبال در ارتباط با درگیر شدن بازیکنان جوانی مثل عبدی و قایدی با حاشیه و از بین رفتن استعداد آن‌ها گفت: مهدی قایدی فراز و نشیب کوتاهی داشت، اما خدا را شکر آن مشکلات برطرف شد. او و خیلی از بازیکنان جوان متوجه شدند که در چه سطحی فوتبال بازی می‌کنند و مردم چه انتظاری از آن‌ها دارند.

عبدی گفت: به نظر من باشگاه ها باید بازیکنان جوان را کنترل و هدایت کنند تا آنها اسیر حاشیه نشوند. اگر هم حاشیه ایجاد شد باید باشگاه ها آن را مدیریت کنند و بازیکنان را در مسیر درست قرار دهند.

عبدی درباره بهترین زمان برای لژیونر شدن بازیکنان جوان عنوان کرد: هر موقع که پیشنهاد منطقی برای پیشرفت جوانان مطرح شد یعنی زمان لژیونر شدن فرا رسیده است. پیشنهاد منطقی تنها پول نیست. احساس می‌کنم که هر چه بازیکنان با استعداد زودتر به تیم‌های اروپایی بروند خیلی بهتر است.

کارشناس فوتبال درباره حضور بازیکنان جوان در لیگ برتر ایران گفت: حتما بازیکنان جوان زیادی را در لیگ داریم، اما باید دید که سرمربیان جسارت این موضوع را دارند که از بازیکنان جوان بیشتر استفاده کنند؟ چرا که مربیان همیشه برای نتیجه گیری در بازی‌ها تحت فشار هستند و نمی‌توانند ریسک زیادی کنند.

او گفت: امیدوارم جسارت استفاده از بازیکنان جوان در تیم‌های ما بیشتر شود و باشگاه‌ها متوجه این موضوع شوند که باید برای آینده باشگاه خود فکر و آینده سازی کنند. به هر حال شاید تنها مسئله‌ای که در فوتبال ما با افت و مشکل مواجه نشده است وجود جوانان و نوجوانان با استعداد است. استعداد‌هایی که یک مدت با نام پیام صادقیان شناخته و یک مدت با نام مهدی قایدی مطرح می‌شوند. البته امیدواریم آینده بازیکنانی مثل مهدی قایدی و مهدی عبدی مانند سایر جوانانی که در فوتبال ما به حق خود نرسیدند نباشد.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
باید از جوان ها حمایت کنیم که تو فوتبال ما بمونند تا پیشرفت کنیم یکیش مهدی قایدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
43ساله همه استعدادهای ایران رو نابود کردن و کشتن و میکشن. بعد از 43 سال تازه یادشون اومده این همه استعداد و نابود کردن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۵ ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
اتفاقا تمام استعدادهای فوتبال ایران تو همین ۴۳ سال به دنیا معرفی شدند .
قبلا چندتا انگشت شمار مثل علی پروین و حجازی پیدا شد اما بعد از انقلاب بیشترین استعدادها را کشف کردیم
کریمی
دایی
مهدوی کیا
عزیزی
عابدزاده
.....
و درحال حاضر
طارمی
آزمون
بیرانوند
و خیلی های دیگه که اگر بخوایم اسم ببریم طولانی میشه
شما سنت به این چیزا قد نمیده
Iran (Islamic Republic of)
یکه تاز
۰۰:۰۴ ۲۴ بهمن ۱۳۹۹
دمت گرم عزیزم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۰ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
دقیقا درست گفتی توی فوتبال ما 90% استعدادها نابود میشند فقط کسانی میتونند موفق بشند که خودشون و خانوادشون دید حرفه ای داشته باشند مثل دایی و مهدوی کیا وگرنه به سرنوشت امثال صادقیان و خزیراوی دچار میشند و هیچکس هم نیست که مراقبشون باشه اصولا باشگاههای ما از هیچ نظر حرفه ای نیستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
نابود نشدن نابودشون کردن مث مجاهد خذیراوی واقعا من که اون زمان ابومسلمی بودم ولی از بازی مجاهد در استقلال لذت می‌بردم واقعا حیف شد انشالله هر جا هست موفق باشه
Iran (Islamic Republic of)
بهزاد
۱۴:۱۰ ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
البته همه سالها شعار میدهند که چاره کار توجه به جوانهاست. ولی در اصل اولا کل فوتبال دست دلالها هست و ثانیا تنها چیزی که در مدارس فوتبال ایران وجود ندارد( کیفیت) آموزش بچه هاست. کسی که ۵ سال در مدارس فوتبال آموزش میبیند وقتی وارد یک تیم مثلا نوجوان می شود ساده ترین کارهای فوتبال را بلد نیست و کسی هم نظارت نمیکند. بازیکنانی حتی در سالهای مختلف در تیم ملی داشتیم که براحتی چند نفر را دریبل می زدند و باعث از خود بی خود شدن گزارشگرهای مدعی کارشناسی فوتبال و روزنامه های زرد میشدند اما کسی نمی گوید که چرا همین بازیکنان ( تکنیکی) و میلیاردی نمیتوانند یک پاس ( به موقع و سالم ) بدهند!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ا
۱۲:۲۲ ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
هرچه استعداد در فوتبال بر باد رفته مبدل به خیر و رشد و پیشرفت شده و هرچه برباد نرفته به انحراف و تباهی عمر و عاقبت پوچ انجامیده است و سرنوشت در بعضی زمینه وارونه اش ارزش و افتخار است
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۱:۲۶ ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
و ایضا مجاهد خزیراوی بازیکن استقلال هر چند من استقلالی نبودم ولی بازیش را میدیدم و یک بازیکن خوب در دوران جوانیش بود. خیلی حیف شد این استعداد نابود شد مگر نه خیلی میتوانست به فوتبال ملی کمک کند.
-
حمید
۱۱:۲۱ ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
مهدی قایدی فراز و نشیب کوتاهی داشت،
البته برای خانواده شاکر اصلا کوتاه نبود
آخرین اخبار