در گزارش زیر طرز تهیه کوفته تبریزی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر بخواهیم فهرستی از خوشمزه‌ترین غذا‌های ایرانی تهیه کنیم بدون شک یکی از آن‌ها کوفته تبریزی است. در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه کوفته تبریزی بدون گوشت را به شما بگوییم. به این ترتیب حتی اگر در رژیم گیاهخواری هستید نیز می‌توانید این کوفته تبریزی مجلسی لذیذ با لپه و سویا را تهیه کنید و از طعم خوب این غذای ایرانی لذت ببرید.


تاریخچه کوفته تبریزی اصل و راز وا نرفتن و ترک نخوردن آن

کوفته آن‌قدر در تاریخ آشپزی ایران نقش مهمی دارد که نادرمیرزا قاجار در کتاب آشپزی خود از آن نام برده است. همیشه وقتی حرف از کوفته به میان می‌آید یک سوال تکراری مطرح می‌شود: «چه کار کنیم کوفته وا نره». همانطور که از نام آن مشخص است، راز یک کوفته بی نقص در کوبیدن گوشت است. در زمان‌هایی که چرخ گوشت و غذاساز نبود برای تهیه کوفته گوشت را در هاون‌های بزرگ می‌کوبیدند. کوبیدن گوشت باعث می‌شود چربی آن خارج شود و به اصطلاح «پی» بدهد؛ بنابراین اگر می‌خواهید بدانید علت ترک خوردن کوفته تبریزی چیست باید بگوییم ورز دادن ناکافی. برای جلوگیری از وا رفتن کوفته لازم است گوشت را ۲ یا ۳ بار با مواد دیگر چرخ کنید و در آخر حسابی با دست ورز بدهید.

ترکیب سبزی کوفته تبریزی هم سوالی است که معمولا در مرحله بعد پرسیده می‌شود. انتخاب سبزی کوفته تبریزی کمی سلیقه‌ای است و در بعضی مناطق کشور مواردی را به آن اضافه یا از آن کم می‌کنند. اما نعنا، مرزه، ترخون، پیازچه، تره، جعفری و ریحان همگی از سبزیجات معطر مورد استفاده برای کوفته هستند. شما می‌توانید ترکیبی از این سبزیجات را برای کوفته تبریزی بدون گوشت به کار ببرید.


بیشتر بخوانید

مواد لازم

برنج: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

سویا: ۱/۵ لیوان دسته‌دار فرانسوی

لپه: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

پیاز: ۲ عدد

آلو برغانی یا خورشتی: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

زرشک: ۲ قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۱ عدد

آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری

رب: ۲ قاشق غذاخوری

سبزی کوفته: ۸ قاشق غذاخوری (ترخون، مرزه، تره، جعفری، پیازچه، نعنا)

زردچوبه: ۱/۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه کوفته تبریزی خوشمزه بدون گوشت (کوفته با سویا) + دستور سس کوفته

طرز تهیه:

آلو‌ها را در آب ولرم خیس کنید. برنج و لپه را جداگانه بپزید. از آن جا که کوفته‌ها قرار است باز هم در سس مخصوص بپزند، برنج و لپه و را نیم‌پز بردارید. سویا را می‌توانید با آب گرم خیس کنید. اما برای گرفتن بوی سویا بهتر است اجازه دهید سویا با آب و یک یا دو عدد سیر و کمی زردچوبه ۵ دقیقه بجوشد. سپس سویا را آبکش کنید و کمی با دست فشار بدهید تا آب اضافی آن خارج شود.

برنج، لپه و سویا چرخ کنید. پیاز را می‌توانید با مواد چرخ کرده یا جداگانه رنده کنید. تخم مرغ را بشکنید و مواد کوفته تبریزی را مخلوط کنید. زرشک، آرد نخودچی، سبزیجات معطر خردشده، زردچوبه، نمک و فلفل را به آن‌ها اضافه کنید. حالا می‌رسیم به مرحله اصلی یعنی ورز دادن مایه کوفته. مواد کوفته تبریزی را با دست ورز بدهیم تا خوبه به هم بچسبند و کوفته‌ها در حال پخت وا نروند. مواد کوفته تبریزی با سویا از مواد کوفته تبریزی با گوشت نرم‌تر است و نیاز به دقت بیشتری دارد. مواد را یکساعت در ظرفی درپوشیده در یخچال قرار بدهید تا استراحت کند.

سس کوفته تبریزی در همه دستور‌ها به یک روش تهیه می‌شود. یک عدد پیاز را خلال کنید و در تابه تفت دهید تا سبک شود. زردچوبه را در پیازداغ بریزید و هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس رب را به این ترکیب اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا رنگ باز کند. ۳ لیوان آب روی آن بریزید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا آرام آرام بجوشد. نیمی از آلو‌ها را به سس اضافه کنید.

مواد را از یخچال بیرون بیاورید. یک کاسه آب سرد کنار دستتان قرار دهید. دستتان را خیس کنید. کمی از مواد کوفته تبریزی بردارید، چند آلو میان آن گذاشته و با دست آن را گرد کنید. دستانتان را مدام خیس کنید تا مواد به آن نچسبد. کوفته را یکی یکی در سس قرار دهید. در قابلمه را نگذارید. هر از گاهی کمی از سس را با ملاقه روی آن‌ها بریزید تا طعم سس به خورد آن‌ها برود. پس از گذشت یک ساعت در قابلمه را بگذارید تا کوفته‌ها کاملا بپزند. پس از حدود ۱۵ دقیقه کوفته تبریزی بدون گوشت شما آماده است. نوش جان!

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۰ ۱۳ آذر ۱۴۰۱
سلام ممنونم خیلی مطلب خوبی بود کسایی که دوست ندارن خب انجام ندن کسی چاقو زیر گردنشون نذاشته
Iran (Islamic Republic of)
الهام
۰۴:۲۴ ۲۷ دی ۱۴۰۰
کسی که پول نداره باید سویا بخوره اشکالی نداره چیکارکنیم میخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۳ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
شاید باور نکنید من قرمه سبزی بدون گوشت هم درست کردم خداکنه زن بخواد زندگی کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۹ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹
الان این کوفته بخوای تهیه کنی وبخوری واقعا کوفت آدم نمیشه با این گرونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۳ ۱۴ بهمن ۱۳۹۹
خب کسی که نمیتونه گوشت بخره واجبه کوفته درست کنه؟ خب یه غذای بدون گوشت خوشمزه درست کنه
Iran (Islamic Republic of)
حسین ل
۰۶:۰۰ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
تقریباً تمام غذاها رو میشه بدون گوشت با جایگزین پروتئین گیاهی(سویا، کینوا، قارچ و...) درست کرد،
تازه سالم‌تر هم هست! تفکرات و عادات کهنه و بی‌پایه رو کنار بذارید! گوشت از جهاتی ناسالم‌ترین و مضر‌ترین منبع پروتئینه...
Iran (Islamic Republic of)
ترلان
۲۳:۳۲ ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
خودتون رو مسخره نکنید مگه کوفته بدونه گوشت میشه؟ ما ترکها که تو عمرمون کوفته بدونه گوشت نپختیم شما چجوری وکجا این دستور رو در آوردین نمیدونم اونم کوفته تبریزی شما حتی سبزیهاشو بلدنیستی چه برسه به پختن!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
بی نام
۱۱:۲۲ ۱۴ بهمن ۱۳۹۹
اینو واسه کسی گذاشتتن که نداره گوشت بخره تو داری برو بخر بخور به تو ریطی نداره
Iran (Islamic Republic of)
حسین ل
۰۶:۰۴ ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
شما بلد نبستین و خلاقیت نداربد وگرنه نه تنها میشه بلکه خوبم میشه!