به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، فرهاد جامهشورانی رئیس کانون آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای استان کرمانشاه : چیزی از آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای باقی نمانده و این آموزشگاهها شدیدا با کمبود مهارتآموز مواجه شدهاند.
او با اشاره به ظلمهایی که به آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای میشود، گفت : سازمان فنی و حرفهای بعضا به سازمانهای نیمهدولتی و به اصطلاح خصولتیها مثل اصناف، اتحادیهها و... مجوزهایی را برای ارائه آموزشهای فنیوحرفهای میدهد که این مجوزها علاوه بر اینکه آموزشگاههای آزاد را از کارآموزهای ارجاعی این سازمانها محروم میکند و در خالیتر شدن صندلی آموزشگاههای آزاد بیتاثیر نیست، به دلیل عدم توان این بخشها در ارائه آموزشهای مهارتی باکیفیت، معمولا آموزشهای لازم به این افراد داده نمیشود و نه آن صنف میتواند از این آموزشها بهره کافی ببرد و نه آموزشگاههای آزاد از مزایای آن بهرهمند شوند.
رئیس کانون آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای استان کرمانشاه اشارهای هم به شیوع بیماری کرونا و تحت تاثیر قرار گرفتن آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای از نظر تعداد مهارتآموزان داشت و افزود: اگرچه کرونا همه مشاغل را تحت تاثیر قرار داده، اما در این بین آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای دچار مشکلات خیلی زیادی شده و تحت تاثیر کرونا تقریبا تمامی مهارتآموزان خود را از دست دادهاند.
جامه شورانی با اشاره به سمتوسو گرفتن آموزشها در همه بخشها به سمت آموزشهای مجازی، افزود: آموزشگاههای آزاد هم برای برون رفت از مشکلات خود ناچار به جهتگیری به سمت آموزشهای مجازی هستند، اما قوانین دست و پاگیر فنی و حرفهای مشکلات فراوانی را پیش روی آموزشگاههای آزاد بخش خصوصی قرار داده است.
جامه شورانی ادامه داد: سازمان فنی و حرفهای برای اخذ مجوز آموزشگاههای مجازی آزاد فنی و حرفهای سختگیریهای زیادی میکند، در حالیکه وزارتخانههای دیگری مثل آموزش و پرورش، ارشاد و یا نهادهایی مثل صنعت معدن، تجارت، شهرداری و ... قوانین سهلتری برای مجوز دادن به آموزشگاههای مجازی دارند. به عنوان مثال برای اخذ مجوز آموزشگاه مجازی آزاد در بخش فنی و حرفهای باید بستری را فراهم کرد که حدود ۳۰۰ میلیون تومان هزینه در پی دارد، در حالیکه هیچ تضمینی برای بازگشت این هزینهها وجود ندارد و ممکن است استقبال متقاضیان این آموزشگاهها کفاف هزینههای آنها را ندهد.
او با بیان اینکه هماکنون هیچ حمایتی از آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای نمیشود، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای باید با واگذاری اختیارات بیشتر به آموزشگاههای آزاد فنیوحرفهای گامهای مهمی برای حل مشکل این آموزشگاهها بردارد و توان رقابتی آنها را با آموزشگاههای آزاد دیگر بخشها بالا ببرد.
عضو هیئت مدیره کانون آموزشگاههای آزاد فنیوحرفهای کشور راهکار موجود برای حل مشکلات آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای را اجرای درست قوانین آموزشی عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال بر اساس قوانین موجود سازمان فنی و حرفهای، اگر آموزشگاه بخش خصوصی مجوز آموزش در یک حوزه را داشته باشد، بخش دولتی باید به آن بخش ورود نکند، در حالیکه عملا این قانون زیرپا گذاشته میشود و همین موضوع آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای را با مشکل مواجه کرده و البته کارآموزان را هم دچار سردرگمی کرده است.
او با بیان اینکه آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای نیاز به حمایت دارند، افزود: آموزشگاههای آزاد فنیوحرفهای نیازمند حمایت بوده و همه اینها در حالی است که به گواهی آمار تسهیلات اختصاص داده شده به این آموزشگاهها در سنوات گذشته کمترین انحراف را داشته و جزو خوش حسابترین مشتریان بانکها هستند.
عضو هیئت مدیره کانون آموزشگاههای آزاد فنیوحرفهای کشور گفت: در استان کرمانشاه ۲۵۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای داشتیم که هم اکنون تنها ۵۰ آموزشگاه، آن هم به صورت نیمه فعال هستند. این تعداد در کل کشور بین یازده تا ۱۲ هزار آموزشگاه است که به جرات میگویم هم اکنون ۱۵۰۰ آموزشگاه فعال هستند و مابقی نیمه فعال و یا حتی تعطیل هستند .
انتهای پیام/د