در بیمارستان‌ها نه تنها باید به طور مرتب دست‌هایتان را بشویید بلکه از دست زدن به برخی لوازم به ‌شدت خودداری کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از "وب طب"، ما اغلب کنجکاو هستیم که در بخش‌های بیمارستان پرسه بزنیم تا آن‌ها را کشف کنیم، اما اشیاء و لوازمی در بیمارستان وجود دارد که به ما هشدار داده می‌شود آن‌ها را لمس نکنیم.

۱- پرده اتاق‌ها

یکی از مواردی که حاوی مقدار زیادی باکتری و میکروب است، پرده اتاق هاست، زیرا بیماران بی شمار، کارگران بیمارستان و بازدید کنندگان به این اتاق‌ها در رفت و آمد هستند.

۲- نرده تختخواب

مطالعات متعدد ثابت کرده است که باکتری‌ها می‌توانند هفته‌ها بر روی فولاد‌های ضد زنگ، موادی که میله‌ها و ستون تختخواب از آن‌ها ساخته می‌شود و سایر مواد سخت و فلزی در بیمارستان زنده بمانند.

میکروب‌های خوشه‌ای و برخی از انواع باکتری‌ها که باعث مشکلات معده و اسهال می‌شوند، می‌توانند در این مکان‌ها تا یک سال باقی بمانند.

چیز‌هایی که در بیمارستان هرگز نباید به آن دست بزنید

از آنجایی که تمیز کردن و ضد عفونی کردن این میله‌ها در همه بیمارستان‌ها ضروری نیست، توصیه می‌شود هنگامی که می‌خواهید در بیمارستان بمانید از مسئولان خدمات بخواهید تا آن‌ها را تمییز کنند.

۳- گاری‌های غذا

گاری‌های انتقال غذا در اتاق بیمار یکی از مواردی است که روزانه در معرض باکتری قرار می‌گیرد، همچنین ظروف کوچکی که مواد غذایی در آن روی تخت بیمار قرار می‌گیرد؛ زیرا بار‌ها بین افراد دست به دست می‌شود و باکتری‌ها از طریق آن‌ها منتقل می‌شوند.

۴- دستگاه‌های نگهدارنده

از این وسیله برای نگهداری محلول‌ها و تزریق‌های وریدی که بیمار هنگام بستری در بیمارستان مصرف می‌کند، استفاده می‌شود و یکی از خطرناک‌ترین مواردی است که می‌تواند بیماری‌ها را منتقل کند. ریشه کن کردن میکروب‌های موجود در این نگهدارنده‌های فلزی اغلب دشوار و بیماری‌های آن‌ها به سختی قابل درمان است.

۵- دکمه‌های آسانسور

پزشکان، پرستاران، بیماران و کارکنان بیمارستان در طول روز بار‌ها دکمه‌های آسانسور را فشار می‌دهند و میکروب‌ها می‌توانند از طریق دست به دکمه‌ها و سپس از دکمه‌ها به شخصی منتقل شوند که بعدا آن‌ها را فشار دهد.

چیز‌هایی که در بیمارستان هرگز نباید به آن دست بزنید

۶- نیمکت‌های استراحت همراهان

باکتری‌های روده‌ای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک‌ها و عامل عفونت دستگاه ادراری به راحتی در این نیمکت جا گیر می‌شوند، بنابراین هنگام نشستن بر روی آن به راحتی قابل انتقال هستند.

۷- تلفن‌ها

تلفن ثابت در بیمارستان بیشتر اوقات برای برقراری تماس داخلی استفاده می‌شود، بنابراین بیمار می‌تواند با یکی از پرستاران تماس بگیرد تا در مورد برخی امور جویا شود. همچنین محلی که تلفن در کنار تخت بیمار قرار دارد، آن را در معرض بسیاری از منابع میکروب و آلودگی قرار می‌دهد.

تلفن‌های بیمارستانی غالباً مورد غفلت قرار می‌گیرند، زیرا تمیز کردن آن امری اساسی نیست.

۸- شیر آب و سرویس بهداشتی

سرویس بهداشتی آلوده‌ترین مکان در هر خانه است و این معضل در سرویس‌های بهداشتی بیمارستان مضاعف خواهد بود، زیرا باکتری‌ها از توالت به تمام مکان‌های اطراف آن نشت می‌کنند؛ بنابراین باید قبل از نشستن روی آن از دستمال و حوله مخصوص استفاده شود. شیر‌های آب نیز یکی از موارد آلوده به باکتری هاست که باعث بسیاری از بیماری‌ها می‌شود.

چیز‌هایی که در بیمارستان هرگز نباید به آن دست بزنید

علاوه براین، دستگیره‌های درب و صندلی‌های سیار نیز به میکروب آلوده هستند؛ بنابراین توصیه می‌شود بخصوص در این روزها، بلافاصله هنگام ترخیص از بیمارستان، چه بیمار باشید و چه همراه بیمار، فورا به حمام رفته و لباش‌های خود را بشویید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.