مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی گفت: حداقل ۲۰ سال است که کشور درگیر تخلف پایان نامه فروشی است.

محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره معضل پایان نامه فروشی، اظهار کرد: حداقل ۲۰ سال است که کشور درگیر پایان نامه فروشی است و خیابان انقلاب هم محل این اقدام ناپسند محسوب می‌شود. مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم به این مسئله ورود کرده‌اند و حل برخی مسائل با دست به دست هم دادن مجموعه‌ای از عوامل زمینه ساز، اتفاق می‌افتد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم درباره تقلب در امتحانات مجازی، گفت: همیار تقلب و ... هم مسئله ای است که وجود دارد و جلوگیری از این اتفاقات واقعا کار وزارت علوم نیست، بلکه پلیس فتا و وزارت ارتباطات و .. باید درگیر این مسائل شوند.

او در ادامه بیان کرد: وزارت علوم برای جلوگیری از تقلب علمی کاری که می‌تواند انجام دهد این است که درخواست همکاری از مراجع ذی‌صلاح را داشته باشد. وزارت علوم این درخواست را داده و توسط مراجع بیرون از وزارت علوم مانند پلیس فتا و ... پیگیری شده و به میزان زیادی جلوی این مسائل را گرفته اند.

این مقام مسئول وزارت علوم ادامه داد: مطمئن هستیم که این بازخورد‌ها ثمراتی داشته است، اما پیچیدگی‌های زیادی در این مسائل وجود دارد.

نمی توانیم جلوی مدرک فروشی و تقلب را بگیریم

آهنچیان در ادامه با بیان اینکه در آموزش عالی برخی مسائل به آسانی ریشه کن نمی‌شوند، زیرا همیشه مشتری دارند، افزود: نمی‌توان از چیزی که مشتری داشته باشد مثل پایان نامه فروشی، مقاله نویسی، همیار تقلب و... جلوگیری کرد.

او ادامه داد: وقتی گفته می‌شود که سوالات درز نکند اما دانشجو حاضر است به هر قیمتی سوال را بخرد مشخص است که سوالات به انواع مختلفی به دست دانشجو می رسد. این لو رفتن سوالات در امتحانات نهایی مدارس، آزمون‌های دانشگاه‌ها و در برهه‌ای حتی در سوالات کنکور نیز رخ داد.

مدیرکل دفتر آموزش عالی وزارت علوم در ادامه درباره میزان گرایش دانشجویان به تقلب توضیح داد: گروهی از دانشجو که از نظر ما تعداد آن‌ها زیاد نیست متقاضی تقلب علمی هستند و به طور حتم مخاطب خود را از بین عده‌ای که به دنبال سود جویی هستند پیدا می کنند.

دستگیری تعداد زیادی از متقلبان علمی

آهنچیان یادآوری کرد: وزارت علوم به دلیل اینکه قوه انتظام بخش ندارد برای جلوگیری از تقلب ها از سایر مراجع کمک خواسته و آن مراجع هم اقداماتی را انجام داده‌اند که منجر به بازداشت افراد زیادی شده است. البته تعداد این جاعلان و متقلبان فزاینده است، زیرا برخی از دانشجویان همواره متقاضی هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
نرگس سپید
۰۱:۰۴ ۲۲ بهمن ۱۳۹۹
درگیری نداره برادر من!!!
این مشکل یه راهکار ساده داره...اساتید باید سر کار دانشجو باشند. اصلا استاد راهنما تعریفش گم شده. اینکه یه نفر یه استادی رو به عنوان استاد راهنما انتخاب کنه و بعد بره کارا رو خودش انجام بده (مثلا) بعد بیاد دفاع کنه. به نظر من اول از همه استاد هست که مسئوله...نه اینکه چماق برداره وایسه سر دانشجو. واقعا یه استاد اگر راهنمای دانشجو باشه متوجه کارش میشه و نباید موافقت کنه با دفاع از چنین پایان نامه ای که کار دانشجو نبوده.چون به نظر من واقعا حتی تو جلسه دفاع و ارزش دهی حرف اول رو استاد راهنما میزنه.
حتی وقتی استاد میگیرید باید حواستون باشه این استتد یا هیأت علمی برای علم و دانش و دانشجو و مملکت ارزش قائل باشه وگرنه که تک عالم دهر هم باشه به هِچ درد مملکت نمی خوره.
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۰:۲۴ ۲۲ بهمن ۱۳۹۹
کسانی که پایان نامه ها را مینویسن // دانشمندانی هستن که بعلت گرفتاریهای مالی و بیکاری که گریبانگیر اکثر قشر تحصبلکرده را گرفته و نداشتن رانتی که بتوانن از طریق شایسته سالاری دست خودشان را در ارگان یا موسسه ایی بند کنن // مجبور به این کار شدن // البته سود و دارمد اینجور پایانامه ها را دلالان و کتابفروشی هایی میبرن که تبلیغات میکنن