نمکی گفت: کووپارس اولین واکسن جهان به شکل تزریقی- استنشاقی در دنیاست و عوارض بسیار کمی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح یک‌شنبه نوزدهم بهمن ۹۹، در مراسم رونمایی از نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی کووید ۱۹ مؤسسه رازی، اظهار کرد: ایران در منطقه تنها کشوری است که سابقه ساخت واکسن را دارد.

تنها چاره کووید ۱۹ واکسن است

او با بیان اینکه یکی از کار‌ها در این مدت تکیه بردانش داخلی در ساخت واکسن بود، افزود: تولید واکسن کووید ۱۹ کار ساده‌ای نیست همانطور که ویروس کووید ۱۹ ساده نیست. البته باید دانست که آینده کرونا روشن نیست و به همین دلیل است که آینده واکسن کووید ۱۹ هم مشخص نیست و ایمونولوژیست‌ها و واکسن ساز‌ها نمی‌توانند بگویند واکسن‌ها چقدر آینده کووید ۱۹ را تعیین خواهند داد، اما تنها چاره کووید ۱۹ واکسن است که جهان باید به آن فکر کند.

وزیر بهداشت ادامه داد: برای تولید واکسن کرونا نخست با تکیه بر شرکت‌های دانش‌بنیان و بضاعت‌های داخلی که بسیار برجسته‌ است، به تولید واکسن در همه پلتفرم‌ها پرداختیم. دوم اینکه با کشور‌هایی که با ما رفتار دوستانه دارند شروع به تولید واکسن کردیم؛ سراغ صاحبان دانش رفتیم که با ما رفتار دوستانه‌تری داشتند. با کوبا و روسیه همکاری داریم که در بیوتکنولوژی سابقه درخشانی دارند. راه سوم ورود واکسن از منابع معتبر بود.

نمکی با بیان اینکه یکی از نقاط مثبت در کووید ۱۹ این بود که نهضت واکسن سازی در ایران را توانستیم زنده کنیم، گفت: به لطف خدا و همکاری دوستانی که در کنار ما هستند در ماه‌های آینده جمهوری اسلامی ایران از قطب‌های واکسن جهان خواهد شد. ریل گذاشته و راه گشوده شد و ما در آینده نزدیک بهترین واکسن‌های دنیا را تولید خواهیم کرد. وقتی صاحب زیرساخت شدیم برای تولید همه واکسن‌ها آماده هستیم.

نمکی بیان کرد: واکسن رازی (کووپارس) اولین واکسن جهان به شکل تزریقی- استنشاقی در دنیاست و عوارض بسیار کمی دارد که فرد با استفاده از آن می‌تواند قابلیت ناقل بودن ویروس را به طور کلی از دست دهد.  امروز روز مبارکی است، ان شاءالله کارآزمایی بالینی با دقت و وسواس شروع شد و امیدواریم بعد از این مرحله واکسن کووپارس را به عنوان گنجینه‌ای نفیس هم برای داخل و هم برای خارج عرضه کنیم.

نمکی گفت: به مردم قول داده بودیم که واکسیناسیون کرونا را قبل از ۲۲ بهمن در کشور آغاز کنیم. بر این اساس منابع مختلف را ارزیابی کردیم و تلاش کردیم که سالم‌ترین و کم خطرترین را از بین منابع انتخاب کنیم. واکسن امروز به یک کالای سیاسی تبدیل شده است که برای در فشار قرار دادن کشور‌هایی که با برخی قطب‌های قدرت مشکل دارند، استفاده می‌شود.

او افزود: واکسنی را که ما انتخاب کردیم از سبد کوواکس بود که در این سبد واکسن‌های چینی، استرازنکا و... هم بودند که قرار است به ما برسد. فکر کردیم که ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کوواکس جوابگوی گروه آسیب پذیر ما نیست، زیرا برای هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر باید واکسن دریافت کنند. به همین دلیل واکسن‌های دیگری را از کشور‌های مختلف و قبل از رسیدن واکسن خودمان ارزیابی کردیم که یکی از آن‌ها مجموعه اسپوتنیک روسیه بود. روز‌های اول خیلی بر ما تاختند، اما صبوری کردیم. زیرا قرارمان این است‌که وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم که در طریقت ما کاهلی ست رنجیدن.

آمریکا و اروپا به دنبال واکسن کرونای اسپوتنیک هستند

نمکی گفت: صبوری کردیم و همه دیدند که امروز آمریکایی‌ها هم به دنبال واکسن اسپوتنیک هستند. وقتی مشخص شد که استرازنکا در گروه‌های بالای ۵۵ سال ایمنی کافی نمی‌دهد، آمریکا به سراغ اسپوتنیک رفت تا یک دوز از آن زده و دوز یادآور را استرازنکا تزریق کند. اروپایی‌ها هم داوطلب ثبت و خرید این واکسن هستند.

دو شرط انتخاب واکسن روسی کرونا

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآوری کرد: ما به عنوان اولین کشوری هستیم که مذاکرات واکسن اسپوتنیک را آغاز کردیم، اما خواستیم پانزدهمین کشوری باشیم که آن را می‌خریم؛ زیرا دو اصل داشتیم اول اینکه واکسن باید فاز سه مطالعه انسانی را گذارنده باشد، در حالی که کشور‌های همسایه که حرف از واکسیناسیون زدند، فاز آزمایش بالینی را شروع کردند، اما ما می‌خواستیم همه آزمایشات در بیرون از مرز‌ها انجام شده باشد. دومین شرط هم این بود که حتما باید چند کشور معتبر واکسن را ثبت کرده و تزریق شان را شروع کرده باشند تا ما خیالمان راحت باشد که به مردم یک واکسن معتبر و قابل اعتماد را تزریق می‌کنیم.

واکسیناسیون کرونا در کشور از سه‌شنبه آغاز می‌شود

نمکی گفت: از روز سه‌شنبه هفته جاری واکسیناسیون اولین گروه هدف ما که در سند واکسیناسیون، مورد تایید ستاد ملی مقابله با کروناست شروع می‌شود که شامل افرادی هستند که در‌ آی سی یو کار می‌کنند. بعد از آن هم سراغ سایر کادر سلامت، گروه‌های آسیب پذیر در سرای سالمندان، سالمندان بالای ۶۵ سال و ... مرحله به مرحله می‌رویم.

او بیان کرد: خوشحالیم که علی‌رغم همه فشارها و شنا با دست های بسته در این اقیانوس پر بلا، چشم های ما باز بود و افق آینده را به خوبی دیدیم تا هم تخت بیمارستانی خالی و هم دارو به اندازه کافی داشته باشیم. سال ۱۳۹۸ با اینکه با سیل و زلزله مواجه بودیم و آنفلوانزای H1N1 هم داشتیم و در اسفند ماه هم با کووید۱۹ مواجه شدیم، یک میلیارد دلار کمتر از سال ۱۳۹۷ در دارو و تجهیزات ارزبری داشتیم، زیرا بر تولید داخل تکیه کردیم و اجازه ندادیم که اگر تولیدکننده ای در داخل بضاعت تولید دارد، همان دارو و تجهیزات را با ۵ تا ۱۰ برابر از بیرون از مرزها وارد کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: امسال هم با وجود کرونا، ما تا نیمه اول سال ۴۰ درصد ارز سال ۱۳۹۷ را دریافت کرده بودیم در حالی که کرونا برای ما هزینه بسیار زیادی داشت. این هم افتخاری ملی است که توانستیم با کاهش ارزبری و تکیه بر تولید ملی راه را برای اعتلای فرآورده‌های ملی باز کنیم. امیدواریم در اوایل بهار، اولین محصولات واکسن ملی ما هم به بازار بیاید و بقیه فرآورده ها هم بتوانند تا اوایل تابستان به این‌مجموعه بپیوندند. همچنین علاوه بر تامین واکسن مورد نیاز داخلی بتوانیم به عنوان قطب صادرات واکسن به همه کشورهای منطقه و جهان شناخته شویم.

نمکی تاکید کرد: البته این جلسه رونمایی از واکسن نیست، بلکه واکسن زمانی واکسن است که کل این مراحل را گذارنده باشد. ما امروز از فرآورده ای رونمایی کردیم که برای آزمایش بالینی بر روی انسان آماده است. فرآورده ای که امروز رونمایی شد، با زحمت فراوان بعد از گذراندن تست‌های حیوانی و تحت دستورالعمل‌های بسیار سختگیرانه برای تست روی انسان آماده شده است. زمانی پروانه واکسن خواهیم داد که تست ها با موفقیت طی شوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
من خیلی به این شاخه از علم وارد نیستم اما چیزی که می‌دونم اینکه ما افراد توانمند و دانایی در کشور داریم که دارند تمام تلاششون رو می کنند تا یک واکسن مناسب با کمترین عوارض جانبی تولید کنند ، اما تا موقعی که واکسن ما به طور کامل درست نشده باشد وظیفه ما هست که با ماسک زدن و شستن دست ها ( یا ضد عفونی کردن با الکل) هم به خودمون و هم به اطرافیان خود کمک کنیم ، البته نمی‌گم که نباید از خونه بیرون رفت چون بالاخره عده زیادی از مردم باید سر کار بروند و حقوقی بگیرند اما اگر ماسک بزنند اوضاع سلامت کشور خیلی بهتر خواهد شد.
لطفاً ماسک بزنید
Iran (Islamic Republic of)
رها
۱۹:۰۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
به جای انگ زدنو اشکال درآوردنو نظر کارشناسی افتخار کنین که در کشوری که 40ساله تو تحریم دارویی کشورهای مدعی حقوق بشره داره واکسن تولید میکنه آهای شمایی که داری عیب جویی میکنی شما بلدین بخورینو بخوابین و فقط حرف مفت بزنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۷ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
جا داره به روح پرفتوح امام که در مکتبشون دکتر شهید فخری زاده و فخری زاده هایی پرورش یافته اند که الان در همه زمینه ها مخصوصا پزشکی و واکسن قطب مهمی شدیم صلوات بفرستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
آفرین دانشمندان ایران
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۵:۰۸ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
مردم همینجوری دارن توی خیابونا اه میرن بدون ماسک ، مسافرت میرن ، تجمع می کنن بعد که کرونا گرفتن میندارن تقصیر نظام که چرا واکسن نداریم
اگه آزمایش بالینی نکنن میگن چرا دارید روی مردم آزمایشش می کنید اگه آزمایش بالینی کنن میگن چرا اینقدر دیر به دست مردم میرسه
یه عده واقعا به همه چیز گیر الکی میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
بله دقیقا
مردم خودشون رعایت نمیکنن و هی بهونه میارن
که دولت دیر ورود کرونا رو اعلام کرد
دولت فلان کارو کرد فلان کارو نکرد...
میخواین دولت بیاد براتون دست بشوره یا ماسک بزنه براتون...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
آره حتما یکی از قطبهای واکسن سازی میشه!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
البته که میشه نه تنها قطب واکسن بلکه قطب پزشکی منطقه غرب اسیا ایران خواهد بود چون سرمایه انسانی و حمایت به نسبت سایر ارگانها بسیار بالاتر و با کیفیت تر هست و نوابغ ترجیح نمیدن که کوچ کنند برخلاف سایر رشته ها
Iran (Islamic Republic of)
سحر
۱۳:۱۲ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
میگه میخواستیم آزمایشش روخارج از کشور بکنن بعد وارد کنیم برادر اگه قرار بود نظر همه این آدمایی که تو این مدت مردن رو بپرسیم به نظرت بین مردن و عوارض واکسن کدومو انتخاب میکردن؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
در حوزه ایمنی پزشکی هیچ اطلاعاتی ندارید بنا بر این لطفا نظر ندهید با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
مردم کلا عادت دارن در هر موردی نظر مخالف بدن..
Iran (Islamic Republic of)
سحر
۱۷:۲۹ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
خدا رو شکر که اینجا فقط متخصیصن هستن که نظر میدن ایران رو این همه متخصص ایران کرده
Iran (Islamic Republic of)
ندا
۱۳:۰۱ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
هرروز خبر از واکسن میزارید، همش میگین اینو ساختیم اونو ساختیم، حالا هم که میگین ایران یکی از قطب های واکسن سازی میشه. پس کو چرا کسی چیزی ندیده چرا پس تزریق نمیکنید؟ همش فقط به مردم خبر داده میشه ولی عملا اتفاقی نمی‌افته. مثل این همه گرونی که‌ فقط تو اخبار گفته میشه مردم نگران نباشن داریم قیمتارو درست میکنیم ولی عملا هیچ کاری نمیکنید و قیمتا هم داره سرسام آور بدتر از قبل میره بالا ولی تو اخبار همش خبرای خوب میشنویم
Iran (Islamic Republic of)
ندا
۱۶:۲۶ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
البته حرفم این نیست که ما نمیتونیم واکسن بسازیم میگم هی میگین ساختیم ولی چرا نمیزنید؟ خب بزنید دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
تا تولید شه خدا میدونه چن تا عزیز وجوون از دس میدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۳ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
عزیزان پروتوکل های بهداشتی رو رعایت کنن
در حد معمولی ...مطمئن باش نمیگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
تا تولید شه خدا میدونه چن تا عزیز وجوون از دس میدیم
Iran (Islamic Republic of)
Hadi
۱۲:۰۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
انتظار می رود در تهیه و توزیع واکسن سرعت بیشتری داشته باشید .
در ضمن واکسن مشترک با کوبا کی وارد می شود و چند دوز ؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۳۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
دانش اگر در ثریا هم باشد ، ایرانی به آن دست می یابد. وعده الهی تغییر ناپذیر است. ما می توانیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۶ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
بسیار عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
همون کووپارس خودمون بهتر از اسپوتنیک هم هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
تنها وزیر دلسوز دولت روحانی نمکی ... زنده باد نمکی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
حرف مفت زدن که هزینه نداره.داره؟ همه بد هستند فقط نمکی که جونتون رو نجات میده خوبه!!!! خدا هدایتتون کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
ایهمه میگین دارن واکسن میسازن چرا هنو یکیش تولید انبوه نشده تا واکسنهای شماها تولید شه یا همه مردن یا کرونا تموم میشه
Iran (Islamic Republic of)
H
۱۲:۰۵ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
از مسئولین در خواست داریم از ابتدای فروردین کار واکسیناسیون عمومی با واکسن ایرانی را شروع کنند . واقعاً مطالبه مردمی است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
والا باید واکسنی بزنیم که خودش بکشه نیاز به کرونا نباشه و همچنین تا واکسن نزنیم که کرونا تموم نمیشه شما کجای علم سیر می کنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
فکر نمیکنین زیادی تعریف از خود میکنین
اول تولید کنین بعد بگین
10000 از روسیه وارد کرده دولت و به چه اب و تابی همین رو افتخار میدونه در حالیکه افغانستان 500000 وارد کرده
Iran (Islamic Republic of)
H
۱۲:۰۷ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
تا حالا که واکسن نبوده ولی از این به بعد دیگه تعلل و دست دست کردن پذیرفتنی نیست . برخی از کشور ها ۲۵٪ از جمعیتشان را واکسینه کرده اند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
حالا چرا پارس??????
Iran (Islamic Republic of)
.اذ
۱۵:۲۶ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
چون تو کشور فقط پارس ها زندگی می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
شعورم‌چیز‌خوبیه.
Iran (Islamic Republic of)
کریمی
۲۲:۳۷ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
حتما نام خلیج فارس رو شنیدید!!! وقتی که اعراب به ایران حمله کردن چون در زبان خودشون حروف «پ»،«گ»،«چ»،«ژ» رو نداشتن مجبور شدند به جای خلیج پارس بگن خلیج فارس در واقع نام اصلی خلیج فارس ، خلیج پارس هست .
به نظر من این نام برای واکسن بسیار برازنده هست
آخرین اخبار