به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، بهلول تکلوی، مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل که به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و فرا رسیدن دهه مبارک فجر سخن میگفت با بیان اینکه دامپزشکی حرفهای متنوع با حوزه عملکرد و اثر گذاری بسیار وسیع و گسترده است و از راههای مختلف در سلامت، اقتصاد، اشتغال و پیشرفت جامعه تاثیرگذار است، گفت: استان اردبیل با دارا بودن ۸ کشتارگاه صنعتی دام و طیور و دهها کارخانجات، کارگاهها و صنایع جانبی از ظرفیتهای مناسب برای اشتغالزایی و تولید در استان برخوردار است.
او افزود: یکی از حوزههای فعالیت دامپزشکی در زمینه بهداشت عمومی نظارت بر کشتارگاههای دام و طیور بوده و در حال حاضر ۸ باب کشتارگاه صنعتی دام و طیور و ۷ باب کشتارگاه سنتی دام تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی در استان فعالیت میکنند که در تمامی این کشتارگاهها ناظران فنی و بهداشتی دامپزشکی و روحانیون ناظر ذبح شرعی برکلیه مراحل کشتار نظارت دارند و تمامی مراحل کشتار با دقت و حساسیت خاصی رصد میشود.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل با بیان اینکه با بهره برداری از کشتارگاه صنعتی دام شهرستان سرعین تعداد کشتارگاههای صنعتی به ۹ باب در استان افزایش مییابد افزود: این کشتارگاه با مشارکت بخش خصوصی در مراحل پایانی عملیات و نصب تجهیزات کشتارگاهی بوده و در آینده نزدیک به بهره برداری میرسد.
تکلوی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال حهش تولید گفت: تمامی همکاران دامپزشکی در ردههای مختلف فعالیت اعم از همکاران بخش دولتی و خصوصی دست در دست هم داده و برای رسیدن به اهداف مورد نظر دامپزشکی که در راستای تحقق شعار امسال است بی وقفه گام برمی دارند.
او با اشاره به عملکرد دامپزشکی در حوزههای مختلف فعالیت افزود: از ابتدای امسال ۱۵۸ هزارو ۵۶۱ راس دام در کشتارگاههای دام و ۱۴ میلیون و ۵۵۹ هزارو ۹۴۱ قطعه طیور در کشتارگاههای طیور استان تحت بازرسی بهداشتی و فنی کارشناسان دامپزشکی کشتار و به صورت کاملا بهداشتی وارد چرخه مصرف شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در ادامه با یادآوری اینکه در حال حاضر نزدیک به ۳ هزار مرکز تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی در استان فعالیت میکنند تصریح کرد: در همین مدت ۵۰ هزار و ۹۲۷ مورد بازدید از این مراکز انجام شده و در مجموع بیش از ۳۹ تن فرآوردههای خام دامی آلوده، غیر بهداشتی و تاریخ گذشته ضبط و معدوم شده است.
تکلوی بیان کرد: در این مدت ۴۶۲ متخلف حوزه سلامت و امنیت غذایی به مراجع قضایی معرفی شده و ۱۵ مرکز عرضه پلمب و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری بعمل آمده است.
او با تاکید بر ضرورت اهمیت دامپزشکی در حفظ و حراست از سرمایه دامی منطقه گفت: در این راستا از ابتدای امسال ۶ میلیون و ۴۱۱ هزارو ۴۳۹ راس دام برعلیه بیماریهای مختلف دام واکسینه شده و ۱۳۳ میلیون و ۹۵۴ هزارو ۶۷۷ دز واکسن برعلیه بیماریهای مختلف طیور در استان مصرف شده است.
انتهای پیام/ح