به گزارش خبرنگار دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، کمی بعد از مسدود کردن فیسبوک، اکنون میانمار به اپراتورهای تلفن همراه و ارائه دهندگان سرویس اینترنت در این کشور دستور داده است تا توئیتر و اینستاگرام که متعلق به فیسبوک هستند را هم مسدود کنند.
ارتش میانمار اوایل این هفته با کودتا قدرت را به دست گرفت و رهبر غیرنظامی میانمار، آنگ سان سوچی را به همراه دیگر مقامات دولتی بازداشت کرد. گزارش شده است که کاربران فیسبوک از این شبکه اجتماعی برای اعتراض به کودتای ارتش استفاده کرده اند و عکسهایی نمادینی از خود به اشتراک گذاشته اند که در حال سلام دادن با سه انگشت هستند، حرکت نمادینی که به معنای مقاومت تفسیر میشود.
شرکت مخابراتی نروژی تلنور (Telenor) که خدمات تلفن همراه را در میانمار ارائه میدهد، اواخر جمعه در بیانیهای اعلام کرد: همه اپراتورهای تلفن همراه و ارائه دهندگان خدمات اینترنت در میانمار، ۵ فوریه ۲۰۲۱ از وزارت حمل و نقل و ارتباطات میانمار (MoTC) بخشنامهای دریافت کردند که در آن اعلام شده بود تا اطلاع ثانوی، پلتفرمهای رسانههای اجتماعی توئیتر و اینستاگرام را مسدود کنند.
CNN گزارش داد، وزارت اطلاعات میانمار روز سه شنبه، یک روز پس از تصاحب قدرت توسط ارتش، بیانیهای صادر کرد و به مردم دستور داد شایعات را در شبکههای اجتماعی منتشر نکنند. در این بیانیه آمده است: "برخی از رسانهها و مردم در حال انتشار شایعاتی در شبکههای اجتماعی هستند که موجب تحریک مردم، برگزاری گردهمایی اعتراضی و ناآرامی میشود. ما میخواهیم مردم از انجام این گونه امور پرهیز کنند و مطابق با قوانین موجود با دولت همکاری کنند."
رافائل فرانکل مدیر سیاست عمومی فیسبوک در کشورهای نوظهور (APAC)، در بیانیهای گفت که این شرکت "به شدت نگران دستور انسداد است" و از مقامات خواست که بلافاصله انسداد دسترسی را لغو کنند. فرانکل گفت: "در این زمان حساس، مردم میانمار نیاز به دسترسی به اطلاعات مهم دارند و باید بتوانند با عزیزانشان ارتباط برقرار کنند. "
سخنگوی توئیتر نیز ضمن ابراز نگرانی گفت که این دستور تعامل عمومی و حقوق مردم را تضعیف میکند. اینترنت باز به طور فزایندهای در سراسر جهان در معرض تهدید قرار دارد. ما برای پایان دادن به توقیف و انسدادهای مخرب تحت هدایت دولت ادامه خواهیم داد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/