محمد طیبی رهنی، مشاور پژوهشی رئیس پژوهشگاه هوافضا در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: هوافضا یکی از رشتههای بسیار پویاست که پیشرفتهای فوق العادهای از آن در کشور ما دیده شده است.
سرپرست مدیریت روابط بین الملل پژوهشگاه هوافضا ادامه داد: با اینکه ایران در بیشتر حوزهها رشد قابل چشمگیری داشته، اما هوافضا باعث جبران بسیاری از عدم موفقیتها در سایر زمینهها بوده و به صورت استثنایی پیشرفت¬های چشمگیری را به ارمغان آورده است.
استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف درباره جذب دانشجویان به رشته هوافضا گفت: در سال ۱۳۶۶ دو دانشگاه صنعتی شریف (نیمسال اول) و صنعتی امیرکبیر (نیمسال دوم) شروع به فعالیت در مقطع کارشناسی رشته مهندسی هوافضا نمودند. در حال حاضر، حدود ۲۰ دانشگاه و پژوهشگاه هوافضا فعال هستند و تعداد زیادی فارغ التحصیل در تمامی مقاطع تحصیلی در این زمینه داشته ایم.
طیبی رهنی بیان کرد: اشتغال فارغ التحصیلان موضوعی نوسانی بوده که آمار آن در سال¬های مختلف متفاوت است. برخی به اشتباه مطرح میکنند که دانش آموختگان این رشته مجبورند فقط جذب بخشهای نظامی- دفاعی شوند، که صحیح نمی¬باشد (هر چند کار کردن در محیط¬های نظامی- دفاعی افتخار آمیز است).
سرپرست مدیریت روابط بین الملل پژوهشگاه هوافضا گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ شرکت هوافضایی خصوصی در ایران فعالیت دارند. شرکتهای دانش بنیان نیز در زمینه هوافضا رشد چشمگیری داشته اند. این شرکت¬ها اکثراً به انجام پروژههای بزرگ هوافضایی مشغول بوده و تعداد آنها روز به روز در حال افزایش است.
استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف در پایان یادآوری کرد: هوافضا توانسته به اقتدار ملی کمک شایانی کند و این موضوع بسیار قابل توجه است.
انتهای پیام/