باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در همایش روز جهانی خاک با شعار مراقبت خاک، سنجش، پایش و مدیریت گفت: همه ما میدانیم خاک، ریشه و سرچشمه تمام اتفاقات در زندگی ما است و همواره خاک در قرآن جایگاه ویژه و رفیع داشته و ما بر آن سجده میکنیم.
به گفته وی همه دستگاهها مکلفند برای مراقبت از خاک تلاش کنند تا زیرساختهای لازم در ارتباط با این دستورالعمل و قانون فراهم شوند.
کاظمی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد و باید نهادهای دیگر هم در کنار این دستگاه همراهی کنند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که فرهنگسازی و آموزش در آموزش و پرورش شکل میگیرند، افزود: این وزارتخانه جامعهای ۳۰ تا ۴۰ میلیون نفری در اختیار دارد که یک پیام فرهنگی را میتواند در وسعت گسترده منعکس کند. آموزش و پرورش با ۱۶ میلیون نوجوان و جوان این ظرفیت را دارد تا تعالیم حوزه مراقبت و چگونگی حفاظت از خاک را در این جامعه نهادینه کند.
او با اشاره به فرهنگسازی و تدوین کتابهای درسی، گفت: یکی از بسترها برای فرهنگسازی، کتاب است که برای تمام رشتهها کتاب انسان و محیط زیست تألیف شده و در هر فصل آن به یکی از موضوعهای خاک، آب، انرژی، زباله و تنوع زیستی پرداخته شده است. به عنوان مثال، در فصل خاک به بیش از ۱۶۰ مورد اشاره شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر سرمایهگذاری بر آموزش بیان کرد: مدال آوران ما با شعار حفاظت از خاک پا به عرصههای مسابقات گذاشتند. پویشهای فراوان از دیگر دستاوردهای ما بودهاند. حتی در روز درختکاری تمام بار بر دوش وزارت آموزش و پرورش است.
کاظمی با اشاره به تهدید آلودگی خاک گفت: آموزشهای لازم را باید از دوره پیش از دبستان شروع کرد؛ زیرا دانشآموزان امروز، کشاورزان و مهندسان فردای کشور هستند. فرهنگسازی باید نهادینه شود و ما آمادگی داریم همراه با وزارت جهاد کشاورزی هر نوع فعالیتی را در دل روستاها آغاز کنیم.