حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار تومان و مرغ گرم ۲۴ هزار تومان است.
وی عرضه مرغ با نرخ های ۲۷ و ۲۸ هزار تومان را گرانفروشی دانست و افزود: عرضه مرغ با نرخ بالای ۲۴ هزار تومان منطقی نیست و مسئولان ذی ربط باید پاسخگو باشند.
اسداله نژاد از کاهش قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و گفت: نرخ کنونی هر قطعه جوجه یکروزه به علت عدم رغبت مرغداران به جوجه ریزی از ۵ هزار تومان به ۳ هزار تومان کاهش یافته است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران ادامه داد: علی رغم افزایش قیمت مصوب ذرت و کنجاله سویا، ستاد تنظیم بازار نرخ مرغ را اصلاح نکرده است که این موضوع تولیدکنندگان را نسبت به امر تولید بی انگیزه کرده است.
وی با بیان اینکه قیمت نهاده های دامی در بازار سیاه رشد چشمگیری داشته است، گفت: قیمت هر کیلو ذرت از ۳ هزار و ۷۰۰ تومان به بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا از ۹ هزار تومان به ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته که اگر تامین ۱۰۰ درصدی نهاده صورت نگیرد، قیمت مرغ در بازار افزایش می یاید.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: گرچه دولت تا سن ۴۰ روزگی به ازای هر قطعه ۴ کیلو دان تخصیص می دهد، اما به سبب آنکه امکان عرضه تا سن ۴۰ روزگی وجود ندارد، مرغدار مجبور به تامین بخشی از نهاده از بازار آزاد است، درصورتی که اگر ۴ کیلو نهاده جوابگو بود، بازار سیاه نهاده دامی معنا نداشت.
به گفته وی، با توجه به نبود نقدینگی لازم برخی مرغداران ناچارند مرغ را با وزن پایین و در سن ۴۰ روزگی به بازار عرضه کنند که این امر حجم تولید را کاهش می دهد.
وی ادامه داد: بنابر برنامه ریزیهای صورت گرفته توسط ستاد تنظیم بازار کشور، مرغداران مرغ تولیدی خود را تحویل کشتارگاه میدهند، اما پس از تحویل مرغ به کشتارگاه هیچگونه نظارتی بر توزیع مرغ در کشور صورت نمیگیرد، به همین دلیل هم سودجوییهایی صورت میگیرد که موجبات کمبود کاذب مرغ در بازار و نوسانات شدید قیمتی را فراهم میآورد.
این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه روزانه ۶ تا ۷ هزار تن گوشت مرغ در کشور مورد استفاده قرار میگیرد، تصریح کرد: اگر بنابر دستور العمل ستاد تنظیم بازار ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در ایام پایانی سال صورت گیرد، نه تنها کمبودی در عرضه نداریم، بلکه این میزان مازاد بر نیاز بازار داخل است.
اسداله نژاد گفت: نظارت کافی در سطح عرضه مرغ از کشتارگاه میتواند بخش اعظمی از مشکلات فعلی بازار مرغ را حل کند.
به گفته وی، تولید مرغ در سطح کشور بر اساس برنامه ریزی ستاد تنظیم بازار در حال شکل گیری است و با توجه به حجم تولیدی کمبودی در عرضه مرغ نباید وجود داشته باشد.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با بیان اینکه افزایش تقاضا یکی از دلایل گرانی قیمت در بازار محسوب می شود، افزود: با وجود تصورات مردم مبنی بر افزایش قیمت در ایام عید، تقاضا برای خرید در بازار افزایش یافته که این موضوع منجر به التهاب قیمت در بازار شده است.
به گفته وی، اگر دولت، قیمت مصوب مرغ را اصلاح کند التهابات بازار فروکش می کند چرا که در شرایط فعلی هزینه های تولید سنخیتی با قیمت ندارد.
اسداله نژاد در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، تصریح کرد: بنابر برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر جوجه ریزی ۱۳۰ میلیون قطعه برای ایامپایانی سال، کمبودی در عرضه مرغ شب عید نخواهیم داشت.
انتهای پیام/