به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نیازی نیست حتما اهل شمال باشید تا عاشق غذاهای شمالی شوید. رنگ و بوی این غذاها هر کسی را جذب میکند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه ناز خاتون شمالی یا همان ترشی ناز خاتون را به شما بگوییم.
ممکن است شما اصطلاحات ناز خاتون گیلانی را نیز شنیده باشید. اما این چاشنی را مثل کال کباب هم در گیلان و هم در مازندران تقریبا به یک صورت درست میکنند. خود شمالیها این خوراکی را هم به عنوان چاشنی در کنار کباب و غذاهای گوشتی و هم به عنوان نوعی خورش با کته مصرف میکنند. مردم هر منطقه از شمال چاشنیهای متفاوتی برای ترشی ناز خاتون به کار میبرند.
در طرز تهیه ناز خاتون آماده و فروشگاهی از سرکه استفاده میشود. گیلانیها کمی دَلار نیز به آن اضافه میکنند. اما ناز خاتون شمالی اصیل، طعم ترش خود را از ترکیب آب غوره و آب انار میگیرد. پس تا فصل انار است برای درست کردن نازخاتون عجله کنید. سبزی ناز خاتون نیز سبزی محلی شامل چوچاق، خالواش و زلنگ است. اما شما میتوانید از نعنا و جعفری استفاده کنید. حتی اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، میتوانید نعنا خشک در آن بریزید.
طرز تهیه ترشی ناز خاتون مازندرانی
مواد لازم:
بادمجان قلمی: ۵ عدد
سیر: ۱ بوته
آب انار: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
آب غوره: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
گوجهفرنگی: ۲ عدد
نعنا و جعفری ساطوریشده: ۲ قاشق غذاخوری
گلپر: ۱ قاشق چایخوری
فلفل و نمک: به میزان لازم
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی؛ از پنکیک سیب زمینی پنیری و پنه میگو تا ساندویچ پنیر و مرغ بوفالو + تصاویر
طرز تهیه ترشی ناز خاتون شمالی
بادمجانها را روی گاز کباب کنید. اگر میخواهید بادمجانها را در فر کباب کنید آنها را در سینی فر بچینید و برای یک ساعت در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. پوست گوجهفرنگی را جدا کنید. برای اینکه پوست بادمجانها راحت جدا شود آنها را پس از کباب کردن در پلاستیک فریزر قرار دهید. به این ترتیب بادمجانها عرق میکنند و پوستشان راحت جدا میشود. هسته و بخش میانی گوجه را بگیرید و قسمت گوشتی گوجه فرنگی را نگینی خرد کنید. پیاز و سیر را هم رنده کنید و کنار بگذارید.
پوست بادمجانهای کبابی را بکنید و آنها را کاملا ساطوری و ریز کنید. بادمجان را به همراه آب انار، آب غوره، نمک و فلفل در تابهای بریزید و برای ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن، سبزی خردشده و گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. ترشی ناز خاتون را میتوانید همان موقع میل کنید. اما بهتر است ناز خاتون را در طرفی دربسته برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/
گیلان هم درست میکنند که کمی با مازندران فرق دارد وبنام کال کباب است وشهرهای غرب مازندران هم کال کباب درست میکنند
دلال مخصوص نازخاتون هم با نوعی ریحون خاص است نه ریحونی که بعنوان سبزی خوردن مصرف میکنیم ،ریحون نازخاتون برگهای کوچکتر وباریکتر وعطر تندی دارند .با تشکر.