به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکسپرس، گفته میشود جوش شیرین فواید زیادی برای سلامتی دارد و میتوان از آن برای تقویت هضم غذا یا حتی رفع بوی بد دهان استفاده کرد.
قرنهاست که از جوش شیرین به عنوان یک خوشبو کننده و پاک کننده طبیعی استفاده میشود. این ماده به عنوان یک عامل تخمیر شیمیایی شناخته میشود، به این معنی که منجر به پف شدن و افزایش حجم مخلوط می شود.
افزودن مرتب جوش شیرین به رژیم غذایی میتواند باعث بهبود هضم غذا، محافظت در برابر عفونتهای قارچی و حتی جلوگیری از خستگی شود.
بهبود هضم و گوارش غذا
ادعا میشود که جوش شیرین اسیدهای معده را خنثی میکند و تعادل pH بدن را بهبود میبخشد؛ بنابراین، میتواند احتمال ایجاد ریفلاکس اسیدی یا سوزش سر دل را کاهش دهد.
بهترین روش مصرف جوش شیرین برای هضم غذا این است که چند قاشق چای خوری از آن را به کمی آب اضافه کنید و سپس آن را به آرامی بنوشید.
از نوشیدن بیش از حد جوش شیرین در مدت زمان کوتاه خودداری کنید، زیرا در صورت مصرف زیاد میتواند نتیجه عکس داشته باشد.
خستگی را کاهش میدهد
ادعا میشود که جوش شیرین باعث بهبود عملکرد ورزشی میشود. دانشمندان میگویند که افزودن آن به رژیم غذایی قبل از یک فعالیت شدید میتواند به شما کمک کند تا هفت دقیقه بیشتر ورزش کنید.
این عمل به عنوان بارگذاری بی کربنات شناخته میشود وممکن است بعد از تمرین برای عضلات شما مفید باشد. همچنین جوش شیرین میتواند از عوارض جانبی اسید لاکتیک روی عضلات محافظت کند.
جلوگیری از خارش پوست
جوش شیرین ممکن است به کاهش برخی از علائم مرتبط با جوش و آفتاب سوختگی کمک کند و باعث کاهش ناراحتی از آفتاب سوختگی، بثورات آلرژیک و مسمومیت پوستی شود.
میتوانید یک قاشق چای خوری را با مقداری آب مخلوط کنید تا خمیری از جوش شیرین درست شود، آن را روی قسمتهای آلرژی قرار دهید و بگذارید چند دقیقه بماند، سپس آبکشی کنید.
بوی بد دهان
استفاده از جوش شیرین در دهانشویه میتواند سلامت دهان و دندان را بهبود بخشد، زیرا یک ضد باکتری طبیعی است.
تجمع باکتریها یکی از دلایل اصلی بوی بد دهان است، به همین دلیل است که مخلوط جوش شیرین در برنامه صبحگاهی ممکن است باعث خوشبویی دهان شما در بقیه روز شود.
جلوگیری از عفونتهای قارچی
جوش شیرین در برابر تعدادی از گروههای مختلف قارچی، از جمله مخمرها و کپک موثر است.
این قارچها در صورت عدم درمان میتوانند به عفونت روی پوست یا ناخنهای شما تبدیل شوند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/