به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، رضا اردکانیان وزیر نیرو در ارتباط ویدئوکنفرانسی با همایش رویداد ملی آب در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: راهاندازی کارگروه ملی سازگاری با کم آبی از جمله اقدامهای مهم و تأثیرگذار در موضوع مدیریت مشارکتی حوضههای آبریز در کشور بود که ایجاد این کارگروه در اسفند ۹۶ به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی تصویب و ابلاغ شد.
او افزود: این رویداد کمک میکند تا دیدگاههای مختلف با توجه به مشکلات متفاوت که در کشورمان وجود دارد بررسی شود و راه کارهایی که به صورت علمی یا بومی در این موضوع اجرایی شده است به اشتراک گذاشته و باعث افزایش آگاهی دیگران شود.
وزیر نیرو ادامه داد: دانشگاه بهعنوان بخشی علمی میتواند در سیاستگذاریهای علمی وارد شود، تا نتایج به دست آمده تاثیر گذار باشد.
اردکانیان بیان کرد: وضعیت کشور به گونهای است که بیشتر مناطق ایران در نواحی گرم و خشک قرار دارد و بر این اساس باید دیدگاههای مختلف متخصصان این حوزه جمع آوری و بررسی شود و سعی بر این است که مشکل کم آبیاری و مدیریت آبهای نامتعارف در کشاورزی، صنعت و پارامترهای دیگر، متناسب با شرایط مناطق باشد.
بیشتر بخوانید
او تصریح کرد: کشور خشکترین سال آبی خود را در ۵۰ سال اخیر میگذراند؛ سال ۹۶ تا ۹۷ خشکترین سال آبی در ۵۲ سال اخیر کشور به شمار میرود.
وزیر نیرو تاکید کرد: انتظار وزارت نیرو از همایش این است که با تکیه بر توان داخلی و به منظور ارتقای سیستم خدمترسانی در حوزه آب به ارائه پیشنهادهای کاربردی با تاکید بر فناوریهای نوین روز آب (Watech) در حوزه ارتقای شبکه آب رسانی و بهینهسازی و پایش مصرف آب در شبکههای مهم شهری و روستایی و پیوند چرخه آب و اکولوژی برای پایداری در شرایط تغییر اقلیم و محدودیتهای اقتصادی پرداخته شود.
اردکانیان اظهار کرد: فناوریهای نوین روز آب برای بهینه سازی مصرف آب در حوزه صنعتی و خانوار باید بر اساس وضعیت موجود کشور و سازگار با برخی از مشخصههای اجتماعی- اقتصادی خانوارها و بنگاههای تولیدی در ایران طراحی شود.
او افزود: بهرهگیری از دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها که ذیل این رویداد ملی معرفی میشوند و استفاده از پتانسیل علمی و نوآورانه آنها میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
وزیر نیرو ادامه داد: جمعیت زیر پوشش آب رسانی روستایی با رشد ۸۲.۵ درصدی مواجه شده که سهم دولت تدبیر و امید در این وضعیت، بهرهمندی سالیانه یک میلیون و ۱۶۰ هزار نفر روستایی از آب شرب سالم است.
اردکانیان بیان کرد: سدهای ملی از ۱۹ مورد در سال ۵۷ به ۲۰۱ سد در سال ۱۴۰۰ خواهد رسید که از این میزان هر ۵۱ روز یک سد در دولت تدبیر و امید بهرهبرداری شده است.
او تصریح کرد: افزایش تعداد تصفیهخانههای آب شهری و فاضلاب شهری به ترتیب از ۲۷ به ۱۷۵ عدد و از ۴ به ۲۶۹ عدد از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۴۰۰ برگ زرین دیگری در کارنامه اجرایی وزارت نیرو پس از انقلاب است که سهم دولت تدبیر و امید در این مهم، بهرهبرداری سالانه ۷ تصفیهخانه آب و هر ۲۸ روز یک تصفیهخانه فاضلاب است.
بازطراحی ساختار آب کشور
وزیر نیرو به بازطراحی ساختار مدیریت منابع آب کشور اشاره و تاکید کرد: موضوع بازطراحی ساختار آب کشور همیشه هم در کشور ما و هم در دیگر نقاط جهان بهویژه مناطقی که با محدودیت منابع آب و یا ناهمگونی زمانی و مکانی بارشها مواجه هستند، موضوع مهمی است.
اردکانیان اظهار کرد: در این ساختار جدید، ۹ حوضه آبریز در نظر گرفته شده است که با مدیریت حوضه آبریز که یک مدیریت مشارکتی بین وزارت خانههای نیرو، جهاد کشاورزی، کشور و صمت، سازمان حفاظت محیط زیست و همه دستگاههای مرتبط با آب و نیز مجموعههای مردم نهاد و ظرفیتهای دانشگاهی خواهد بود، برای استانهای مستقر در هر حوضه آبریز این نوید را خواهد داد که در آینده از بروز برخی تنازعات استانی در موضوع آب فاصله جدی میگیریم و تمرکز زدایی قابل ملاحظهای در اجرای امور و طرحها خواهیم داشت.
انتهای پیام// م.ب