به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، اسماعیل صالحی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار داشت: تا پایان سال ۹۸ ذخیره گاه جنگلی به مساحت ۸۴۹ هکتار در استان وجود داشت که امسال با اجرای برنامه جهش ۹ در ۹۹، ۱۰ ذخیره گاه جدید به مساحت یک هزار و ۵۲۰ هکتار به ذخیرهگاههای استان افزوده شده است.
او با بیان اینکه هماکنون ۱۹ ذخیرگاه جنگلی در استان به مساحت دو هزار و ۳۶۹ هکتار وجود دارد افزود: گونههای این ذخیره گاهها از جمله بنه، زبان گنجشگ، ارژن، بلوط، نارون، سماق و ارس است.
بیشتر بخوانید
صالحی اضافه کرد: امسال ذخیرهگاه میشان صالحات و کَرهبس در خانمیرزا با گونه منحصر به فرد بادام، ذخیرهگاه سنگ ویل در اردل با گونه داغ داغان، ذخیرهگاه گراب بازفت، کراسپید، تنگههونی و نازی در کوهرنگ و ذخیرهگاههای سندگان، تنگه زندان و نارگیلی در استان مجموعه ذخیرهگاههای استان افزوده شده است.
او ادامه داد: ذخیره گاه جنگلی به قسمتی از جنگل گفته میشود که به دلیل داشتن گونه درختی و گیاهی نادر و یا در خطر انقراض، یا با داشتن رویشگاه خاص با سیم خاردار یا فنس محصور شده است تا از انقراض گونه و یا تخریب گونه جلوگیری شود.
صالحی گفت: این ذخیره گاه به منظور اجرای برنامههای حفاظتی ثبت میشوند تا مدیریت حفاظتی در این ذخیرگاهها اعمال شود.
او افزود: امسال در سطح دو هزار و ۲۰۰ هکتار از سطح اراضی ملی استان برنامه توسعه طرح جنگلکاری اقتصادی با هدف توسعه و احیای جنگل و بهرهبرداری و تامین معیشت جوامع جنگلنشین در حال اجراست.
صالحی به اجرای طرح زراعت چوب در سطح ۵۵۰ هکتار از اراضی ملی استان اشاره کرد و گفت: طرح زراعت چوب با توجه به اینکه واردات چوب از خارج کشور محدود و ممنوع شده و برداشت چوب از جنگلهای شمال نیز ممنوع شده در حال اجراست.
از مجموع مساحت چهارمحال و بختیاری حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار آن معادل ۸۶.۴ درصد عرصه منابع ملی شامل جنگل و مراتع است، که از این میزان حدود ۳۰۷ هزار هکتار را پوشش جنگلی تشکیل میدهد.
انتهای پیام/ف