برداشت از منابع آب تا سقف ۲۰درصد گواه بر شرایط ایمن است و چنانچه به مرز ۴۰درصد افزایش یابد، ورود به مرز هشدار را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، تورج همتی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: تغییرات اقلیمی گسترده در جهان به تدریج به یکی از عوامل مهاجرت اکولوژیک، در مقیاس جهانی تبدیل شده و از طرفی استفاده از منابع طبیعی و پارامتر‌های محیطی در مناطقی که از منظر اجتماعی ناپایدار و حساس هستند.

او با اشاره به تمدن‌هایی که محصول پیدایش مشکلات زیست محیطی بودند همچون "مایاها"، "سومری‌ها" و"بابل" اشاره کرد و افزود: تحقیقات نشان دهنده ارتباط معناداری بین دسترسی به منابع محیطی و تنش‌های اقتصادی-اجتماعی وجود دارد.
بیشتربخوانید


این مسئول با ابراز نگرانی از عبور ایران در حوزه منابع آبی از مرز‌های تنش آبی ادامه داد: بخشی از این مباحث به تغییرات اقلیمی بر میگردد و نگاهی به رابطه مثبت بین کاهش سرانه آب تجدید پذیر و تعداد تنش‌های اقتصادی- اجتماعی، به مدیریت نا درست وتوسعه ناپایدار در حوزه منابع آبی اشاره دارد.

همتی در ارتباط با وضعیت ایران به لحاظ منابع آبی بیان کرد: سرانه منابع آب تجدید شونده از ۶۰ سال گذشته که عددی معادل ۷۰۰۰ مترمکعب در سال را نشان داده بود تاکنون حدود ۱۰ برابر کاهش یافته است و به اعتقاد کارشناسان پیش بینی می‌شود این میزان تا سال  ۱۴۰۰به حدود ۸۰۰ متر مکعب کاهش یابد که پایین‌تر از مرز کم آبی "۱۰۰۰ متر مکعب" است.

او این موضوع را تاکیدی بر مصرف بهینه منابع آب و لزوم سیاست گذاری و انجام تحقیقات در زمینه مدیریت صحیح منابع آب دانست وتصریح کرد: برداشت از منابع آب تا سقف ۲۰درصد گواه بر شرایط ایمن است و چنانچه به مرز ۴۰درصد افزایش یابد، ورود به مرزهشدار را نشان می‌دهد و متاسفانه در ایران، در حال حاضر ۸۰درصدبرداشت آب را داریم که در حوزه مدیریت آب قابل تامل است.
 

انتهای پیام//ف. غ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.