به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، سعید بابایی کارشناس شیلات اداره کل شیلات استان کرمانشاه با بیان اینکه مردم استان کرمانشاه سالانه حدود پنج میلیون قطعه ماهی برای سفره هفت سین خریداری میکنند، گفت : اگرچه ممکن است امسال به دلیل شرایط کرونایی اقبال مردم به خرید ماهی قرمز کمتر از سنوات گذشته باشد، اما بازهم برای تهیه پنج میلیون قطعه ماهی در استان برنامه ریزی شده است.
او با بیان اینکه عمده ماهی گلی عرضه شده در بازار شب عید کرمانشاه از طریق دیگر استانها تامین میشود، گفت : ماهی گلی سفره هفت سین مردم این استان از کاشان، استان مرکزی و استان های شمالی کشور تامین میشود.
کارشناس شیلات اداره کل شیلات استان کرمانشاه با بیان اینکه ماهی قرمز(گلی) از کپورماهیان و جزو ماهیان هرز است، افزود: در استان کرمانشاه مرکز تکثیر ماهی قرمز نداریم، لذا بخش زیادی از ماهی قرمز به صورت دپوی لارو از یکی دو ماه قبل از نوروز وارد استان شده و در استخرهای پرورش ماهی استان رشد می کنند و مابقی هم پس از رشد کردن کافی وارد استان شده و عرضه میشوند .
او احتمال شیوع کرونا از طریق ماهی های قرمز را رد کرد و افزود: چون ماهی های قرمز خونسرد هستند، لذا هیچ بیماری مشترکی با انسان ندارند و از این حیث هیچ نگرانی برای خرید این ماهی ها در شرایط کرونایی وجود ندارد.
بابایی سپس از ماهی قرمز به عنوان یکی از اجزای اصلی هفت سین ایرانیها یاد کرد و ادامه داد: ماهی گلی از گذشته ها به عنوان سمبل و نماد زایش، تازگی، شادابی و تکاپو در سفره های هفت سین ایرانیان جا خوش کرده است.
بابایی توصیههایی هم برای خرید ماهی قرمز به خانوادهها داشت و از آنها خواست در زمان خرید ماهی و نگهداری آن رعایت نکات بهداشتی را در نظر داشته باشند.
بابایی گفت: توصیه می شود خانواده ها هنگام خرید ماهی گلی حتما توجه داشته باشند که ماهی های پرجنب و جوش و فعال را خریداری کرده و از خرید ماهیهای کم تحرک که احتمال بیمار بودن آنها زیاد است، صرف نظر کنند.
او با بیان اینکه پس از تعویض آب تنگ ماهی باید حتما دستها با آب و صابون به دقت شسته شود، افزود: خانواده ها توجه داشته باشند به هنگام تعویض آب تنگ ماهی، باید از تماس دست با آب تنگ ماهی جلوگیری کرده و آب را هم در ظرفشویی نریزند .
انتهای پیام/د